اسکن کامپیوتر توسط خودتان، بدون آنتی ویروس!
اگر مایل به اسکن کامپیوتر خود بدون استفاده از نرم افزارهای مخصوص هستید در این گزارش به شما آموزش خواهیم داد.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزای صدا و سيما، خیلی اوقات پیش میآید که کامپیوتر شما دچار ویروسی میشود که امکان اسکن و تشخیص آن توسط آنتی ویروس وجود ندارد و یا آنکه ویروس با تشخیص نصب بودن آنتی ویروس بروی سیستم شما عملکرد آن را دچار اختلال میکند و مانع از این میشود که شما بتوانید از آنتی ویروس خود برای اسکن کامپیوتر استفاده کنید.
در این شرایط چه باید کرد؟ آیا راهی وجود دارد که بتوان در این شرایط کامپیوتر را خودمان اسکن کنیم و مشکل به وجود آمده در آنتی ویروس را برطرف کرد؟ پاسخ تمامی این سوالات مثبت است! در این ترفند قصد داریم به معرفی روشی ابتکاری و در عین حال کاربردی بپردازیم که با استفاده از آن میتوانید کامپیوتر خود را شخصا اسکن کنید و ویروس موجود را پاک کنید، بدون بهره گیری از هیچ نوع آنتی ویروسی!
اولین قدم برای اسکن کردن کامپیوترتان نمایش فایلهای مخفی در کامپیوتر میباشد.
ترفند:
ابتدا با مراجعه به My Computer بروی منوی Tools کایک کنید و از منوی حاصل بروی عبارت Folder Options کلیک کنید. سپس بروی برگه View کلیک کنید و در این برگه تیک کنار عبارتهای Show Hidden Files and Folders را فعال کنید و تیک کنار عبارت Hide Extensions For Known File Types را بردارید و بروی عبارت OK کلیک نمایید.
اینک از طریق مسیر C:/Windows/system۳۲ به پوشه System۳۲ مراجعه کنید. پس از ورود به پوشه system۳۲ بروی منوی View کلیک کنید و از منوی حاصل عبارت Details را انتخاب کنید.
حال در پوشه system۳۲ بروی جدا کننده Date Modified کلیک کنید و آنرا به سمت راست بکشید به طوری که تاریخ تمامی فایلها یه طور کامل نمایش داده شود.
فایلهای نمایش داده شده در پوشه system۳۲ فایلهای سیستمی مربوط به ویندوز میباشد که اکثرا با پسوند dll میباشد و این بخش معمولا مورد هدف ویروس ه و Spyware قرار میگیرد و خود را در بین این فایلها مخفی میکنند.
اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که اکثر این فایلهای قرار گرفته در این بخش دارای یک زمان مشخص میباشد و این زمانها (مثلا ۸/۱۰/۲۰۰۴) معرف این میباشد که مایکروسافت در این تاریخ برنامه مربوط به فایل مورد نظر را به پایان رسانیده است (ترفندستان) و در واقع این زمانها هیچ ربطی به زمان نصب ویندوز ندارد. حال اگر ویروس و یا spyware به این بخش حمله کند زمان آن با زمان فایلهای سیستمی موجود در پوشه system۳۲ مطابق ندارد و زمانی جدیدتر از زمان مربوط به فایلهای سیستمی ویندوز خواهد بود و به راحتی از طریق مشاهده زمانهای قرار گرفته در Date Modified قابل تشخیص میباشد. البته نکته بسیار مهم که باید توجه شود این است که نصب یک سخت افزار جدید و یا یک نرم افزار خاص میتواند فایلی را در این بخش کپی کند که زمان آن با زمان فایلهای سیستم مطابق ندارد.
پس برای اینکه فایلی را در این بخش به اشتباه پاک نکنید روشی را مطرح میکنیم که این اشتباه رخ ندهد: اگر میان فایلهای واقع در پوشه system۳۲ به فایلی برخورد کردیدکه تاریخ آن با تاریخ فایلهای سیستمی ویندوز مطابقت نداردبروی این فایل کلیک راست کنید و گزینه Properties را انتخاب نمایید. سپس در پنجره Properties بروی برگه Version کلیک کنید و در این برگه نام کمپانی و ورژن فایل مورد نظر را مطالعه کنید.
اگر اطلاعات این فایل شامل نام کمپانی و خیلی اطلاعات دیگر برایتان آشنا نبود نام فایل مورد نظر را در موتور جستجو گر گوگل تایپ کنید و اگر در نتایج جستجو به این اشاره شده بود که این فایل ویروس است حتما آن را پاک کنید، ولی اگر در نتایج جستجو به آلوده بودن این فایل اشاره نشده بود این فایل به واسطه یک سخت افزار و یا نرم افزاری به وجود آمده است.