پخش زنده
امروز: -
آسانشدن هضم غذا جزو مهمترین خواص عرق چهلگیاه است.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، عرق چهلگیاه، نمونهای از عرقیجات بوده که نوعی شبه دارو به حساب میآید و دارای خواص فراوان است. از جمله خواص عرق چهلگیاه تقویت دستگاه گوارش بوده که عمدتا در میان مردم شناخته شده نیست. این عرق طبعی گرم داشته و سبب رفع ناراحتیهای روده، دل درد، نفخ شکم، دل پیچه و همچنین ضد استفراغ و تهوع است. از همه مهمتر در تقویت سیستم اعصاب و روان بسیار مؤثر عمل میکند.
معرفی عرق چهلگیاه
عرق چهلگیاه برخلاف نام آن از چهل گیاه تهیه نشده و تنها از چند گیاه مفید و مؤثر در درمان بیماریهای گوارشی بهدست آمده است که گیاهانی همچون شیرینبیان، نعنا، پونه و آویشن از جمله ترکیبات این عرق معجزهآسا به حساب میآید و آسانشدن هضم غذا جزو مهمترین خواص عرق چهلگیاه است.
همه افراد میتوانند بدون گرمکردن عرق چهلگیاه، آن را در هر زمانی استفاده کنند. البته اینکه خواص عرق چهلگیاه تا چه میزان در بهبودی حال افراد مؤثر باشد، بسته به این دارد که قبل یا بعد از غذا و به چه میزان مورد مصرف قرار گیرد.
مهمترین خواص عرق چهلگیاه
شاید گرم بودن طبع این عرق گیاهی جزو مهمترین خواص عرق چهلگیاه باشد زیرا بسیاری از افراد با مصرف کردن عرقیجاتی که طبع گرمی دارند، حس خوبی بهدست آورده و سیستم اعصاب و روان آنها تقویت شده و آرامش قابل توجهی را بهدست میآورند، لذا از جمله خواص عرق چهلگیاه این بوده که علاوه بر رفع ناراحتیهای دستگاه گوارش، این عرق گیاهی قادر خواهد بود رگهای قلب و عروق را باز کرده و سبب تقویت اعصاب و بالا بردن گردش خون در قسمتهای مختلف بدن شود.
از طرفی بسیاری از خانمها قبل از سیکل قاعدگی به دلیل تداخل هورمونی دچار فشارهای عصبی و دردهای عضلانی میشوند که با درنظر گرفتن خواص عرق چهلگیاه میتوانند علاوه بر بهدستآوردن آرامش و روحیه قوی، هرگونه دردهای عضلانی مانند دلدرد، کمردرد و دلپیچه را برطرف کنند. البته لازم است گفته شود کسانیکه طبع گرم دارند نمیتوانند عرق چهلگیاه را استفاده کنند زیرا در صورت مصرف کردن این عرق گیاهی، عضلههای دریچه معده شل شده و فرد به رفلاکس معده دچار خواهد شد.
سایر خواص عرق چهلگیاه
طبیعت عرق چهلگیاه، گرم است لذا این عرق گیاهی بیشترین تأثیرات خود را در افرادی نشان میدهد که طبعی سرد دارند. بیشتر مصرفکنندگان، عرق چهلگیاه را تنها بهمنظور تقویت معده و روده مصرف میکنند، در صورتیکه عرق چهلگیاه علاوه بر تقویت معده و روده، سبب رفع ترشی در معده شده و اعصاب، قلب و عروق را قوای تازهای میبخشد و هرگونه دلپیچه و دلدردی که بر اثر سردمزاجی حاصل شده باشد، برطرف میکند. هضم غذا را سهولت بخشیده و آرامش قابل توجهی را به مصرفکننده میدهد. بادشکن بوده و همه عصبهای دستگاه گوارش را در جهت بهبود عملکرد هضم و جذب، تقویت میکند.
میزان مصرف عرق چهلگیاه
استفاده از این عرق گیاهی و بهرهبردن از خواص آن، محدودیت سنی ندارد و هر فردی خصوصا افراد سردمزاج میتوانند عرق چهلگیاه را مصرف کنند. بهترین میزان مصرف این عرق معجزهآسا به اندازه نصف فنجان قبل یا بعد از غذا است. البته پزشکان طب سنتی توصیه میکنند بهمنظور هضم بهتر غذا و همچنین بالا بردن و سهولت کارکرد دستگاه گوارش، نصف فنجان عرق چهلگیاه بعد از صرف غذا میل شود. در صورت استفاده از این عرق ممکن است گازهای مضر از معده خارج شده و فرد بعد از خوردن عرق چهلگیاه شاهد بادگلوهای مکرر باشد.
ترکیبات عرق چهلگیاه
آویشن: طبعی خشک و گرم داشته در رفع دردهای سیاتیک، نقرس، مفاصل و غیره بسیار مفید است. همچنین بیماریهای مثانه، کلیه، سیاه سرفه، ذاتالریه، تنگی نفس، نفخ معده و روده و غیره را نیز برطرف خواهد کرد.
اسطوخودوس: طبعی گرم دارد که وجود این گیاه در عرق چهلگیاه میتواند بیماری آسم، سرفه، نفخ روده و معده، دردهای عضلانی و اعصاب، ناراحتی مقعد، کبد، کلیه، طحال و همچنین غش، رعشه، ضربه مغزی، سردرد، امراض عصبی و غیره را درمان کند.
اسفرزه: عرق چهلگیاه حاوی گیاه اسفرزه بوده است که طبیعتی سرد و تر دارد و در درمان زخم معده، خشونت حلق و سینه، یبوست، نارسایی کبد و کلیه، بسیار مؤثر است.
افسنتین: این گیاه در بالا بردن خواص عرق چهلگیاه بسیار مؤثر است، چرا که در خانمهای شیرده سبب ازدیاد شیر و آرامش در آنها خواهد شد، اشتهای مفید بهوجود آورده، یبوست را رفع میکند و همچنین برای کسانیکه خونریزی بینی دارند، میتواند بسیار مفید باشد.
ریشه بابا آدم: طبیعت این گیاه، گرم و تر بوده و میلکردن عرق چهلگیاه که حاوی ریشه بابا آدم است، میتواند قند خون را کاهش داده، جوشهای صورت، اگزما، روماتیسم، مخملک و سرخک را درمان کند.
بادرنجبویه: این گیاه، مقویترین ترکیب در عرق چهلگیاه است که حافظه را زیاد کرده و مغز را تقویت میکند، برای تنگی نفس و قولنج مفید بوده، درد دندان و طپش قلب را از بین می برد، هیستری را درمان کرده و همچنین حواس پنجگانه، جگر، معده و قلب را قوای تازهای میبخشد.
بارهنگ: طبعی سرد و تر داشته و سبب میشود تا عرق چهلگیاه، سوختگیهای سطحی و امراض پوستی را درمان کند. این گیاه در درمان ورم مخاط دهان، خونریزی ریه و آسم، نقش بهسزایی خواهد داشت. البته این توانایی را دارد به میزان قابل توجهی از طبع گرم سایر ترکیبات عرق چهلگیاه بکاهد و مصرف این عرق گیاهی را برای افراد گرممزاج راحتتر کند.
گل بنفشه: گرچه این گیاه طبعی سرد دارد اما همراه شدن با سایر ترکیبات عرق چهلگیاه میتواند در بهبودی بیخوابی، یبوست، عطش، برفک، مخملک، سرخک، ذاتالریه، سیاهسرفه، برنشیت، تنگی نفس و گلو درد بسیار مؤثر باشد.
مکانیسم خواص عرق چهلگیاه
پزشکان طب سنتی، مکانیسم خواص عرق چهلگیاه را در تأثیراتی دانستهاند که روی سیستم عصبی هر قسمت از بدن میگذارد. گرچه در وهله اول بر دستگاه گوارش، خواص خود را نشان میدهد اما به دنبال عمل هضم و حل شدن در خون افراد میتواند در هر قسمتی از بدن تأثیرات مفیدی را داشته باشد؛ از تقویت قلب و عروق و بازکردن هرگونه گرفتگی در بدن گرفته تا رفع ناراحتیهای عصبی و همچنین رفع هرگونه بیمارهای مربوط به دستگاه گوارش؛ گرچه بیشتر افراد تنها عرق چهلگیاه را بهمنظور تقویت یا رفع ناراحتیهای معده و روده استفاده میکنند اما باید گفت با مصرف این عرق گیاهی بیشتر سیستم اعصاب و روان بدن تقویت میشود.
موارد منع مصرف عرق چهلگیاه
به دلیل بالا بودن طبع گرم عرق چهلگیاه، افراد باردار به هیچ نحو اجازه مصرف این عرق گیاهی را ندارند زیرا برخی گیاهان بهکار بردهشده در عرق چهلگیاه مستقیما تأثیرات منفی بر جنین میگذارد و سبب سقط جنین یا کاستیهایی در جنین خواهد شد.
همچنین به افرادی که رفلاکس معده داشته و دریچه معده آنها دچار گشادی است، توصیه شده عرق چهلگیاه را مصرف نکنند زیرا رفلاکس آنها تشدید خواهد شد.
کسانیکه به عرقیجات گرم و خشک، حساسیت و واکنشهایی مانند کهیر، سرفه، خشکی دهان و زبان و غیره را دارند، بهتر است از مصرف مدوام عرق چهلگیاه اجتناب کنند.
روش مصرف عرق چهلگیاه
عرق چهلگیاه مانند سایر عرقیجات دیگر، مایعی سرد است که از تقطیر چند گیاه بهدست میآید و بدون گرمکردن یا حلکردن با مواد دیگر قابل مصرف است. البته به دلیل اینکه کمی تلخ و تند است، افراد میتوانند نصف فنجان عرق چهلگیاه را با میزان مناسبی آب حل کنند و بخورند.
09132639395
هیچ داروی گیاهی مثل چهل گیاه در درمان بیماریهای گوارش موًثر نیست. عالیه