به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ با پایان مهلت شرکت در فراخوان «طرح حمایت بنیاد سینمایی فارابی از تولید فیلم اقتباسی» در آغاز تابستان امسال، کار ارزیابی پیشنهادهای رسیده توسط یک گروه داوری آغاز شد و در بررسی آثار شرکتکننده، ملاحظاتی، چون «ارائه کتاب توسط تهیه کننده» و «تطابق کتاب ارائه شده با اولویتهای محتوایی سازمان سینمایی» درنظر گرفته شد و کتابهای ارائه شده از سوی تهیهکنندگان سینمای ایران مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه، شورای داوری این طرح نسبت به ارزیابی اولیه کتابهای ارائه شده اقدام کردند و پس از داوری اولیه، در مرحله دوم بازخوانی خلاصه شش صفحهای ۱۲ طرح فیلمنامه ارائه شده از سوی تهیهکنندگان مورد ارزیابی قرار گرفت.
بر اساس این خبر، در آخرین جلسهای که به صورت برخط (آنلاین) با حضور اعضای شورای داوری (متشکل از آقایان مهدی سجادهچی فیلمنامهنویس، محمود اربابی فیلمنامه نویس و پژوهشگر، سیدعلی کاشفیخوانسازی نویسنده و پژوهشگر، هادی مقدمدوست فیلمنامهنویس و کارگردان و سیدمیلاد حسینی نویسنده و منتقد ادبی) برگزار شد، ۴ کتاب زیر با کسب بیشترین آرا جهت تبدیل به فیلم سینمایی مورد تأیید قرار گرفت:
۱- «زیبا صدایم کن» نوشته آقای فرهاد حسنزاده، ارائه شده توسط آقای رسول صدرعاملی (تهیهکننده)، فیلمنامهنویس: آقای کامبوزیا پرتوی، کارگردان: آقای رسول صدرعاملی.
۲- «پلو خورش» نوشته آقای هوشنگ مرادیکرمانی، ارائه شده توسط آقای علیرضا سبطاحمدی (تهیهکننده)، فیلمنامهنویس و کارگردان: آقای ابراهیم فروزش
۳- «شطرنج با ماشین قیامت» نوشته آقای حبیب احمدزاده، ارائه شده توسط آقای حبیب احمدزاده (تهیهکننده)، فیلمنامهنویس: آقای حبیب احمدزاده (کارگردان بزودی معرفی خواهد شد)
۴- «دشتبان» نوشته آقای احمد دهقان، ارائه شده توسط آقای منوچهر شاهسواری (تهیهکننده)، فیلمنامهنویس: آقای محمدرضا گوهری، کارگردان: آقای مازیار میری
گفتنی است در پی اعلام سیاستهای کلان و راهبردی سازمان سینمایی، اسفند پارسال بنیاد سینمایی فارابی در قالب یک فراخوان اعلام کرد تصمیم دارد تا آثار برگزیده درگونههای مختلف ادبیات داستانیِ پس از انقلاب را بر اساس جذابیتهای داستانی، اولویتهای فرهنگی و قابلیتهای سینمایی، برای تولید فیلم مورد حمایت قرار دهد. بر اساس قواعد «طرح حمایت بنیاد سینمایی فارابی از تولید فیلم اقتباسی» که پیشتر اعلام شده است، حقوق آثاری که برای اقتباس مورد موافقت قرار میگیرند، به قیمت مصوب کمیسیون فرهنگی - هنری بنیاد (بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون ریال) از صاحب قانونی اثر (مؤلف یا ناشر) خریداری میشود و برای نگارش فیلمنامه در اختیار تهیه کننده (پیشنهاد دهنده) قرار میگیرد.
بر این اساس، «پس از دریافت پروانه ساخت» ضمن واگذاری حق اقتباس خریداری شده به تهیه کننده مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال نیز بابت تبدیل داستان به فیلمنامه، به تهیه کننده پرداخت میشود.
در نهایت، اگر فیلمنامه نهایی پس از دریافت پروانه ساخت مورد تأیید معاونت فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی قرار بگیرد، در تولید این آثار تا سقف ۱۰ میلیارد ریال (به شکل مشارکت در تولید یا تخصیص وام) صورت خواهد گرفت.
«طرح حمایت بنیاد سینمایی فارابی از تولید فیلم اقتباسی» با هدف ارتقای فیلمنامهنویسی اقتباسی در سینمای ایران، هر ۶ ماه یک بار به اجرا درخواهد آمد.