به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ مجری شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی در واکنش به اظهارات اهانت بار منسوب به ترامپ درباره سربازان کشته شده آمریکا در جنگهای جهانی اول و دوم که ترامپ آنها را مشتی بازنده و هالو توصیف کرده بود گفت: رئیس جمهور سابقه بی احترامی به نظامیان را دارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی؛ علی ولشی (Ali Velshi) گفت: امروز هزار و سیصد و بیست و پنجمین روز از ریاست جمهوری ترامپ است و مانند بیشتر روزهایی که در دوره چهارساله وی شاهد بودیم، وی چیزی یا کسی را با اهانت خود تحقیر کرده است. مساله زمانی بود که خبرهایی رسید که گفته میشود گویا ترامپ بار دیگر نظامیان کشته شده آمریکایی را تحقیر کرده است. ترامپ و اطرافیانش به شدت گزارش نشریه آنتلانتیک را انکار کرده اند، گزارشی که ادعا کرده است ترامپ در سفر خیر خود به فرانسه، از سر زدن به گورستان نیروهای آمریکایی که در هزار و نهصد و هجده (در جنگ جهانی اول) کشته شده اند سر باز زده و گفته است چرا باید به این گورستان بروم؟ این گورستان پر است از یک مشت بازنده!
مجری ام اس ان بی سی ادامه داد: در گفتگویی جداگانه در همان سفر، ترامپ به گور بیش از هزار و هشتصد تفنگدار دریایی که جان خود را در متوقف کردن پیشروی نیروهای آلمانی در پاریس در هزار و نهصد و هجده باخته بودند اشاره و از آنان به عنوان مشتی بازنده و هالو یاد کرده است. البته ترامپ کسی نیست که از وی به عنوان الگویی تاریخی یاد شود، ولی به نظر میرسد وی اصلا درکی از اینکه چرا آمریکا در جنگ جهانی اول به نفع متفقین مداخله کرده بود ندارد و سوال کرده بود که اصلا در این جنگ طرف خوب کدام بود؟ التبه کاخ سفید مانند همیشه در واکنش به این گزارشها آنها را مشتی دروغ و اخبار جعلی توصیف کرده است، ولی حتی اگر به چندین مورد تایید شده از این رویدادها را نادیده بگیرید، نمیتوانید این موارد بنیادین را نادیده بگیرید، به یاد بیاورید که ترامپ در دو هزار و پانزده گفته بود که جان مک کین که پنج سال در زندانهای ویتنام شمالی اسیر جنگی بود قهرمان به شمار نمیآید. وی گفته بود که من از کسانی که اسیر نمیشوند خوشم میآید. البته که گفتن این حرف برای کسی مانند ترامپ و یا حتی خود من حرف راحتی باشد، زیرا ما در ارتش خدمت نکرده ایم و هرگز با چشم انداز اسیر شدن، شکنجه شدن یا حتی مردن به دست دشمن نداریم.
وی ادامه داد: تنها مرجعی که ترامپ برای جنگ ویتنام دارد، تلاشهای وی برای گریز از این جنگ به دلیل آنچه که وجود خار استخوان یاد شده است، بود که بیماری قابل انتقال جنسی است که به گفته خودش، ویتنام شخصی اش بود. خوب شکی نیست که وی نمیتواند هیچ گونه همدردی با جان مک کین یا جرج بوش پدر داشته باشد که گفته شده است هواپیمای وی به دست نیروهای ژاپنی ساقط شده بود؛ کسی که ترامپ از وی هم به عنوان یک بازنده یاد کرده بود. همینطور همایون خان، سروان که در هشتم ژوئن دو هزار و چهار در حمله انتحاری در عراق کشته شد. جالب اینجاست که یکی از قهرمانان سروان خان، جان مک کین بود.
والشی گفت: شاید شما هم مانند خیلی از آمریکاییها چیزی از همایون خان نشنیده باشید، بجز والدین وی که در کنوانسیون دمکراتها در ۲۰۱۶ صحبت کردند و وعدههایی را که دونالد ترامپ در آن زمان درباره منع ورود مسلمانان داده بود به چالش کشیدند. همین مساله اگر به خاطر داشته باشید باعث حملات جنسی، شدید و غرض ورزانه ترامپ به خانواده خان شد. تصور ما همواره این است که کسانی که در ارتش خدمت نکرده اند، یونیفورم ارتشی نیز نپوشیده اند، ولی این مساله درباره ترامپ به صورت کامل صدق نمیکند. وی هرگز یونیفورم واقعی نظامی به تن نکرده است، ولی وقتی که در آکادمی نیرویهای نظامی حاضر شد، این مساله باعث نشد که وی حس شجاعت یا وظیفه که اعضای واقعی نیروهای نظامی دارند، در وی بروز یابد، ولی همین باعث شد که وی با مهربانی با ژنرالها صحبت کند و حتی در اوایل دولت، یکی از آنها را به عنوان رئیس کارکنان کاخ سفید انتخاب کرد. البته وی از رژه نظامی هم لذت میبرد و بر اساس کتاب جدیدی که منتشر شد، وی درخواست کرده بود که در مراسم تحلیف وی مراسم رژهای مانند آنچه که در کره شمالی و در برابر کیم جونگ اون برگزار میشود، برگزار شود و در آن تانک ها، بالگردها و نظامیان حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: وی از ارتش خوشش میآید، فرماندهی کردن و حتی نمایشهای جذاب را هم دوست دارد، ولی هیچ درکی از فداکاری ندارد. این هم اشکالی ندارد، زیرا خیلیها هستند که حاضر نیستند جان خودشان را برای کشورشان فدا کنند، ولی خیلی از ما درک میکنیم که کسانی هستند که این کار را انجام میدهند و امنیت خود را نیز مدیون همینها هستیم. این مسئله میتواند مایه اختلاف بر سر ارتش آمریکا، سیاستهای آن یا اینکه چه میزان برایش هزینه میکنیم باشد، ولی مساله ایمان و عزم مردان و زنان جوان که به واقع جان خود را به خطر میاندازند دیگر به کسی که نامش در ماده دوم، بخش دوم از بند اول قانون اساسی، به عنوان فرمانده کل ارتش و نیروی دریایی آمریکا آمده است، ربطی ندارد.