مراکز توزیع لبنیات سنتی زیر ذره بین استاندارد
مدیرکل استاندارد فارس گفت: از آنجا که لبنیات سنتی مستقیما بر سلامت مصرف کنندگان تاثیر میگذارد، مشمول مقررات استاندارد اجباری است.
مرتضی رهنما در گفت و گو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، با بیان اینکه برای کارگاههای تولید لبنیات سنتی پروانه نشان استاندارد صادر نمیشود، افزود: برای دریافت این پروانه واحدهای صنفی باید دارای آزمایشگاه کنترل کیفیت و سیستم پاستوریزاسیون، سیستمهای نگهداری و سردخانه باشند، اما لبنیات سنتی معمولا در کارگاههایی تولید میشوند که فاقد چنین تجهیزاتی است .
وی افزود: برای احترام به ذائقه مصرف کنندگان، لبنیات سنتی و تامین سلامتی آنها به برخی واحدهای واجد شرایط، مجوز تولید و عرضه این محصولات داده شده است.
مدیرکل استاندارد فارس گفت: این واحدها باید دارای مجوزهای بهداشتی و پروانه کسب باشند و تنها در یک کارگاه محصولات لبنی سنتی را تولید و در همان محل و یا یک مرکز فروش، عرضه کنند و مجاز به توزیع گسترده تولیدات خود در سطح فروشگاهها و سوپرمارکتها نیستند.
رهنما افزود: فروش محصولات لبنی که از نظر فسادپذیری خطر بالاتری دارند از جمله شیر خام، خامه و سرشیر در این مراکز ممنوع است، اما فروش ماست، دوغ و پنیر مانعی ندارد.
وی افزود: کارشناسان اداره کل استاندارد در بازدیدهای سرزده خود از مراکز تولید و عرضه فرآوردههای لبنی سنتی، از مواد اولیه و محصولات تولیدی نمونه برداری و برای بررسی کیفیت به آزمایشگاههای معتمد ارسال میکنند.
مدیرکل استاندارد فارس با تاکید بر خرید لبنیات سنتی از مراکز دارای پروانه کسب و مجوزهای بهداشتی گفت: مردم میتوانند موارد تخلف در خصوص تهیه و توزیع فرآوردههای لبنی سنتی را از طریق تلفن گویای ۳۶۲۹۰۹۰۶ گزارش کنند.