توسعه طرحهای پژوهشی ورزشی
پژوهشگاه تربیت بدنی با دانشگاه آکسفورد و بازل همکاری میکند
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی: این پژوهشگاه در ادامه توسعه فعالیتهای خود، طرحهای مشترکی با دانشگاههای آکسفورد و بازل سویی در دست اجرا دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، علی شریف نژاد، رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در نشست خبری با گرامیداشت سالروز قیام ۱۷ شهریور و ایام سوگواری محرم، گفت: اتفاق بی سابقهای امسال رخ داد که ۴۲ هزار نفر داوطلب برای ورود به رشته تربیت بدنی در مقطع کارشناسی حضور دارند که علاوه بر قبولی در آزمون نظری، باید آزمون عملی هم بدهند. در سالهای گذشته متقاضیان بین چهار تا پنج هزار نفر بود، اما امسال جهش فوق العادهای داشت.
تغییرات آزمون عملی تربیت بدنی
وی افزود: برای کیفیت آزمون، زمان آن را تغییر دادیم و به صورت متمرکز برگزار میکنیم. علاوه بر آن از ۱۰ مرکز که این آزمون انجام میشد، امسال آن را به ۳۵ مرکز در ۳۱ استان افزایش دادیم تا از ترددهای زیاد خودداری شود، ضمن آنکه آزمونها را با نظر کارشناسان تعدیل کردیم.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی گفت: برای اجرای آزمون عملی دستورالعمل بهداشتی ویژهای در نظر گرفتیم که هفته آینده این آزمون اجرا میشود. مواردی مثل دربیل در بسکتبال و غلط زدن هم حذف شده اند تا سلامتی داوطلبان به خطر نیفتد.
فعالیت پژوهشگاه در دوران کرونا
وی در خصوص شیوع ویروس کرونا و فعالیتهای پژوهشگاه تربیت بدنی گفت: کارشناسان ما درباره فعالیتهای بدنی در خانه برای مردم اطلاعاتی را عنوان کردند.
شریف نژاد افزود: ماهیت رشته تربیت بدنی در دانشگاهها عملی است، بنابراین با تشکیل جلسهای برای این چالش تصمیم گیری شد تا با دستورالعملی کلاسها برگزار شود، اما این موضوع در همه استانها و دانشگاهها یکسان نبود.
آموزش به باشگاه داران
وی در خصوص دورههای آموزشی بهداشتی ویژه باشگاههای ورزشی، گفت: برای اینکه باشگاهها در این بخش متضرر نشوند و با رعایت موارد بهداشتی فعالیت خود را آغاز کنند، دورههای آموزشی ویژه باشگاه داران را برگزار میکنیم. این کار با همکاری نهادهای مسئول دیگر انجام میشود تا بازگشاییها کم کم انجام شود.
۵۴ طرح پژوهشی ورزشی
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در خصوص عملکرد سال ۹۸ و امسال این پژوهشگاه، گفت: سال گذشته ۵۴ طرح در دست اجرا داشتیم که ۲۷ طرح به عقد قرارداد منجر شد که ۲۶ طرح مربوط به سال ۹۸ بوده و خاتمه یافته است.
وی افزود: سه عنوان طرح از طرف سازمان بهداشت جهانی داریم و طرحهای مشترکی با همکاری دانشگاه آکسفورد و بازل سوییس در دست داریم.
شریف نژاد گفت: آزمایشگاه تخصصی داریم که به نهادهای مختلف خدماتی ارائه میدهند. تا به حال تست سنجش پایش سلامت جسمانی از هزار و ۱۴۱ نفر گرفته شده است.
وی ادامه داد: پژوهشگاه تا به حال توانسته است در دانشگاههای مختلف مجوز ۴۱ سهمیه اتاق سلامت را بگیرد، ضمن آنکه توانسته ایم از طریق برخی نهادهای دیگر بودجه برای طرحهای پژوهشی بگیریم.
خدمات مرکز فناوری
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی در خصوص فعالیتهای مرکز فناوری و نوآوری، گفت: مرکز فناوریها، ایدهها را به محصول تبدیل میکند، ۱۲ تیم داریم که آنها خدمات آموزشی، مالی و تحقیقاتی از پژوهشگاه میگیرند تا به مرحله تجاری سازی برسند.
وی افزود: اگر موضوع اختراعات محوریت ورزشی داشته باشد پژوهشگاه آنها را داوری میکند و در اختیار حوزه مربوطه قرار میدهد.
پژوهشها در حال توسعه
شریف نژاد در خصوص استفاده فدراسیونهای ورزشی از طرحهای پژوهشی، گفت: با ایده آلها فاصله داریم، اما در حال توسعه هستیم و از بسیاری دستگاهها در زمینه موارد پژوهشی جلوتر هستیم.
۱۲ طرح در دست اجرا
علی کاشی، معاون پژوهشی پژوهشگاه تربیت بدنی هم در خصوص اینکه چه تعداد از فدراسیونهای ورزشی از یافتههای ورزشی پژوهشگاه استفاده میکنند، گفت: نهادها و فدراسیونهای ورزشی طرحهای پژوهشی خود را به پژوهشگاه ارجاع میدهند که قبل از سال ۹۰ درخواستی نبود، سال ۹۰ تا ۹۵ دو طرح بود، اما در حال حاضر ۱۲ طرح در دست اجرا داریم و چند فدراسیون هم از ما خواسته اند که برنامههای راهبردی آنها را بنویسیم.
وی افزود: ۱۰ مورد کلی هم برای وزارت ورزش و جوانان انجام میدهیم.
طرح داخلی ۵۰ درصدی در اتاقهای سلامت
محمد شریعت زاده، معاون فناوری پژوهشگاه هم در ادامه این جلسه در خصوص توسعه طرحهای ورزشی و درخواست فدراسیونها برای تهیه علمی تجهیزات و پوشاک ویژه رشته خود به صورت علمی صحبت کرد.
وی در خصوص اتاقهای تندرستی دانشگاهها، گفت: ۵۰ درصد سازههای این اتاق تولید داخل هستند، اما برخی موارد نمونه داخلی ندارد و مجبور به مونتاژ هستند، اما برای استفاده از طرحهای داخلی در باشگاهها بحث دلالی و کیفیت نمونهها وجود دارد که نیاز به اعتمادسازی داریم.