پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، کامالا هریس، سناتور دمکرات و معاون اول انتخابی جو بایدن نامزد دمکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری دو هزار و بیست در گفتگوی اختصاصی با سی ان ان گفت به گفتههای دونالد ترامپ در خصوص کرونا و واکسن آن اعتمادی ندارد، زیرا سابقه وی نشان داده است که اهمیتی به آنچه که کارشناسان و دانشمندان میگویند نمیدهد.
مجری گفت میخواهیم در ابتدای کار درباره آنچه که در خبرها میشنویم صحبت کنیم. پیش از همه ویروس کرونا، اگر شما پیروز بشوید دولت شما در واقع وضعیتی بسیار دشوار را به ارث میبرد که الگوی اصلی پیش بینی میکند که روزانه سه هزار نفر تا ماه دسامبر جان خود را از دست بدهند که بخشی از آن کاهش هوشیاری اجتماعی است. از این رو، رئیس جمهور ترامپ قول واکسن کرونا را تا پایان سال و حتی زودتر از آن داده است. آیا به این واکسن اعتمادی دارید؟
هریس گفت: به نظر من از زمان شروع این همه گیری و در واقع پیش از آن آموختیم که اعتبار چندانی به آنچه که دونالد ترامپ وعده میدهد نیست. از همان شروع این همه گیری، وی آن را یک جنجال نامید، کارشناسان سلامت عمومی را ساکت کرد، جدی بودن این مساله را دست کم گرفت، انتظاراتی اشتباه را برای مردم و خانوادههای آمریکایی ایجاد کرد، حتی اگر به حرف دانشمندان و محققان گوش میکرد، میزان جدی بودن مساله را درک میکرد. در نهایت وظیفه رئیس جمهور آمریکا نجات دادن جان مردم (آمریکا) است. با این حال وی هیچکدام را برای خود اولویت نمیداند. اولویت وی انجام هر کاری است که از نظر سیاسی فکر میکند به سودش باشد.
وی ادامه داد: البته که من به سخنان وی اطمینان ندارم. من به سخنان کارشناسان سلامت عمومی و دانشمندان اعتماد دارم، ولی به دونالد ترامپ اعتمادی ندارم.
هریس درباره اینکه با این وضعیت آیا دانشمندان و کارشناسان سلامت عمومی حرف آخر را درباره تاثیر گذاری واکسن خواهند زد یا نه گفت: اگر روال گذشته دنبال شود، اینگونه نخواهد بود. کارشناسان سرکوب و ساکت و به حاشیه رانده میشوند، زیرا وی انتخاباتی را میبیند که کمتر از شصت روز دیگر از راه میرسد و به هر چیزی که وانمود کند در این مساله رهبری را در دست دارد، چنگ میاندازد.
مجری گفت تصور کنید که واکسنی وجود دارد که پیش از انتخابات آماده و توزیع شده است. این واکسن را دریافت میکنید؟
معاون جو بایدن گفت: به نظر من این مساله برای همه ما مطرح است؛ باید بگویم که به دونالد ترامپ اعتماد نمیکنم و باید منبع معتبری از اطلاعات وجود داشته باشد که درباره تاثیر گذاری و قابل اعتماد بودن آنچه که وی میگوید صحبت کند. من اعتباری برای صحبتهای وی قائل نیستم، زیرا وی از ما خواسته بود که مواد شوینده به خودمان تزریق کنیم، برای من گفتههای او اهمیتی ندارد.
مجری گفت: دکتر فائوچی گفته است مادامی که مشخص نشود واکسن معتبر و موثر است تولید و توزیع نمیشود و در صورتی که چنین چیزی ثابت شود، خود وی نیز این واکسن را دریافت خواهد کرد. صحبتهای فردی مانند دکتر فائوچی کمی شما را آرامتر نمیکند؟
هریس گفت: برای کسانی که سالهای سال است که دکتر فائوچی را دنبال میکنند، وی نشان داده است که سلامت مردم را بالاترین اولویت خود در سخنان، شهرت و اولویت میداند.
وی درباره اینکه اگر واکسن تایید شود، آیا همه پنجاه ایالت باید پیش از شروع مدارس عمومی برای دانش آموزان خود درخواست واکسن را بکنند یا نه گفت: پیش از هر چیزی باید بگویم که فاصلهای بسیار بین رسیدن به واکسن و رسیدن به نقطهای که در واقع بتوان گفت این واکسن قابل اعتمادست، وجود دارد. تفاوت زیادی هم بین واکسن و واکسیناسیون وجود دارد و یکی از مسائلی که در این میان بسیار اهمیت دارد این است که آیا برای واکسیناسیون مردم طرحی ملی وجود دارد یا نه؟ من و جو بایدن طرحی ملی برای این کار داریم، ولی دونالد ترامپ ندارد. از این روست که وقتی صحبت از بخشهای مختلف جمعیتی به میان میآید، باید طرحی جامع وجود داشته باشد که در ابتدای کار بخشهای آسیب پذیرتر و نیازمندتر آنها را دریافت کنند و این رویکردی است که باید داشته باشیم.
وی درباره اینکه آیا مدارس نیز باید درخواست واکسن را بکنند یا نه گفت: من در این خصوص گوش به حرف کارشناسان سلامت عمومی دارم.
مجری گفت: بایدن گفته است که طرفدار اجباری شدن زدن ماسک در سراسر آمریکاست و به فرمانداران و شهرداران برای اجباری کردن استفاده از ماسک فشار میآورد. میتوانید توضیح بدهید که موضع بایدن-هریس در این خصوص چیست؟ آیا دولت بایدن-هریس به دنبال اجباری کردن استفاده از ماسک است؟
هریس گفت: موضع دولت بایدن-هریس این است که رهبران باید رهبری کنند و یکی از راههای رهبری کردن رهبران تعیین معیارهاست و جو در رفتار شخصی خود این را به صورت روشن نشان داده است و یکی از راههای نشان دادن آن و درخواست اجرای آن از مردم آمریکا این است که همه ما فداکاری به خرج دهیم تا به خاطر زندگی همسایگان، شکست دادن یا دست کم کاستن از خطرهای کرونا و کاستن از میزان مرگ و میر در آمریکا ماسک بزنیم. از این رو مساله معیاری ملی مطرح است، همه باید ماسک بزنند. مساله اینجاست که هیچ کدام از ما ماسک زدن را دوست نداریم، ولی باید فداکاری به خرج دهیم.
مجری گفت: بین معیاری ملی و الزامی فدرال تفاوت وجود دارد. آیا در دولت بایدن-هریس الزامی فدرال به کار گرفته خواهد شد؟
هریس گفت: میتواند یک معیار باشد؛ مساله در اولویتهای من و جو بایدن، موضوع مجازات مطرح نیست؛ مساله آقا بالاسری نیست، چیزی که رهبران در دوران بحرانها میگویند، چه در زمان جنگهای جهانی باشد و چه در دوران بحران اقتصادی بزرگ، چیزی که رهبران میگویند این است که هر کدام از ما باید به خاطر مردم و جمع فداکاری کنیم و این همه مساله است.
مجری گفت: چگونه میخواهید این معیارها را پیاده کنید؛ بخصوص اینکه فرماندارانی داریم که الزام را حتی در سطح محلی نیز اجرا نمیکنند. چگونه میخواهید این را پیاده کنید؟
هریس گفت: بخشی از مساله اینجاست که ما رئیس جمهوری در آمریکا داریم که این را مسالهای حزبی و سیاسی کرده است و فرماندارانی هستند که پشت سر وی ایستاده اند و سیاستهای او را اجرا میکنند. من امیدوارم این مساله حزبی نشود و دعا میکنم نباشد، زیرا برای ویروس فرقی نمیکند که ما در انتخابات قبلی به چه کسی رأی داده ایم یا در انتخابات بعدی به چه کسی رأی خواهیم داد. ما رهبرانی نیاز داریم که این موضوع را بفهمند که بعضی موضوعات نباید سیاسی شوند و ماسک زدن هم نباید یکی از آنها باشد.
مجری گفت: به مساله کنوشا بازگردیم؛ شما باور دارید که افسرانی که به جیکوب بلیک شلیک کرده بودند باید متهم شوند. شما دادستان یک بخش در سانفرانسیسکو بودید. فرض کنید خود را در قامت یک دادستان منطقهای در کنوشا ببینید، اگر معاون رئیس جمهور دموکرات آمریکا به شما برای ایراد اتهام جنایی بدون اطلاع از اطلاعاتی که دادستان میداند فشار وارد کند چه حسی مییابید؟
هریس گفت: دقیقا حق با شماست و برای همین هم من کاملا روشن گفته ام که من در موضعی نیستم که به صورت کامل از اطلاعات خبر داشته باشم، ولی بر اساس آنچه که دیده ام، فکر میکنم که باید ایراد اتهام را تا حدود زیادی در نظر گرفت و باید به شکلی جدی نیز در نظر گرفت و در نهایت پاسخگوی پیامد این اقدام بود. با این حال به نظر من مساله اصلیتر اینجاست که باید قبول کنیم نمیتوانیم نظامی داشته باشیم که خود را ملزم به پاسخگویی نداند و در این صورت نتیجه این میشود که همه قانون و مقررات را زیر پا میگذارند. این مساله شامل افسران پلیس هم میشود، ولی همه باید مشمول دادرسی باشند، همه و از جمله افسران پلیس و من از این مساله حمایت میکنم و باور دارم که مردمسالاری و نظام قضائی ما به این امر نیاز دارد.
وی در واکنش به اظهارات مجری درباره تفاوت در اظهارات هفته قبل و فعلی خود گفت: من گفتم که بر اساس آنچه که میبینم، ولی من در موضعی نیستم که همه اطلاعات را داشته باشم و البته که من دادستان این پرونده نیستم و این دادستان پرونده است که باید براساس همه شواهد و همه قوانین، از جمله قوانین مرتبط با اینکه به چه کسانی باید براساس رویه دادسرسی ایراد اتهام کرد، تصمیم بگیرد.
در ادامه مجری پرسید: من مطمئنم که شما اخبار تظاهرات در نیویورک را دنبال میکنید. یک حادثه دیگر روی داد. ۷ افسر پلیس به خاطر مرگ دانیل پرود از خدمت معلق شدند. آیا باید این افسران پلیس بر اساس آنچه که انجام داده اند، متهم شوند؟
هریس: من شکی ندارم که بازرسان و همچنین دادستان کل نیویورک در حال بررسی این پرونده هستند. من انتظار دارم که آنها تمامی شواهد را بررسی کنند و تصمیم درست را بگیرند.
مجری: شما با این بخش ناآشنا نیستید. شما در بخش حفاظت از قانون بوده اید و من میخواهم از شما سوالی بپرسم. شما در سال ۲۰۰۹ در کتاب خود نوشتید که اگر ما بخواهیم دست آنهایی را که خواهان حضور نیروهای پلیس در خیابانها هستند رو کنیم این میتواند منجر به تیراندازی شود. شما در ماه ژوئن امسال به نشریه نیویورک تایمز گفتید که اگر تفکر کنونی وجود داشته باشد که حضور نیروهای پلیس در خیابانها میتواند سبب ایجاد امنیت بیشتر شود این موضوعی اشتباه است. سوال من از شما هم اکنون این است که با توجه به اینکه شما زمانی دادستان کل کالیفرنیا بوده اید آیا معتقدید که اگر شمار بیشتری از نیروهای پلیس وجود داشته باشد آنگاه امنیت بیشتری خواهد بود؟
هریس: به نظرم ما باید درباره امنیت عمومی در آمریکا بازنگری داشته باشیم. آنچه که من به آن اعتقاد دارم همچنان آن چیزی است که قبلا به آن اعتقاد داشته ام. اگر شما نگاهی به جوامعی داشته باشید که شاهد حضور قابل توجه پلیس نیستند و آنها را با جوامعی که شمار زیادی از پلیس دارند مقایسه کنیم، شما تفاوتهایی را مشاهده میکنید. اگر شما به منطقه مرفه نشین در حومه شهرهای آمریکا بروید، شما شاهد حضور پلیس نخواهید بود، اما شاهد مدارسی خواهید بود که به خوبی منابع مالی آنها تامین میشود. شما شاهد آن هستید که بیشتر افراد مسکن دارند. شما شاهد آن هستید که کسب و کارهای کوچک به سرمایه دسترسی دارند. شما شاهد آن هستید که خانوادههایی هستند که شغل دارند و تا پایان ماه میتوانند فرزندان خود را تامین کنند. اگر ما میخواهیم که جوامعی امن ایجاد کنیم یکی از هوشمندترین کارهایی که ما میتوانیم انجام دهیم این است که در بخش سلامت و بهداشت آن جوامع سرمایه گذاری کنیم. زیرا جوامع سالم جوامع ایمنی هستند.
مجری: اگر فردی تیراندازی کند آنگاه شما خواهان حضور شمار بیشتری از نیروهای پلیس در خیابانها خواهید بود؟
هریس: آنچه که من خواهم گفت همان است که قبلا گفته ام. من میخواهم از این موضوع مطمئن شوم که اگر به زنی تجاوز میشود، با یک کودک بدرفتاری میشود، یک انسان یک انسان دیگر را به قتل میرساند، آنگاه یک نیروی پلیس خواهد بود که به این موضوع رسیدگی کند و تبعات و عواقبی برای عامل باشد.
مجری: ویلیام بار دادستان کل آمریکا در مصاحبه با سی ان ان گفت که معتقد نیست دو سیستم قضایی در آمریکا برای آمریکاییهای سیاه پوست و سفیدپوست وجود دارد. او گفت که ما باید در به کاربردن واژه نژادپرستی دقت کنیم، نظر شما چیست؟
هریس: به نظرم دونالد ترامپ و بیل بار تمامی زمان خود را صرف بررسی یک واقعیت متفاوت میکنند. واقعیت آمریکای امروز این است که آنچه که ما در طول نسلها و از آغاز تاسیس کشورمان شاهد آن بوده ایم این بوده است که ما شاهد دو سیستم قضایی در آمریکا بوده ایم. در اینجا من کمی احساس خوش بینی درباره اینکه ما یک ملت هستیم، میکنم. ما همچنین بر سر در دادگاه عالی کشورمان بر روی یک سنگ مرمر این مطلب را حکاکی کرده ایم که در آن درخواست عدالت برابر بر اساس قانون شده است. زمانی که ما شاهد دو سیستم قضایی هستیم و برای عدالت برابر بر اساس قانون مبارزه میکنیم این به معنای آن چیزی است که من و جوبایدن پیشنهاد میدهیم. بر اساس آن ما باید یک سیستم قضایی داشته باشیم که بر اساس آن گذاشتن زانو بر روی گردن افراد ممنوع شود. ما باید عواقبی برای افسران پلیسی که قوانین را نقض میکنند در نظر داشته باشیم. ما باید در جوامع و قدرت اقتصادی آنها سرمایه گذاری کنیم. با انجام این کار این موضوع عیان خواهد شد که نابرابریهای زیادی در کشور ما براساس نژاد وجود دارد. این به معنای آن است که اگر ما میخواهیم که این نابرابریها را رفع کنیم باید در این رابطه اقدام کنیم تا آنها وجود نداشته باشند.
مجری: آیا این وضعیت در نیروی پلیس در سراسر کشور وجود دارد؟
هریس: شکی وجود ندارد که ما شاهد این موضوع بوده ایم. این غیرقابل پذیرش است. ما شاهد آن بوده ایم که مردان سیاه پوست غیرمسلح زیادی کشته شده اند. من نمیتوانم این موضوع را رد کنم. شما نگاهی به آمار و سهم این تعداد از جمعیت داشته باشید. این احتمال بسیار زیادی است که یک سیاه پوست متوقف و با یک اتهام واهی بازداشت شود. شما شاهد جرایم ناشی از مصرف ماریجوانا هستید. شما شاهد آن هستید که این جرایم بین سیاه پوستان و سفید پوستان برابر است، اما احتمال بازداشت و بازجویی سیاه پوستان به خاطر آن اتهامات بیشتر است. به نظرم هم اکنون افراد زیادی به واقعیتها به روشی عاقلانه نگاه نمیکنند. آنها درباره اینکه در کشور ما نابرابریها و یک سیستم نژاد پرستانه وجود دارد اختلاف نظر دارند.
مجری: من میخواهم از شما سوالی درباره روسیه بپرسم. وزارت امنیت داخله آمریکا اعلام کرده است که روسیه به دنبال فساد و اختلال در امر رای گیری پستی و از بین بردن اعتماد عمومی در انتخابات آتی ریاست جمهوری است. آیا نگران نیستید که اقدامات روسیه به انتخابات صدماتی وارد کند؟
هریس: من مطمئنم که روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ ریاست جمهوری آمریکا دخالت کرد. من در کمیته اطلاعاتی سنا بوده ام. ما یک گزارش مفصل در این رابطه منتشر کردیم. معتقدیم که این موضوع روی داده است. من معتقدم که فساد و تقلب و دخالت در انتخابات سال ۲۰۲۰ هم وجود خواهد داشت. روسیه یکی از طرفداران این موضوع خواهد بود.
مجری: آیا این موضوع میتواند برای شما برای رسیدن به کاخ سفید هزینهای به همراه داشته باشد؟
هریس: بله از نظر تئوری البته که اینگونه است. بله
مجری: آیا این بر اساس آن مطالبی است که به طور عمومی میشنوید یا اینکه بر اساس اطلاعاتی که دارید این موضوع را میگویید. شما گفتید که در کمیته اطلاعاتی سنا بودید؟
هریس: ما باید واقع گرا باشیم. من همیشه واقع گرا بوده ام و در این رابطه هم واقع گرا خواهم بود. ما شاهد طرحهایی برای کاهش مشارکت در انتخابات آتی خواهیم بود. پس از آنکه دادگاه عالی آمریکا قانون حق رای دادن را در سال ۲۰۱۳ تصویب کرد دهها ایالت قوانینی را تصویب کردند که بر اساس آن میزان مشارکت سیاه پوستان، دانشجویان و بومیان را کاهش میدهد. در کارولینای شمالی قوانینی تصویب شده است که جلوی رای دادن سیاه پوستان را میگیرد؛ بنابراین ما شاهد میزان مشارکت کم خواهیم بود. ما در سال ۲۰۱۶ هم شاهد دخالت خارجی بودیم. ما رئیس جمهوری را داریم که تلاش میکند که مردم آمریکا اعتقادی به یکپارچگی انتخابات نداشته باشند و معتقد است که آراء باید حتما شمرده شوند. همه این موارد وجود دارد. من بسیار واقع گرا هستم. جو بایدن بسیار واقع گرا است. اگر برنده شویم تلاش میکنیم که اعتماد را به سیستم رای گیری بازگردانیم. موانع زیادی وجود دارد که افراد ایجاد میکنند که جلوی رای گیری مردم آمریکا را بگیرند. ما تلاش میکنیم که جلوی این موانع را بگیریم و آنها را رفع کنیم.
مجری: رئیس جمهور ترامپ و مایک پنس معاون وی در کارزهای انتخاباتی خود از روش استخراج نفت از لایههای شیل حمایت میکنند. آنها معتقدند که با این روش میتوانند آراء بیشتری را در ایالتهایی مانند پنسیلوانیا به دست آورند. جو بایدن اعلام کرده است که این روش استخراج نفت را منع نمیکند. شما در مبارزات انتخاباتی مقدماتی خود گفتید که آن را ممنوع میکنیم. آیا شما از موضع جوبایدن حمایت میکنید؟
هریس: بله، چون جو بایدن میخواهد که فرصتهای شغلی خوبی در ایالت هایی، چون پنسیلوانیا ایجاد کند. من معتقدم که ما باید سرمایه گذاری قابل توجهی برای اتحادیهها داشته باشیم تا اشتغال آفرینی کنند و انرژیهای جدید و تجدید پذیر ایجاد کنند. ما باید این روش را دنبال کنیم. ما باید هم به محیط زیست توجه کنیم و هم باید به فرصتهای شغلی خود توجه داشته باشیم. باید به هر دو توجه داشته باشیم.
مجری: آمار نشان میدهد که نرخ بیکاری در پایان این هفته ۸.۴ درصد است. این خوب نیست، اما بالاتر از نرخ بیکاری است که اوباما در سال ۲۰۱۲ داشت. سوال من این است که آیا شما نگران این موضوع نیستید که دونالد ترامپ در شرایطی قرار گیرد که بتواند ایده احیای اقتصادی خود را اجرایی کند؟
هریس: توجه کنید من خواهان آن هستم که مردم آمریکا بتوانند کار کنند. من میخواهم که ما اشتغال آفرینی داشته باشیم. من خواهان آن هستم که مردم بتوانند با شرافت کار کنند. هیچ شکی وجود ندارد که زمانی که موضوع رسیدگی به از بین رفتن شدید فرصتهای شغلی به خاطر همه گیری مطرح میشود، دونالد ترامپ یک شکست خورده منفور و بی کفایت است. او به تنهایی نتوانسته است که به موضوع همه گیری رسیدگی کند و شکست خورده است. اگر نگاهی به راه احیای اقتصادی داشته باشیم دورنمای وی همانند دورنمای ما نیست. او از مدتها پیش عادت داشته است که بگوید اقتصاد کشور بر اساس اقدامات ثروتمندان چقدر خوب عمل میکند. ما باید عادت داشته باشیم و بگوییم که اقتصاد کشور تا چه اندازه خوب و بر اساس اقدامات کارگران خوب عمل میکند. هم اکنون کارگران در حال آسیب دیدن هستند. آنها هم اکنون در خودروهای خود و در صفهای تحویل غذا نشسته اند. از هر ۵ مادر در آمریکا یکی میگوید که فرزند وی زیر سن ۱۲ سال گرسنه است. این آمریکای امروز ما است. ما به رهبری احتیاج داریم که به این موضوع توجه داشته باشد و او به جای نگاه به آینه و پیش بینی عظمت و شکوه به این موضوع توجه کند. او در حقیقت ناتوان و منفور بوده است.
مجری: برخی از جمهوری خواهان به کانیا وست در چندین ایالت و از جمله مینه سوتا و کلرادو رای میدهند. این به منزله تلاشی برای پیروزی بر طرفداران بایدن و کمک به ترامپ است. آیا به نظر شما این تلاشها موفقیت آمیز خواهد بود؟
هریس: من و جو بایدن تلاش میکنیم که همه آراء را به دست آوریم.
مجری: آیا کانیا وست نمیتواند موفق شود و این کار وی نیست؟
هریس: بزرگترین چالش به دست آوردن رای همگان است. این به این موضوع مربوط میشود که ما به افراد بگوییم که ما چگونه اقتصاد خود را احیاء خواهیم کرد. این به این مربوط میشود که ما به افراد بگوییم که به دانش و سلامتی بیشتر از سیاست اهمیت میدهیم. این موضوع به رشد اقتصادی ما مربوط میشود. این موضوع به سرمایه گذاری در بخش اشتغال و کمک به کارگران و خانوادههای آمریکایی مربوط میشود. به این روش ما میتوانیم آراء را به دست آوریم.