به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا وسیما، آقای مهراله رخشانی مهر در دومین روز از سی و چهارمین اجلاس رؤسا و مدیران آموزش و پرورش سراسر کشور به افزایش بودجه سازمان نوسازی مدارس طی ۲ سال اخیر اشاره کرد و گفت: از سال ۹۶ تاکنون بودجه از ۸۴۰ میلیارد به ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته ضمن اینکه تخصیص اعتبارات کامل بوده و برای بودجه امسال هم تخصیص ۱۰۰ درصدی محقق و برای واریز به خزانه ارسال شده است.
وی تأکید کرد: کیفیت ساخت و بهرهبرداری از فضاهای آموزشی جدید اولویت دارد و بر همین اساس تعداد کلاسهای درس تحویلی از سال ۹۶ تا ۹۸ از حدود ۷ هزار و ۳۰۰ به بیش از ۱۳ هزار و ۷۷۰ رسید و امسال هم در نظر داریم تا پایان امسال، ۱۴ هزار و ۷۰۰ کلاس درس را تحویل دهیم.
سرانه فضای آموزشی کرمانشاه بعد از زلزله افزایش یافترئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه به طور متوسط از نیمه دوم سال ۹۶ به بعد هر روز ۳۱ کلاس درس افتتاح شده است، گفت: در جریان زلزله کرمانشاه با توجه به ساخت و سازهای انجام شده، بعد از زلزله فضای آموزشی حدود ۶ دهم مترمربع اضافه شد و نکته قابل توجه این است که از زمان زلزله تا کنون بیش از هزار کلاس درس در این استان تحویل داده شد که به طور میانگین یک کلاس در هرروز میشود.
آقای رخشانی مهر به ساخت و سازهای انجام شده براساس زیرنظام فضا و تجهیزات اشاره و بیان کرد: بر این اساس سرانه هرکلاس درس با احتساب مشاعات، ۱۸۰ متر مربع میشود و اینکه گفته میشود هزینه ساخت هرکلاس درس ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان است با احتساب مشاعات، چون آزمایشگاه، فضای ورزشی و... در نظر گرفته شده است همچنین تجهیز هر کلاس درس هم به ۷۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
اعتبار مدرسهسازی نباید برای سایر ساخت و سازها استفاده شودوی به موضوع ساخت طرحهای جدید در حیاط مدارس قدیمی هم اشاره کرد و گفت: طرحهای جدید استانی را در محوطه مدارس قدیم احداث میکنیم و این یعنی همکاران ما نتوانستند زمین جدید داشته باشند به همین دلیل مدارس نوساز در محوطه حیاط مدارس قدیمی بنا میشود که کاهش سرانه محوطه مدارس را هم به دنبال دارد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور تأکید کرد: مدرسه تخریبی که جایگزین میشوند نباید مجدد مورد استفاده قرار گیرد حتی اگر کاربری انباری به آن داده باشند، اما متأسفانه شاهد آن هستیم که در برخی استانها کاربری جدید به مدارس قدیمی تخریبی داده میشود در حالی که اگر فضا مناسب بود، مدرسه باقی میماند.
آقای رخشانیمهر تأکید کرد: قرار نیست پول مدرسه سازی برای ساخت و سازهای دیگر نظیر باشگاه فرهنگیان و ... هزینه شود و اگر همکار استانی هم در این زمینه کاری انجام دهد، تخلف کرده است.
او درباره جمعآوری بخارهای نفتی گفت: در مناطق دارای علمک گاز این بخاریها جمعآوری شدند و در مناطق فاقد علمک گاز ۷ هزار بخاری مانده است که تا پایان سال جمع آوری خواهند شد؛ پارسال هم ۱۶ هزار بخاری نفتی در مناطقی فاقد زیرساخت جمعآوری شد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور به تعهدات خیرین مدرسهساز هم اشاره داشت و گفت: پارسال تعهد خیرین هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود و برای امسال پیش بینی ما حدود ۲ هزار میلیارد تومان است.