كاهش 8 درصدي تصادفات فوتي در محورهاي مواصلاتي استان مركزي
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان گفت: تصادفات فوتی در جادههای استان در پنج ماهه نخست نسبت به مدت مشابه سال قبل 8 درصد کاهش یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان با تاکید بر نقش آموزش و عزم همگانی در کاهش تصادفات گفت: تصادفات فوتی در جادههای استان در پنج ماهه نخست نسبت به مدت مشابه سال قبل 8 درصد کاهش یافته است.
سرهنگ "ایرج کهریزی" اظهار داشت: در پنج ماهه ابتدایی امسال شاهد کاهش 8 درصدی تصادفات فوتی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته هستیم و محل وقوع تصادفات بر اساس کاربری نوع راه 32 درصد در محورهای اصلی، 31 درصد در محورهای بزرگراهی برون شهری، 31 درصد محورهای آزادراهی و 41 درصد محورهای فرعی و روستایی رخ داده است.
وی بیان کرد: در این بازه زمانی بر اساس نوع وسیله نقلیه مقصر در تصادف، انواع سواری 69 درصد، کامیون و تریلر 14درصد، انواع وانت 10 درصد، موتورسیکلت 5 درصد و اتوبوس نیز یک درصد تصادفات را به خود اختصاص داده است.
این مقام انتظامی یادآور شد: بر اساس فراوانی تصادف در محورهای مواصلاتی استان ، بیشترین تصادفات در محور آزاد راه ساوه- همدان بوده است که دراین مدت 17 نفر از هموطنان در این آزادراه جان خود را از دست دادهاند و به ترتیب اولویت، محور آزاد راه اراک – قم با 15 نفرکشته، محور -ساوه – تهران با 15 نفرکشته، محور فرمهین – اراک با 12 نفرکشته ،محور توره – زالیان 11 نفرکشته و محور اراک- ازنا نیز با 11 نفر کشته در رتبه های بعدی قرارداشته اند.
واژگوني وسايل نقليه علت 51 درصد سوانح رانندگي استان مركزي در پنج ماه نخست سال جاری
وی با اشاره به کاهش 8 درصدی تصادفات فوتی از آغاز سال جاری تا کنون نسبت به مدت مشابه در سال گذشته در سطح جادههای استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس نوع برخورد تصادفات 51 درصد تصادفات استان از نوع واژگونی انواع وسایل نقلیه بوده است
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی درباره شکل گیری تصادفات از نظر نوع وسیله نقلیه بیان کرد: برخورد وسیله نقلیه با دیگر وسیله نقلیه 32 درصد ، برخورد وسیله نقلیه با عابرپیاده 5 درصد، برخورد وسیله نقلیه با موتورسیکلت 12 درصد از وقوع تصادفات را به خود اختصاص داده است.
63 درصد از سوانح رانندگي استان مرکزی به علت عدم توجه به جلو ناشي از خستگي يا خواب آلودگي
وی با اشاره به نقش عزم ملی و آموزش های همگانی در کاهش تصادفات اضافه کرد: بر اساس علت تامه تصادفات، عدم توجه به جلو ناشی از خستگی یا خواب آلودگی 63 درصد ، انحراف و تجاوز به چپ 21درصد، عدم رعایت حق تقدم عبور 2 درصد، تخطی از سرعت مطمئنه 8 درصد و تغییر مسیر ناگهانی 4 درصد از تصادفات فوتی را به خود اختصاص داده است.
سرهنگ کهریزی بیان داشت: 58 درصد از فوتی های تصادفات در صحنه وقوع تصادف و 42 درصد نیز در بیمارستان بوده و تعداد متوفیان بر اساس جنسیت نیز در این مدت 77درصد مذکر و 23 درصد هم مونث بوده است.
این مقام مسول با تأکید بر ضرورت استفاده از کمربند ایمنی در پیشگیری از تلفات جانی انواع وسایل نقلیه در تصادفات مختلف تصریح کرد: 38 درصد از کشتههای تصادفات استان سرنشینان، 47 درصد رانندگان، 11 درصد راکبان و ترک نشینان وسایل نقلیه و 4 درصد متوفیان تصادفات نیز عابران بوده اند.
بيشترين تصادفات از ساعات 16 تا 20 رخ مي دهد
وی در تحلیل زمان وقوع تصادف گفت: از ساعت 24 شب تا 4 صبح 13 درصد، از ساعت 4 تا هشت صبح 13 درصد، از ساعت 8 صبح تا 12 ظهر حدود 16 درصد، از ساعت12 ظهر تا 16 عصر 17 درصد از تصادفات شکل گرفته و فراوانی تصادفات بر اساس زمان وقوع نیز در ساعات 16 تا 20 بوده که 23 درصد و از ساعت 2000 تا 2400 حدود 18 درصد از تصادفات در این بازه زمانی شکل گرفته است.
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی عنوان داشت: در مجموع طول راههای استان 32 نقطه حادثهخیز وجود دارد که تمامی این نقاط آشکارسازی شده است.
کهریزی با تأکید بر بهره گیری از سامانه های هوشمند در کاهش سوانح رانندگی یادآور شد: در حال حاضر مأموران پلیس راه از سامانههای کنترل هوشمند، برای کنترل وسایل نقلیه در سطح محو.رهای مواصلاتی استان استفاده می کنند که در این بین سامانه سپهتن یک نمونه پر کاربرد از این سامانه ها در سطح محورهای مواصلاتی برای پایش هوشمند تردد ناوگان عمومی مسافربری و سامانه 110120نیز به منظور تقدیر و نظارت مردم بر تخلفات رانندگان اتوبوس های مسافربری مورد استفاده قرار می گیرد.