سال تحصیلی متفاوت و نگرانی های کرونایی والدین
سال تحصیلی جدید دیروز پانزدهم شهریور ماه زودتر از موعد مقرر و متفاوتتر از هر سال در سراسر کشور آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ سال تحصیلی که امسال با دغدغهها و دل نگرانیهای والدین در مورد چگونگی
برگزاری کلاسها و حضور دانش آموزان همراه است.
پدران و مادرانی که از طرفی خواهان جلوگیری از عقب ماندگی درسی فرزندان خود هستند و از طرف دیگر نگرانهایشان نسبت به حفظ سلامت آنها در شرایط شیوع کرونا ویروس تمامی ندارد.
هر چند در شیوه نامههای ابلاغی سه وضعیت قرمز، زرد و سفید از نظر شیوع ویروس کرونا را برای حضور دانش آموزان در نظر گرفته شده، اما با توجه به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا قاعده اصلی بر آموزش دانش آموزان با رعایت شیوه نامههای بهداشتی به صورت حضوری است.
در این بین دیدگاههای مختلفی در باره دایر شدن کلاسهای درس به صورت حضوری و مجازی وجود دارد، عدهای آموزش از راه دور و به صورت مجازی را در شرایط کنونی شیوع کرونا ویروس در جامعه راهگشا و عدهای نیز آموزش حضوری را از نظر روحی و تربیتی به منظور شکلگیری شخصیت دانشآموزان مفید میدانند.
در استان ایلام نیز والدین از حضور فیزیکی فرزندان خود در کلاسهای درس نگران هستند و معتقدند با توجه به وضعیت زیر ساختهای مدارس در این استان، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی نمیتواند فرزندانشان را از خطر کرونا محافظت کند.
مدارسی که ازنظر امکانات از جمله سرویسهای بهداشتی، نبود اعتبار لازم در مدارس برای تأمین و تهیه اقلام بهداشتی نمیتوانند اعتماد و اطمینان اولیاء دانش آموزان را برای حضور فیزیکی در کلاس درس جلب کنند.
برخی از والدین در تماس با
خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام با انتقاد از بازگشایی مدارس و حضور فیزیکی دانش آموزان در کلاسهای درس این اقدام را نفی دستورالعملهای بهداشتی میدانند.
عدهای نیز با بیان اینکه رفتار و جهش ویروس کرونا بر کسی مشخص نیست میگویند تا ریشه کن شدن این بیماری عطای رفتن فرزندانمان به مدرسه را به لقایش بخشیده ایم.
اولیا دانش آموزان با بیان اینکه شکلگیری کلاسها بهصورت حضوری به بهانه زرد بودن و سفید بودن وضعیت کرونایی استان ایلام به هیچعنوان کار معقولی نیست تاکید دارند حضور دانشآموزی که درک مناسبی از شیوههای پیشگیری، رعایت دستورالعملهای بهداشتی ندارد در کلاس درس به صورت حضوری عاقلانه نیست.
برخی دیگر از والدین نیز علیرغم شیوع کرونا ویروس در جامعه نگران ادامه تحصیل فرزندان خود هستند و معتقدند با نظارت اولیا مدارس و همکاری دانش آموزان در محیط مدرسه مبنی بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی می توان سال تحصیلی را بدون عقب ماندگی دانش آموزان از درس و مدرسه پشت سرگذاشت.
بازدیدهای میدانی خبرنگاران خبرگزاری صدا و سیما از مدارس سطح شهر ایلام حاکی است که دستورالعملها بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک آنگونه که باید در بین دانش آموزان در برخی مدارس رعایت نمیشود.
زیرساختهای مدارس استان و ریسک خطر حضور فیزیکی دانش آموزان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام نیز در پاسخ به دغدغه اولیا دانش آموزان برای حضور در کلاس درس می گوید: متأسفانه هرروز که میگذرد پایبندی به رعایت پروتکلها ضعیفتر شده و نگاه رفع تکلیفی در جامعه نسبت به این بیماری غالب میشود.
دکتر جمیل صادقی فر با بیان اینکه زیرساختهای مدارس استان ریسک خطر حضور فیزیکی دانش آموزان در ابتلا به کرونا ویروس را بالا میبرد گفت: بازگشایی مدارس ریسک بزرگی است که امیدواریم با ریسک کمتر به فرجام برسد و در این بین شهرستان ایلام بهعنوان مرکز استان از آمار ۵۰ درصدی ابتلا به کرونا برخوردار است و این خطری جدی پیش روی ریسک کنندگان برگزاری کلاسهای حضوری در ایلام است.
باید نگرانی خانوادهها و دانشآموزان را رفع کنیم
استاندار ایلام در نشست استانی ستاد کرونا با بیان اینکه اولویت نخست ما حفظ سلامت و جان دانشآموزان است گفت:
ظرفیت دانش آموزان در کلاسهای درس باید به حداقل ممکن کاهش یابد و در این زمینه از ظرفیت مجازی نیز استفاده شده و تمام تمرکز کادر آموزشی بر آموزشهای حضوری نباشد.
قاسم سلیمانی دشتکی با بیان اینکه در مدارسی که جمعیت بالایی دارند دانش آموزان به گروههای با تعداد کم تقسیم شوند تاکید کرد: با توجه به بازگشایی مدارس و از طرفی در پیش بودن فصل پاییز خانوادهها در این زمینه اهتمام جدی داشته و در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی و یا داشتن بیماری زمینهای جهت حفظ سلامتی مابقی دانش آموزان و کادر آموزشی فرزندان خود را به مدرسه نفرستند.
استاندار ایلام یادآور شد: با توجه به سازوکاری که وزارت آموزش و پرورش برای آموزش مجازی دانش آموزان فراهم کرده از این ظرفیت برای آموزشهای دانشآموزان به صورت مطلوب استفاده شود.
وی همچنین در خصوص فعالیت مدارس غیرانتفاعی افزود: در این زمینه نظارت دقیقتر توسط آموزش و پرورش انجام گرفته تا از نظر شهریه، تامین امکانات آموزشی دانش آموزان و ... اجحافی در حق مردم نشود.
استاندار ایلام در ادامه از آموزش و پرورش استان خواست به صورت مداوم گزارش وضعیت مدارس را به ستاد کرونای استان ارائه دهد.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی در استان ایلام ۲ شهرستان ایوان و دره شهر در وضعیت قرمز، چهار شهرستان ایلام، آبدانان، دهلران و مهران وضعیت هشدار (نارنجی)، ۲ شهرستان چرداول و سیروان زرد و ۲ شهرستان هلیلان و ملکشاهی در وضعیت سفید بیماری کرونا ویروس قرار دارند.
بر اساس اعلام اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام در سال تحصیلی (۱۳۹۹-۱۴۰۰) نزدیک به ۱۲۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف در استان ایلام تحصیل میکنند.
سال تحصیلی متفاوت و نگرانی های کرونایی والدین سال تحصیلی متفاوت و نگرانی های کرونایی والدین سال تحصیلی متفاوت و نگرانی های کرونایی والدین سال تحصیلی متفاوت و نگرانی های کرونایی والدین