به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از وزارت صمت، آقای سعید محمدیپور بازرسیهای مرداد را بیش از ۶۰ هزار مورد بیان کرد و افزود: از این تعداد ۱۰ درصد منجر به کشف تخلف بوده که ۶۲۰۰ پرونده با ارزش ریالی ۱۸۹ میلیارد تومان تشکیل شده است.
وی رسیدگی به قاچاق کالا و احتکار را در اولویت برشمرد و اضافه کرد: در مرداد ماه سال جاری در این رابطه ۶۱۵۵ مورد بازرسی انجام گرفته که ۴۶ مورد منجر به کشف تخلف و تشکیل پرونده با ارزش ریالی ۲ میلیارد تومان شده است ضمن اینکه در گشتهای مشترک تعزیرات، دادستانی و پلیس امنیت اقتصادی، آگاهی و اماکن ۱۸۷۷ گشت انجام گرفته که ۶۸۷ مورد تخلف با ارزش ریالی ۵۵ میلیارد تومان به ثبت رسیده است.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: در بحث نظارت بر آرد و نان استان تهران ۳۱۱۹ مورد بازرسی انجام گرفته که ۶۷۲ پرونده با ارزش ۳۰۲ میلیون تومان تشکیل شده است.
محمدی پور بیشترین شکایات مردمی در یک ماه اخیر را در حوزه نان، لبنیات، مرغ و تخم مرغ و میوه و سبزیجات برشمرد و افزود: در خصوص شکایات رسیده در مرداد ماه ۴۴۴۲ مورد شکایت مردمی دریافت شده که از این تعداد ۲۴۶۴ مورد تلفنی با سامانه ۱۲۴ و ۱۹۸۷ مورد حضوری با ارائه مستندات دریافت شده که از این تعداد ۳۲۳۷ مورد غیر متخلف و ۱۲۰۵ فقره به عنوان متخلف شناخته و مورد بررسی قرار گرفته است.
وی درباره نحوه بازرسی از کارخانجات و تولیدیها گفت: در صورت مشاهده تخلف در کارخانجات تولیدی، به دستگاههای ذیربط گزارش داده و آنها موظف به پرداخت جرائم نقدی شده که ضمانت اجرائی آن به قدری زیاد است که توان پرداخت آن را نداشته و منجر به بسته شدن حسابهای بانکی آنها میشود.
وی بررسی و نظارت بر واحدهای تولیدی را در اولویت دانست و افزود: ارائه آمار توسط تولیدیها بیانگر نحوه عملکرد آنها بوده که بازرسی بر آنها به شکل ماهانه و به اقتضای شرایط بازار، نظارت بر برخی از این واحدها بیشتر از بقیه است.
معاون بازرسی سازمان صنعت و معدن استان تهران اضافه کرد: این اطمینان را میدهیم که این جرائم، ضمانت اجرایی داشته و اگر در سطح کلان و کارخانجات قیمت مصوب کالاها و محصولاتی که مشمول قیمت گذاری بوده به درستی درج نشود بیشک با جرائم بازدارنده مواجه خواهند شد.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در ادامه تصریح کرد: تخلفات انجام گرفته در گزارشهایی به تعزیرات حکومتی اعلام و تعزیرات بر اساس نوع تخلف آنها را جریمه و اگر در این میان یک واحد صنفی بیش از سه بار در یک سال جریمه شود بار چهارم این واحد پلمپ و نصب پرچم برای آن در نظر گرفته میشود.
محمدیپور در پایان به متخلفان و سودجویان هشدار داد و گفت: نظارت و کنترلهای ما به ویژه در بحث احتکار کالاهای مصرفی مردم اعم از موادغذایی تا لوازم خانگی روز به روز بیشتر و تحت رصد قرار گرفته همچنین در سامانه ۱۲۴.ir قیمت کالاهایی که درج نشده را پیگیری و مورد بررسی قرار میدهیم.