به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی و دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، در آخرین رتبه بندی اعلام شده در وبگاه رسمی مؤسسه تایمز در تاریخ ۲ سپتامبر ۲۰۲۰، Times Higher Education World University Rankings ۲۰۲۱، دانشگاه صنعتی شریف با ارتقای رتبه ۱۰۰ پلهای نسبت به پارسال موفق به کسب جایگاه در رده ۴۰۰-۵۰۰ جهان و کسب رتبه ۳ ام کشور شد. همچنین دانشگاه صنعتی شریف موفق به کسب رتبه اول کشوری در شاخص «پژوهش» و رتبه اول جهانی در شاخص «درآمد از صنعت» شده است. در شاخص «بین المللی سازی» نیز رتبه ۴ ام را در میان دانشگاههای ایران کسب کرده است.
نکته قابل توجه این است که دانشگاه صنعتی شریف در تمامی شاخصهای تعریف شده در رتبه بندی تایمز افزایش امتیاز داشته است که منجر به ارتقای جایگاه این دانشگاه نسبت به رقبای داخلی و منطقهای شده است. کسب رتبه اول کشوری در شاخص «پژوهش» و «درآمد از صنعت» با توجه به اینکه رتبه بندی تایمز از نظامهای رتبه بندی پژوهش محور محسوب میشود، بسیار حائز اهمیت است.
با بررسی دقیقتر جداول رتبه بندی مشاهده میشود که در میان دانشگاهها با رتبهی مشابه، دانشگاه صنعتی شریف دارای بالاترین امتیاز در شاخصهای «پژوهش» و «درآمد از صنعت» در میان رقبای خارجی نیز هست. نامهای آشنایی مانند دانشگاه کارولینای جنوبی در آمریکا، دانشگاه ساسکاچوان در کانادا و دانشگاه سیهنا در ایتالیا در این فهرست دیده میشود.
به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، آقای دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC توضیح داد: رتبهبندی تایمز یکی از مشهورترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی دانشگاهها است که اولین بار در سال ۲۰۰۴ با همکاری تایمز و کیو اس تحت عنوان رتبهبندی "تایمز- کیو اس" و از سال ۲۰۱۰ به بعد با همکاری مؤسسه تامسون رویترز منتشر شد. در رتبهبندی سال ۲۰۱۶ این پایگاه جهت تأمین اطلاعات مورد نیاز خود، همکاری خود را با تامسون رویترز قطع و با پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس آغاز به همکاری کرد. تغییر منبع اطلاعاتی مورد استفاده پایگاه رتبهبندی تایمز از ISI به SCOPUS بر نحوه حضور دانشگاهها و رتبه آنها تأثیرگذار بود. پایگاه رتبهبندی تایمز جهت ارزیابی دانشگاهها قسمتی از اطلاعات مورد نیاز خود را از خود دانشگاهها، قسمتی دیگر را از نظرسنجیها و اطلاعات پژوهشی و استنادات را از پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس تهیه میکند.
آقای دکتر دهقانی گفت: در پایگاه رتبه بندی تایمز، در سالهای ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۴ از ایران تنها یک دانشگاه حضور داشت. در سال ۲۰۱۵ دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در این رتبه بندی حضور یافته و در سال ۲۰۱۶ تعداد دانشگاهها به ۸ مورد رسید. در سال ۲۰۱۷ به ۱۳ دانشگاه و در سال ۲۰۱۸ به ۱۸ دانشگاه و در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ترتیب به ۲۹ و ۴۰ دانشگاه افزایش یافته است.
سرپرست ISC گفت: در سال ۲۰۲۱ با ورود ۷ دانشگاه جدید شاهد حضور ۴۷ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمعهزار و ۵۲۷ دانشگاه برتر جهان از ۹۳ کشور هستیم و این موضوع نوید بخش حرکت هر چه بیشتر دانشگاههای توانمند ایران در رتبه بندیهای معتبر بین المللی است.