رژیم غذایی مناسب در اختلال بیش فعالی کم توجهی کودکان
حذف آبمیوهها و تنقلات حاوی رنگ مصنوعی از رژیم غذایی کودکان باعث کاهش علائم بیش فعالی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت:
اختلال بیش فعالی کم توجهی (ADHD) یکی از شایعترین اختلالات روانی در کودکان محسوب میشود که ارتباط زیادی با دیگر مشکلات سلامت روان دارد.شبنم باقری افزود:مطالعات اخیر، اهمیت ر
ژیم غذایی و کمبود برخی مواد معدنی خاص در بروز
ADHD را نشان میدهد و گزارشهای متعددی دال بر سطوح پایین
آهن، روی، منیزیم و اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین D در خون و دیگر بافتهای کودکان مبتلا به ADHD وجود دارد.او میگوید:
باید بدانیم افزودنیها و رنگهای خوراکی در بسیاری از خوراکیها و تنقلاتی که کودکان استفاده میکنند باعث از دست دادن مواد مغذی میشود و بر عملکرد مغز و رفتار اثر میگذارد. مشاهده شده است که رابطهای بین بعضی افزودنیهای غذایی و پیشرفت ADHD در کودکان وجود دارد.کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اظهار داشت:
اصلاح رژیم غذایی مبتنی بر حذف غذاهای فراوری شده (مثل سوسیس و کالباس و انواع کنسروها) و محصولات حاوی رنگهای مصنوعی و نگهدارندهها و حذف میوهها و سبزیهای حاوی «سالیسیلات» همراه با بهبود علائم در بیشتر کودکان بوده است.
- باقری با اشاره به حذف آبمیوهها و تنقلات حاوی رنگ مصنوعی و بنزوات سدیم از رژیم غذایی باعث کاهش علائم بیش فعالی شده است ادامه داد:غذاهای حاوی سالیسیلات عبارتند از بادام، سیب، گیلاس، هلو، پرتقال، زردآلو، شاه توت، خیار و خیارشور، انگور و کشمش، شلیل، گوجه، آلو بخارا و انواع چای.
وی افزود:مشاهده شده است که رژیم با نمایه قندی بالا و حاوی شکر زیاد باعث تشدید ADHD میشود کودکی که صبحانه حاوی محصولات با نمایه قندی بالا مصرف میکند در مدرسه حواس پرت و بی قرار بوده و به درس توجه کمتری دارد. به طور کلی مصرف بالای شکر باعث کاهش توجه، حواس پرتی و مشکلات یادگیری میشود.
به گفته این استاد دانشگاه اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ نیز نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی دارد و باعث افزایش توجه و کاهش علائم از قبیل تحریک پذیری، بی قراری، بی توجهی و مشکلات یادگیری میشود. یافتههای بسیاری نشان میدهد که کودکان مبتلا به ADHD سطح پایینی از امگا ۳ دارند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به اینکه منابع غذایی غنی از امگا ۳ و امگا ۶ عبارتند از ماهیهای چرب، بذر کتان، جوانه گندم، گردو، تخم آفتابگردان، کنجد، سویا، روغن ذرت و هسته انگور و اکثر مغزها گفت:کمبود روی و منیزیم نیز با اختلال در عملکرد بعضی آنزیمها و نوروترانسمیترها باعث ایجاد بسیاری از علائم مربوط به این اختلال میشوند.
باقری ادامه داد:مصرف منابع غذایی روی و منیزیم شامل جوانه گندم، انواع گوشت ها، کنجد، شکلات تلخ، بادام زمینی، تخم مرغ، حبوبات، مغزها و لبنیات نیز برای این کودکان توصیه میشود.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازبا بیان اینکه مطالعات نشان داده اند در کودکان مبتلا به ADHD که کمبود منیزیم دارند، مکمل یاری با منیزیم باعث کاهش علائم بیش فعالی شده است. همچنین در تمام بیماران، علائم اختلال بیش فعالی کم توجهی پس از درمان با مکمل منیزیم توام با ویتامین B ۶ کاهش پیدا کرده است افزود: در مطالعات اخیر حاکی از ارتباط مستقیم بین ADHD و کمبود ویتامین D بوده است. به طوری که کمبود ویتامین D در این کودکان بسیار بالاتر از کودکان سالم بوده و مکمل یاری با ویتامین D میتواند در کاهش شدت این اختلال موثر باشد.