تازههای درمان و بهداشت
تاثیر واکسن آنفلوآنزا در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
از آنجا که ویروسها، باکتریها و قارچها از عوامل خطر ابتلا به آلزایمر هستند، واکسنها میتوانند به سادگی از مردم در برابر آنها محافظت کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از دویچه وله ؛ تحقیقات جدید نشان میدهد که واکسیناسیون برای محافظت در برابر ذاتالریه و آنفلوآنزا میتواند فایدهای غیرمنتظره داشته باشد؛ کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر.
نشریه ساینتیست نوشت؛ دو مطالعه ارائه شده به کنفرانس بینالمللی انجمن آلزایمر آمریکا نشان دادهاند که برای افرادی که نگران بیماری آلزایمر هستند، این واکسن میتواند یک اثر حفاظتی اضافی داشته باشد.
در یکی از این مطالعات که توسط مرکز علوم پزشکی دانشگاه تگزاس روی بیش از ۹ هزار نفر بالای ۶۰ سال صورت گرفت، نشان داده شد در افرادی که پس از ۶۰ سالگی حداقل یک بار واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، خطر ابتلا به آلزایمر ۱۷ درصد کمتر از سایرین بود.
مطالعه دوم که توسط محققان دانشگاه دوک و دانشگاه کارولینای شمالی انجام شد، سوابق پزشکی بیش از ۵ هزار فرد بالای ۶۵ سال را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. برخی از افراد در مطالعه همچنین یک عامل خطر ژنتیکی شناخته شده برای آلزایمر داشتند.
محققان اعلام کردند دریافت واکسن پنوموکوکی در سنین ۶۵ تا ۷۵ سال با کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی خطر ابتلا به آلزایمر همراه است. در بین کسانی که عامل خطر ژنتیکی ابتلا به آلزایمر را ندارند، خطر ابتلا به آلزایمر حتی ۴۰ درصد کاهش مییابد؛ بنابراین این دادهها نشان میدهد که واکسنهای آنفلوآنزا و پنوموکوک ممکن است روش امیدوارکنندهای برای جلوگیری از آلزایمر باشد، خصوصاً در افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد آلزایمر نیستند.
همچنین از آنجا که ویروسها، باکتریها و قارچها از عوامل خطر ابتلا به آلزایمر هستند، واکسنها میتوانند به سادگی از مردم در برابر آنها محافظت کنند.