پخش زنده
امروز: -
سوم نوامبر امسال (۱۳ آبان)، چهل و ششمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار میشود.
طبق جدیدترین نظرسنجیها که وب سایت هیل، وابسته به کنگره آمریکا، منتشر کرده: جو بایدن دموکرات از دونالد ترامپ جمهوری خواه، ۸ درصد بیشتر شانس پیروزی دارد؛ اما برخی معتقدند اگر موضوع اعتراضات در آمریکا برجسته شود، شانس پیروزی ترامپ بالا میرود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ بیش از دو ماه است که "تصویرِ یک روزِ عادی" در بسیاری از خیابان ها، در ایالتهای مختلف آمریکا با اعتراضات، شعار، درگیری و خشونت همراه است؛ حتی با نزدیک شدن این "اعتراضات" به "انتخابات" ریاست جمهوری آمریکا، کار به جایی رسیده که علاوه بر نیروهای امنیتی، برخی از اعضای کمپین انتخاباتی ترامپ هم دستشان به روی معترضان بلند شده؛ از جمله با "اسپری فلفل" و یا "با یورش خودرویی" که آخرین موردش در کنوشا در ایالت ویسکانیسن رخ داد.
اما این حملات خشونت آمیز به سویِ معترضانِ ضد نژاد پرستی که تا کنون دهها کشته و صدها زخمی داشته با پشتوانه رئیس جمهور آمریکا صورت میگیرد. دونالد ترامپ در جدیدترین نشست رسانهای، در واکنش به ناآرامیها در کنوشا گفته: «آشوبگران خشونت طلب هیچ کدام بخشی از اعتراضهای مسالمت آمیز نیستند بلکه در واقع "تروریسم داخلی" هستند و دولت من با مسئولان محلی هماهنگی میکند تا به سرعت نیروهای گارد ملی را در اینجا مستقر و خشونتها را در کنوشا متوقف کند».
البته فقط "کنوشا در ایالت ویسکانسین" و یا "پورتلند در ایالت اورگون" نیست که صحنه این نا آرامی هاست، دیگر ایالتهای آمریکا هم هر کدام به نوعی درگیر اعتراضات و استمرار خشونت علیه معترضان هستند. اما دونالد ترامپ "ایالات متحده" را به صورت "ایالات متفرقه" میبیند و در موضع گیری درباره برخورد هوادارانش با معترضان، "از هواداران" حمایت کرده و گفته مسئولیت ایالتهایی را که فرماندار دموکرات دارد نمیپذیرد؟!
در این باره یک خبرنگار در شبکه ام. اس. ان. بی. سی آمریکا گفت: «تصور کنید که بعد از انفجارهای ۱۱ سپتامبر، جرج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا، اعلام میکرد که وضع نیویورک ارتباطی به وی ندارد یا بیل کلینتون تصمیم میگرفت که بعد از انفجار ساختمان فدرال در اوکلاهماسیتی به این شهر سفر نکند، زیرا در آن شهر وی آراء مردم را کسب نکرده بود، یا باراک اوباما پس از وقوع تیراندازی در مدرسهای در شهر سندی هوک اعلام میکرد این شهر بخشی از ایالت وی نیست. بیان این سخنان دردناک است و همه روسای جمهور سابق آمریکا درک میکردند که وظیفه آن هاست که در شرایط سخت و دردناک رهبری همه آمریکا را به عهده بگیرند».
رهبری آمریکا حالا قربانی رقابتهای حزبی است، و چنان که روزنامه وال استریت ژورنالِ آمریکا گزارش داده: «ترامپ به دنبال انحراف افکار عمومی آمریکا از "مسئله کرونا" به "مسئله اغتشاش و اعتراضات" است». استراتژیستهای آمریکایی که با وال استریت ژورنال گفتگو کرده اند، معتقدند: «اگر موضوع اصلی انتخابات مسئله شیوع کرونا باشد، او حتما خواهد باخت، اما اگر اولویت انتخابات نحوه برخورد با شورشها و خشونتهای شهری باشد، به احتمال بیشتری او شانس اصلی پیروزی در انتخابات آتی خواهد بود».
ترامپ در "عملیات روانی"ای که آغاز کرده سعی دارد حواسها را پرت کند: او مسئولیت این اعتراضات و ناآرامیها را بر گردن دموکراتها میاندازد. او این هفته در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز گفته: «اگر من رئیس جمهور نشوم و جو بایدن خواب آلود رئیس جمهور شود کشور ما به جهنم تبدیل خواهد شد. بازار بورس سقوط آزاد خواهد کرد. ما با مشکلاتی مواجه خواهیم شد که هرگز نداشته ایم. میتوانم به شما نشان دهم که چه اقداماتی انجام داده ایم تا معترضان کنترل بخشهایی از این کشور مانند واشنگتن را به دست نگیرند. اگر من رئیس جمهور نشوم شاهد شورشهایی خواهیم بود که هرگز ندیده ایم. دموکراتها دیگر کنترل چپگرایان رادیکال را از دست داده اند».
سردبیر روزنامه انگلیسی گاردین در گفتگو با شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ فرانسه گفته: «ترامپ قصد دارد که از موضوع نظم و حمایت از قانون به عنوان حربهای برای پیروزی در انتخابات ماه نوامبر استفاده کند. او در بیشتر سخنرانی هایش بر روی این موضوع تمرکز کرده و توجهی به موضوع شیوع کرونا ندارد. بیش از ۶ میلیون نفر مبتلا شده اند و بیش از ۱۹۰ هزار نفر جان خود را از دست داده اند، اما در کنفرانس حزب جمهوری خواه در هفته گذشته هم، شرکت کنندگان سخن کمی درباره موضوع ویروس کرونا گفتند... ترامپ دیشب در سخنرانی خود در برابر ۵۰۰ نفر که بسیاری از آنها ماسک نزده بودند اعلام کرد که اولویت وی نظم و قانون است. او میخواهد نشان دهد که دموکراتها در رسیدگی به این موضوع با بی کفایتی و بی مدیریتی رفتار میکنند. او میخواهد نشان دهد که حزب جمهوری خواه طرفدار پلیس است».
در مقابل نیز، رقیب دموکرات ترامپ هم در تلاش است به نحو دیگری از اتش اعتراضات استفاده و تنور انتخابات را برای خودش گرم کند؛ جو بایدن در این باره گفته: ترامپ رئیس جمهوری است که تصدی امور ایالات متحده را در دست دارد. فرض این است که او باید از این کشور محافظت کند. اما او به جای این کار، سرگرم دامن زدن به آشوب و خشونت است. واقعیت این است که دونالد ترامپ در محافظت کردن از آمریکا شکست خورده؛ بنابراین او اکنون سعی دارد آمریکا را بترساند».
چهره آمریکا "ترسناک" شده؛ حتی ورای تصویرسازیهای ترامپ که با هدف کسب رای صورت میگیرد. هر کدام از نامزدهای چهل و ششمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سود خودشان را در شعله ورتر شدن آتش این اعتراضات میبیند که اتفاقا در روزهای گذشته با هدف قرار گرفتن یک شهروند سیاه پوست دیگر از سوی پلیس آمریکا، آن هم با شلیک ممتد هفت گلوله، این اعتراضات وارد موج جدیدی شده و پیش بینی پایان آن برای بسیاری از تحلیلگران دشوار است. این هفته تصاویری از اعتراضات اوکلند در ایالت کالیفرنیا منتشر شده که نشان میدهد حالا شعار معترضان از "زندگی سیاه پوستان مهم است" به "مرگ بر آمریکا" رسیده است.
سوم نوامبر امسال، چهل و ششمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار میشود؛ طبق جدیدترین نظرسنجیها که وب سایت هیل، وابسته به کنگره آمریکا، منتشر کرده: جو بایدن دموکرات از دونالد ترامپ جمهوری خواه، ۸ درصد بیشتر شانس پیروزی دارد، اما برخی ناظران معتقدند: با توجه به این نارضایتیهای ساختاری، نهایتا چه "بایدن" و چه "ترامپ" هرکدام طعم پیروزی را بچشند، کام مردم آمریکا شیرین نمیشود.
گزارش از حسنیه سادات شبیری
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما