به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی اصغر مونسان در گفتگوی رادیویی افزود: این موارد نشان میداد هم شرایط گردشگری کشور مطلوب و رو به رشد است و هم سرمایه گذاران و فعالان بخش گردشگری آینده صنعت گردشگری ایران را خیلی خوش بینانه میبینند.
وی افزود: این حجم سرمایه گذاری بیانگر این بود که سرمایه گذاران بخش گردشگری را به عنوان یک اقتصاد جدید در کشور شناسایی و امید زیادی به آن دارند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهارداشت: در سال ۹۵ که چهار میلیون و ۸۰۰ تا چهار میلیون و ۹۰۰ هزار نفر گردشگر خارجی به کشور سفر میکرد که این عدد در سال ۹۸ به هشت میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسید.
وی تصریح کرد: جدا از این سند راهبردی توسعه گردشگری کشور تدوین و به تصویب هیئت دولت رسید و در ضمن برنامههای خوبی برای کشورهای هدف گردشگری تدوین شد.
آقای مونسان گفت: همچنین تلاش شد به محصولات گردشگری با توجه به شرایط کشور تنوع بخشیده شود و صرفا خودمان را از گردشگری فرهنگی و تاریخی خارج کنیم.
وی افزود: بوم گردیها را به سرعت توسعه دادیم به نحوی که تعداد واحدهای بوم گردی از ۴۰۰ واحد در انتهای سال ۹۶ به بیش از دو هزار واحد در انتهای سال ۹۸ در کشور رسید.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهارداشت: این واحدها اغلب توسط جوانان تحصیل کرده سرمایه گذاری و راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: جوانان ضمن برخورداری از هوش و خلاقیت بالا روشهای بازاریابی را به خوبی بلد هستند ودر جذب و ورود گردشگران خارجی به کشور بسیار نقش آفرین بودند.
آقای مونسان همچنین از راه اندازی بوتیک هتلها در کشور خبرداد و گفت: این هتلها بسیار مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
وی افزود: صنعت گردشگری ایران یک روند رشد طولی و عرضی را داشت طی میکرد که کرونا اتفاق افتاد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآورشد: فعالان صنعت گردشگری در کشور همکاری خوبی با ستاد ملی مقابله با کرونا و همینطور وزارت بهداشت دارند تا مهار ویروس کرونا اتفاق بیفتد.
اجازه ورود به گردشگران خارجی به کشور
آقای مونسان همچنین از اجرای سفرهای مسئولانه در قالب تورهای گردشگری داخلی با رعایت شیوه نامههای بهداشتی و همینطور اجازه ورود گردشگران خارجی بصورت گروهی البته با نظارت دقیق و کنترلهای لازم به کشور خبر داد.
وی افزود: سازمان جهانی گردشگری موضوعی تحت عنوان سفرهای مسئولانه را مطرح کرده است.
وی اظهارداشت: سفرهای که در شرایط حاضر بصورت انبوه و خارج از تورهای گردشگری در حال انجام است این سفرها مورد تائید وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیست چرا که برای حوزه گردشگری کشور اقتصاد ایجاد نمیکند و در عوض گرفتاری برای وزارت بهداشت ایجاد میکند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سفر در کشور باید در قالب تورهای گردشگری با رعایت شیوه نامههای بهداشتی انجام شود تا ضمن ایجاد اقتصاد برای این حوزه مانع شیوع ویروس کرونا و گرفتاری برای سیستم بهداشتی و درمانی کشور شود.
وی افزود: شیوه نامههای لازم در این زمینه به همت کارشناسان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهیه و خوشبختانه به تائید وزارت بهداشت هم رسیده است.
مونسان بیان داشت: با این وجود میتوانیم در قالب تورهای گردشگری و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی انجام سفرهای مسئولانه را در سطح کشور داشته باشیم.
وی ادامه داد: اجرای این مدل هم چرخ صنعت گردشگری را میچرخاند و هم مانع شیوع ویروس کرونا در کشور میشود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سفرهای بی حساب و کتاب را گردشگری نمیدانیم.
وی افزود: همکاران دو وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال تهیه شیوه نامههای بهداشتی سفرهای مسئولانه در کشور هستند.
آقای مونسان اظهارداشت: در عین حال به دنبال این هستیم که گردشگری خارجی را در قالب گروهی نه فردی با رعایت شیوه نامههای بهداشتی در کشور داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه کلیات این دو موضوع با وزارت بهداشت به توافق رسیده است، گفت: جزئیات موضوعات مطروحه قرار است طی هفته آینده توسط کارشناسان این دو وزارتخانه نهایی شود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: نامهای مبنی بر عدم صدور روادید با شیوع کرونا در کشور از سوی وزارت بهداشت به وزارت امور خارجه ارسال شده بود از اینرو به دنبال اصلاح نامه مزبور هستیم تا بتوانیم مجوز ورود گردشگران خارجی به کشور را بصوت گروهی صادر کنیم.
بجای سفر نروید بگوییم سفرهای مسئولانه بروید
وی اظهارداشت: شعارها از این پس بجای سفر نروید باید به سمت سفرهای مسئولانه بروید البته در قالب چهارچوبهای نظارتی وزارت بهداشت و وزارت گردشگری، سوق پیدا کند.
آقای مونسان با بیان اینکه کرونا آسیبهای جدی به صنعت گردشگری در ایران و جهان وارد کرد، گفت:صنعت گردشگری ایران از سال ۹۴ مسیر خوبی را طی کرد، اما از سال ۹۶ به بعد همه شاهد جهش این صنعت در کشور بودند.
وی افزود: سال ۲۰۱۹ میلادی سازمان جهانی گردشگری ایران را به عنوان دومین کشوراز حیث سرعت رشد گردشگری به دنیا معرفی کرد.