پخش زنده
امروز: -
پیشکسوت هنرهای آئینی گفت: در دنیای تئاتر ما را با تعزیه میشناسند، اما افسوس که در کشورمان، موزه تعزیه نداریم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آیین گشایش محفل هنرهای آئینی " زخم عتیق" با حضور جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان هنرهای آئینی بعد از ظهر امروز در تماشاخانه سرو برگزار شد.
آقای داوود فتحعلی بیگی در این مراسم گفت: خوشحالم که برای معرفی و پاسداشت هنرهای آئینی این محفل برگزار میشود. انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس مسئول برپایی این آیین است و لازم است بگویم شبیه خوانها هم به خودی خود مقاوم هستند.
وی افزود: در دورههای پهلوی اول و دوم، موانع زیادی برای اجرای تعزیه بود، اما شبیه خوانها مقاومت کردند و نگذاشتند این هنر از بین برود.
این پیشکسوت تعزیه گفت: این هنر هم آئینی و هم بومی ماست و در دنیا تئاتر ما را با تعزیه میشناسند و زمانی که به کشور ما میآیند دوست دارند تعزیه ببینند، اما نمیدانم چرا بعضی انطور که باید و شاید به ان توجه نمیکنند و تئاتر خارجی را بیشتر میپسندند.
آقای فتحعلی بیگی افزود: براساس اسنادی که پیدا کرده ایم حدود سه قرن از قدمت تعزیه در کشور ما میگذرد، اما افسوس که هنوز موزهای برای تعزیه نداریم و حتی دانشجویان تئاتر دو واحد تعزیه میگذراندند که ان هم حذف شد.
وی در پایان سخنانش گفت: امیدوارم برای این هنر آئینی که عاشورایی هم است قدمهای بیشتری برداشته شود.
آقای حمید نیلی رییس انجمن تئاتر دفاع مقدس هم در این آئین گفت: زخم عتیق شامل نمایشگاه تخصصی تعزیه و اجرای نمایشهای عاشورایی میشود.
وی ادامه داد: کمتر شاهد برگزاری محافل هنری آئینی هستیم و از افرادی که کمک کردند تا زخم عتیق برگزار شود تشکر میکنم.
همچنین در این مراسم از خانواده شهید مدافع حرم الیاسی که خادم الحسین بود قدردانی شد.
محفل هنرهای آئینی زخم عتیق تا پایان محرم در تماشاخانه سرو، میزبان علاقهمندان است.