به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهدی جمالی نژاد در نشست خبری افزود: هماهنگی در اجرای طرحهای عمرانی ملی در استان ها، رسیدگی و نظارت بر امور شوراهای اسلامی شهر و روستا و هماهنگی و برنامه ریزی در امور حمل و نقل و ترافیک شهری از وظایف این معاونت است.
وی گفت: ۷۴ درصد کل جمعیت کشور در شهرها و ۲۴ درصد در روستاها زندگی میکنند و ما هزار و ۳۶۸ شهر، ۶۲ هزار و ۷۳ آبادی و سکونتگاه روستایی دارای سکنه و هزار و ۳۳۸ شهرداری و ۳۷ هزار و ۱۱۸ دهیاری و ۱۲۹ هزار و ۹۹۲ عضو شورای اسلامی شهر و روستا داریم که حضور زنان در مدیریتهای محلی در شورا و دهیاری بسیار پررنگ است.
آقای جمالی نژاد افزود: تعداد کارکنان شهرداریها ۳۰۰ هزار نفر است و ۷۸۰ سازمان وابسته دارد و بودجه امسال شهرداریهای کشور ۹۶ هزار میلیارد تومان و بودجه دهیاریها ۱۲ هزار میلیارد تومان است که باتوجه به بودجه عمرانی ۸۷ هزار میلیارد تومانی کشور، مجموع بودجه شهرداریها و دهیاریها ۱۹ درصد بیشتر از بودجه عمرانی کشور است.
وی کل طرحهای افتتاح شده در هفته دولت را ۱۸ هزار و ۳۹۷ طرح با اعتباری معادل ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۴ هزار و ۵۸۱ طرح مربوط به پروژههای ملی، ۶ هزار و ۵۹۵ پروژه مربوط به پروژههای استانی، ۲ هزار و ۲۹۶ پروژه مربوط به شهرداری ها، ۲ هزار و ۵۹۲ پروژه مربوط به دهیاری ها، ۳ هزار و ۹۹۷ پروژه مربوط به پروژههای بخش خصوصی و ۲۷۸ پروژه هم مربوط به پروژههای خیرین بوده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور افزود: در هفته دولت هزار و ۷۲۲ پروژه هم با اعتباری معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان کلنگ زده شد.
آقای جمالی نژاد با اشاره به لوایح ارایه شده به دولت و مجلس در سالهای اخیر، گفت: قانون ساماندهی مدیریت پسماند عادی با اولویت مشارکت بخش غیردولتی و لایحه درآمد پایدار به هزینه شهرداریها مهمترین این لوایح است که لایحه درآمد پایدار درحال رفع اشکالات در شورای نگهبان است.
وی درباره آمار توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری به افزایش ۱۷۹ کیلومتر به طول خطوط قطار شهری اشاره کرد و افزود: ۱۱۲ ایستگاه افزایش یافته و افزایش ۶۵۷ واگن به تعداد ناوگانهای مترو معادل ۳۶ درصد ناوگان درحال بهره برداری بوده است.
آقای جمالی نژاد گفت: برای بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی هم تفاهم نامه بازسازی و خرید قطعات یدکی مورد نیاز ناوگان اتوبوسرانیهای شهری کشور در ۱۲۷ شهرداری و برای بازسازی ۵۴۱ دستگاه اتوبوس تفاهم نامههایی منعقد شده است.
وی افزود: شهرهای دارای اتوبوس متوقفی به سازمان برنامه و بودجه معرفی شدند تا از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۹ برای بازسازی ۵ هزار دستگاه اتوبوس در سطح کشور تسهیلات دریافت کنند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: در یکسال اخیر مراکز معاینه فنی از ۳۵۵ مرکز به ۶۲۴ مرکز افزایش یافته است.
آقای جمالی نژاد افزود: برای ایجاد و تقویت سامانههای نظارتی که مورد تاکید وزیر کشور هم بوده است سامانه یکپارچه معاینه فنی ایران (سیمفا) و سامانه یکپارچه صدور سند حمل بار شهری در شهرهای کشور راه اندازی شده است که در همین خصوص راه اندازی سامانه پرداخت خودرو و سامانه جامع دهیاریهای کشور و سامانه نظارت بر مصوبات شوراهای اسلامی شهر و روستا از دیگر سامانههای راه اندازی شده محسوب میشود.
وی اضافه کرد: در دولت اخیر ۵۰۰ ایستگاه آتش نشانی شهری و ۹۲۴ پایگاه آتش نشانی روستایی احداث شده و ۹۶ محل دفن پسماند شهری و استقرار سیستم جمع آوری پسماند در ۳۰ هزار روستای کشور ساماندهی شده است.