مجری: ما اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، را درباره جو بایدن، رقیب دموکراتش در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، شنیده ایم. ترامپ تلاش میکند بر این روایت «اوروِلی» (مستبدانه و بی اساس) اصرار بورزد که جو بایدن یک دموکراتِ دیوانه، راحت طلب، متنفر از پلیس و ضعیف در مقابله با جرم و جنایت، است. این در حالی است که ترامپ مدعی است که خودش یک فرد قاطع و نامزدی است که حامی برقراری «قانون و نظم» است. دونالد ترامپ در مصاحبه اختصاصی اخیرش با لورا اینگراهام، مجری برجسته شبکه تلویزیونی فاکس نیوز، از آن افسر پلیسی که در کنوشا به آن مرد سیاهپوست (جِیکوب بِلِیک) هفت بار از پشت شلیک کرد، بدین صورت دفاع کرد.
ترامپ گفت: «منظورم این است که آیا شما (افسران پلیس) نمیتوانستید به جای آن که از پشت به یک مرد شلیک کنید، کار دیگری انجام دهید؟ مثلاً آیا نمیتوانستید (به جای تیر زدن به او) به صورت فیزیکی، با او گلاویز شوید (و او را دستگیر کنید)؟ البته در همین حال، شاید آن مرد (جیکوب بلیک) در حال تلاش بود که (با رفتن به داخل خودرو اش) سلاح گرمی را بردارد (و از آن علیه پلیس استفاده کند). شما میدانید که این یک واقعه بزرگ است که آنجا رخ داد، اما آنها (نیروهای پلیس در شرایط حساس) دستخوش احساسات میشوند (و نمیتوانند رفتار خود را کنترل کنند). مثلاً در یک تورنمنتِ گلف، آنها یک ضربه فقط سه فوتی (یک متری) را از دست میدهند (چون تحت فشار روحی قرار دارند).»
لورا اینگراهام در اینجا سخن ترامپ را قطع کرد و گفت: «شما که نمیخواهید آن (تیراندازی) را با بازی گلف مقایسه کنید؟ زیرا رسانهها از آن (علیه شما) بهره برداری خواهند کرد.»
ترامپ: «تنها چیزی که من میگویم این است که مردم (در شرایط حساس)، دستخوش احساسات میشوند (و نمیتوانند رفتار عادی داشته باشند).»
مجری سی ان ان گفت: او (ترامپ) میگوید که در حال مقایسه این واقعه (تیراندازی در کنوشا) با بازی گلف نیست، اما حقیقت این است که وی دقیقاً در حال مقایسه این دو (تیراندازی و بازی گلف) با هم بود! برخی از مردم تصور میکنند که انجام دادن چنین مقایسه ای، امری کاملاً معقول و منطقی است، اما بسیاری دیگر از مردم این را به شدت توهین آمیز میدانند که فاجعه تیراندازی پلیس را با این مسئله مقایسه کنیم که یک بازیکن حرفهای گلف یک ضربه (آسانِ) سه فوتی را (به علت تحت فشار روحی بودن) از دست بدهد. سؤال من از شما، به عنوان یک تحلیلگر محافظه کار این است که آیا این صرفاً راهبرد ترامپ برای پیروزی مجدد در انتخابات است؟ آیا شما میتوانید این استراتژی را برای ما تشریح کنید؟
مت لوئیس پاسخ داد: «بله، من این مطلب را توضیح خواهم داد، اما ابتدا اجازه دهید که بگویم ترامپ در این بخش از مصاحبه با فاکس نیوز در حال خراب کردن جنبهِ روابط عمومیِ خود (با رأی دهندگان آمریکایی) بود. در آن لحظه، ترامپ به لورا اینگراهام که یکی از متحدان نزدیکش است، نیاز داشت تا به باقی نگه داشتن او روی خط ریلِ (یک مصاحبهِ عادی) کمک کند و اجازه ندهد که وی یک "گاف بزرگ" بدهد. البته او این "گاف" را (به علت مقایسه تیراندازی در کنوشا با بازی گلف) داد، اما اینگراهام میخواست از این که ترامپ به این نوع اظهاراتش ادامه دهد و حتی گاف بزرگتری بدهد، ممانعت کند (و به همین دلیل، سخن ترامپ را قطع کرد و به او یادآور شد که رسانهها از این موضوع علیه شما بهره برداری خواهند کرد). از اینرو، میبینیم که نحوه عملکرد ترامپ در آن مصاحبه پر از نقص بود، اما در هر صورت، جمهوری خواهان یک راهبرد خاص دارند که ترامپ باید تلاش کند آن را به خوبی به اجرا گذارد. اصولاً راهبرد آنها این است که میگویند ما فقط حدود ۶۰ روز تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا (در سوم نوامبر، برابر با ۱۳ آبان) فرصت داریم و اگر مسئله اصلی در این انتخابات (برای رأی دهندگان آمریکایی) شیوع بیماری کووید-۱۹ یا ضعف اقتصادی کنونی آمریکا باشد، آنگاه دونالد ترامپ قادر نخواهد بود در چنین انتخاباتی پیروز شود. از اینرو، شما به یک موضوع دیگری نیاز دارید که مانند این دو موضوعِ یاد شده (کرونا و اقتصاد)، احساسات برانگیز و متقاعد کننده باشد تا سفیدپوستان در طبقه کارگر و حتی سفیدپوستانی که در حومه شهرهای بزرگ آمریکا زندگی میکنند را مجاب سازد که پای صندوقهای رأی بیایند (یا از طریق پست و امثال آن در انتخابات شرکت کنند) و به ترامپ رأی دهند. آن موضوع که جمهوری خواهان در این انتخابات میخواهند بر آن تمرکز کنند، موضوع "قانون و نظم" است. وقتی شما شورشها را در خیابانها میبینید، این یک فرصت خوب برای دونالد ترامپ است و در واقع، این تنها برگهِ بازی برای ترامپ است. البته این شاید یک برگه خوب برای پیروزی ترامپ در انتخابات نباشد، اما فعلاً، این (برقراری نظم و قانون) تنها برگهای است که ترامپ در اختیار دارد (زیرا اوضاع آمریکا به لحاظ اقتصادی و شیوع کرونا اصلاً خوب نیست). به نظر من، اگر نحوه عملکرد ترامپ در رابطه با مسئله "قانون و نظم" بهتر از این میبود، این راهبرد بیش از این در میان رأی دهندگان آمریکایی (به ویژه سفیدپوستان) طنین انداز میشد.»
مجری: اعتراضات در کنوشا و در واقع در سرتاسر آمریکا طی چند ماه گذشته، همگی بر مسئله «نژادپرستیِ نهادینه شده» متمرکز بود، زیرا همین نوع نژادپرستی است که باعث اقدامات خشونت آمیز علیه مردان و زنان سیاهپوست در این کشور میشود. بار دیگر بخشی از اظهارات دونالد ترامپ را در یک کنفرانس خبری که در سفر اخیر وی به کنوشا برگزار شد، برای شما پخش میکنیم.
یک خبرنگار در این نشست خبری از ترامپ پرسید: آیا شما باور دارید که نژادپرستی نهادینه شده، یک مشکل واقعی در این کشور است؟
ترامپ با طفره رفتن از دادن پاسخ صریح به این سؤالِ ساده، گفت: «شما همواره به موضوعِ مخالف باز میگردید. شما بهتر است درباره این نوع خشونتها که ما در پورتلند، در اینجا (کنوشا) و در سایر مکانها (شهرها) دیده ایم، صحبت کنید. شما همواره به طرفِ دیگر میروید و میگویید شما درباره این یا آن مطلب چه فکری میکنید، اما حقیقت این است که ما شاهد خشونتهای وحشتناک (از سوی معترضان در خیابان ها) بوده ایم و اگر به ما (دولت فدرال) فرصت داده شود (مسئولان شهرها از ما درخواستِ کمک کنند)، ما آن (خشونت ها) را به سرعت خاموش خواهیم کرد و تمامیِ این مسائل به همین (اقدامِ مؤثر برای سرکوب معترضان) بازمی گردد.»
مجری خطاب به لوئیس: آیا شما اذعان نمیکنید که اگر بخواهید درباره پیام رسانیِ مؤثر صحبت کنید، میبینید که این اظهارات ترامپ بسیار هوشمندانه است، زیرا اگر خوب به این سخنان گوش کنید، آنچه او میگوید این است که معترضان و غارتگران، افراد بدی هستند، اما دولت و جامعه (آمریکا) بد نیستند. آیا این همان نوع پیامی است که روی رأی دهندگان معمولیِ جمهوری خواه تأثیرگذار خواهد بود (تا به ترامپ رأی دهند)؟
مت لوئیس پاسخ داد: «بار دیگر تأکید میکنم که این تنها حربهای است که ترامپ در اختیار دارد. منظورم این است که حقیقتِ مطلب این است که واقعیت، به مراتب پیچیدهتر و ظریفتر از آن است که ترامپ وانمود میکند. ما نژادپرستی نهادینه شده در این کشور داریم، اما از سوی دیگر، غارتگری و شورش هم داریم. جو بایدن امروز هر دوِ اینها (نژادپرستی و غارتگری) را محکوم کرد. او سوء استفادههای پلیس و اذیت و آزارهای آنها (به برخی از شهروندان آمریکایی) را محکوم کرد و همچنین شورش و غارتگری را محکوم کرد. این در حالی است که دونالد ترامپ میخواهد، به جای دور هم جمع کردن و متحد کردنِ ما (مردم آمریکا)، میان ما تفرقه افکنی کند و ما را از هم جدا سازد. او (ترامپ) واقعاً میخواهد که دو تیمِ (کاملاً مجزا در جامعه آمریکا) وجود داشته باشند. در ذهن دونالد ترامپ، یکی از آن دو تیم، شامل آفریقایی-آمریکاییها (سیاهپوستان)، غراتگران و شورش کنندگان میشود. اما تیمِ دیگر، شامل مردمان خوب- از جمله افسران پلیس- است. این همان چیزی است که ترامپ میخواهد (در جامعه آمریکا) برقرار کند. به همین دلیل، هنوز هم این احتمال وجود دارد که دونالد ترامپ بتواند (در انتخابات نوامبر) پیروز شود. به یاد داشته باشید که پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ربطی (مستقیم) به آراءِ مردمی ندارد، بلکه به این موضوع (مستقیماً) ربط دارد که یک نامزد بتواند در کسب آراءِ کالج الکترال پیروز شود. از اینرو، ایالتهای کلیدی که میتوانند این آراءِ الکترال مهم را به یکی از این دو نامزد بدهند، ممکن است ایالتهایی مانند پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین باشند. از اینرو، این امکان وجود دارد که اگر شماری کافی از سفیدپوستانِ طبقه کارگر و همچنین سفیدپوستانی که دارای مدرک دانشگاهی هستند و در حومههای شهرهای بزرگ آمریکا زندگی میکنند، در این شصت روزِ آخر، به این نتیجه برسند که از شورشیان و غارتگران، بیشتر از بیماری کووید-۱۹ میترسند، آنگاه دونالد ترامپ ممکن است بار دیگر یک پیروزی معجزه آسا در کالج الکترال به دست آورد که منجر به شکست جو بایدن خواهد شد. من فکر میکنم این تنها برگهِ بازی (حربهِ مبارزات انتخاباتی) است که ترامپ در دست خود دارد.»
مجری: در گزارشی که نشریه پولیتیکو درباره مؤثر بودن دستور العمل «قانون و نظمِ ترامپ» منتشر کرده، آمده است: «در ایالت ویسکانسین، این پیش بینی که کسانی که از اعتراضات (خیابانی) منزجر هستند یا از آن خوششان نمیآید، از ترامپ حمایت خواهند کرد (و به او رأی خواهند داد)، هنوز از طریق برگزاری نظرسنجیها به اثبات نرسیده است. حتی ما در خلال گفتگوهایمان با کسانی که این نظرسنجیها را برگزار میکنند و کسانی که دست اندر کار چنین بررسیهایی هستند، به چنین نتیجهای نرسیده ایم (که مخالفان معترضان، حتماً به ترامپ رأی خواهند داد). طرز عملکرد رئیس جمهور (ترامپ) در رابطه با اعتراضات همچنان یکی از ضعیفترین نقطه ضعفهای او نزد رأی دهندگان در ویسکانسین است که حتی از عملکرد ضعیف ترامپ در مقابله با همه گیری بیماری کووید-۱۹ هم ضعیفتر به نظر میرسد.» مجری سی ان ان سپس از مت لوئیس پرسید: آیا هنوز خیلی زود است، یا این که ما باید شاهد خشونتهای به مراتب بیشتری (از سوی معترضان) باشیم، تا این راهبرد ترامپ مؤثر واقع شود؟
مت لوئیس در جواب گفت: «من فکر میکنم آنچه در کنوشا اتفاق افتاد، یک رویداد نسبتاً جدید است. اکنون فقط یک هفته از آن تیراندازی در آنجا (کنوشا) گذشته است. اکنون شاید یک احساس خستگی به وجود آمده باشد که احتمالاً ما با آمار و ارقام و نظرسنجیها نمیتوانیم آن را به اثبات رسانیم، اما شمار زیادی از آمریکاییها پس از کشته شدن جرج فلوید به دست پلیس مینه سوتا، احساس همدردی زیادی با آرمان (جان سیاهپوستان اهمیت دارد) میکردند. در بسیاری از موارد همین افراد به اعتراضات خیابانی میپیوستند و میخواستند برای مقابله با سوء استفادههای پلیس و اذیت و آزار آن ها، کاری انجام دهند. اکنون این سؤال مطرح است که همزمان با تغییر این داستان (از اعتراضات مسالمت آمیز) به شورشگری و غارتگری، آیا آراءِ سفیدپوستان از حمایت از معترضان (و در نتیجه، رأی دادن به جو بایدن) دور خواهد شد؟ بار دیگر میگویم که من به نتایج نظرسنجیهایی که چنین ادعایی را به اثبات رساند، دسترسی ندارم، اما فکر میکنم بسیاری از کسانی که از تاریخ سیاسیِ آمریکا آگاهی دارند، متوجه میشوند که ممکن است چنین وقایعی (شورش و غارتگری) بر آراءِ سفیدپوستان تأثیرگذار باشد (و آنان را وادارد که به ترامپ رأی دهند). به عنوان مثال، ریچارد نیکسون در دهه ۱۹۶۰ میلادی از چنین آرایی بهره برد. به عنوان نمونه دیگر، میتوانیم به "لی اَتواتِر" (Lee Atwater)، رئیس وقت ستاد انتخاباتی جرج اچ دبلیو بوش (بوشِ پدر) اشاره کنیم که در سال ۱۹۸۸، از قضیه "ویلی هورتون" (قاتل و متجاوزِ سیاهپوست به یک زوج سفیدپوست) بهره برداری کرد تا باعث پیروزی جرج بوشِ (پدر) بر مایکل دوکاکِس، نامزد وقتِ حزب دموکرات، در انتخابات ریاست جمهوری آن سال شود. این نشان میدهد که مسائل نژادی (بین سفیدپوستان و سیاهپوستانِ آمریکایی) حائز اهمیت است و اگر شما دونالد ترامپ باشید و نتوانید درباره کووید صحبت کنید، زیرا آن داستانِ خوبی برای تعریف کردن (برای رأی دهندگان آمریکایی) نیست و اگر نتوانید درباره اقتصاد صحبت کنید، آنگاه این (ادعای برقراری نظم و قانون) تنها حربهای است که شما در اختیار خواهید داشت.»
مجری سی ان ان سپس به شوخی گفت: شما میتوانید درباره اقتصاد یک داستانِ ساختگی از خودتان درآورید (کنایه از این مطلب که ترامپ میتواند درباره اوضاع اقتصادی کنونی آمریکا به مردم آمریکا دروغ بگوید و آنها را فریب دهد).