سنتی بودن ۸۰ درصد شالیکوبیهای جویبار
۸۰ درصد شالیکوبیهای شهرستان جویبار سنتی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار گفت: ۴۰ واحد کارخانه شالیکوبی مدرن و سنتی در شهرستان جویبار فعال است که سالیانه ۱۰۰ هزار تن ظرفیت تبدیل شلتوک به برنج سفید را دارند.
به گفته سعیدی شهرستان جویبار با داشتن ۱۰ هزار و ۱۹۰ هکتار اراضی شالیزاری یکی از شهرستانهای برنج خیز استان است که این رقم ۳۵ درصد زمینهای کشاورزی شهرستان را شامل میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار تصریح کرد: ظرفیت تبدیل برنج از شلتوک به برنج سفید ۲۰ هزار تن در واحدهای مدرن و ۸۰ هزار تن در شالیکوبیهای سنتی در طول سال است که در مجموع ۱۰۰ هزار تن است.
سعیدی مزایای شالیکوبیهای مدرن را کاهش ضایعات و در نتیجه افزایش تولید و افزایش درآمد اقتصاد خانوار روستایی و پیشگیری مهاجرت روستاییان به شهرها بیان کرد و افزود: توسعه صادرات و کاهش ریسک در بخش اقتصادی، ارائه اطلاعات مهم در مورد مواد غذایی برای مصرف کننده و کاهش تقلب در آن، افزایش عمر نگهداری برنج و حق انتخاب کشاورز برای فروش محصول به بازار مصرف، صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش هزینهها از دیگر مزایای شالیکوبیهای مدرن است.
سعیدی با اشاره به اینکه برای پرداخت میزان تسهیلات اعطایی برای مدرن سازی تسهیلات به واحدهای شالیکوبیها در این شهرستان مشکلی وجود ندارد تصریح کرد:بالا بودن نرخ سود بانکی، امکان باز پرداخت را برای کارخانههای شالیکوبی مشکل کرده و استقبال از این طرح را از واحدهای شالیکوبی در این شهرستان سلب کرده است.
سعیدی میزان سطح کشت محصولات کشاورزی در شهرستان جویبار را ۳۰ هزار هکتار عنوان کرد.