به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز میشود در سرمقاله امروز خود نوشت: این روزها چند دستگی بر لیبی سایه افکنده است و این ویروس خطرناک دیگر به وجود دو حاکمیت، دو ارتش، دو مجلس و دو دولت در شرق و غرب لیبی محدود نمیشود بلکه به درون دو قدرت حاکم نیز منتقل شده و هر یک از آنان در داخل خودشان با یکدیگر درگیر شده اند.
بیشتر توضیح میدهیم و میگوییم قدرت در شرق و مشخصا در منطقه برقه و حومه آن این روزها شاهد درگیری شدیدی بین ژنرال خلیفه حفتر فرمانده ارتش ملی و عقیله صالح رئیس مجلس است و نکته جالب توجه اینکه ژنرال حفتر به توافقنامه آتش بسی که دوم اوت گذشته با میانجیگری آمریکا و توافق با دولت وفاق در غرب اعلام کرد پایبند نبوده است، زیرا او از طریق تلویزیون از این توافقنامه مطلع شده بود و تا قبل از اعلام، از آن بی خبر بود.
بزرگترین اتفاق غافلگیر کننده در غرب و مشخصا از طرف فائز السراج نخست وزیر دولت وفاق در طرابلس رخ داد زمانی که تصمیم گرفت فتحی باشاغا وزیر کشور و رقیب سرسختش را هنگام سفر به ترکیه به حال تعلیق در بیاورد به خصوص اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه باشاغا بدون رایزنی با السراج به روسیه سفر کرده است
باشاغا، مرد قدرتمند مصراته و رهبر سابق بزرگترین شبه نظامیان نیز گفت آماده است در پاسخ به درخواست السراج در کمیته تحقیق حاضر شود به شرط آن که این تحقیق، تلویزیونی باشد و به صورت مستقیم پخش شود، اما السراج با این شرط مخالفت کرد، زیرا بر ضعفش در برابر مردم غرب لیبی خواهد افزود.
جالب توجه این است که این گام السراج پس از تظاهرات خشمگینانه مردم در طرابلس و برخی شهرهای دیگر در غرب برداشته شد. هزاران نفر در تظاهرات شرکت کردند و مهمترین علت حضور تظاهرکنندگان در تظاهرات نیز اعتراض به فساد گسترده، اقدامات شبه نظامیان، فروپاشی خدمات عمومی اساسی مانند آب، برق، امنیت، آموزش، بهداشت و تشدید بیکاری در میان جوانان بود.
باشاغا برای اینکه دشمنش یعنی السراج را به خشم آورد از این تظاهرات حمایت و تیراندازی به تظاهرکنندگان را محکوم کرد و به همین سبب در غرب لیبی به خصوص در زادگاهش یعنی مصراته دارای محبوبیت زیادی شد و همین موضوع دشمنش یعنی السراج را به شدت در تنگنا قرار داد.
منازعه بین السراج و وزیر کشورش بدون شک فرصتهای موفقیت توافقنامه آتش بس کنونی را کاملا زیر سؤال برده است همچنان که منازعه موازی بین ژنرال حفتر و رقیبش عقیله صالح رئیس مجلس طبرق موجب چنین اتفاقی شده است و شگفت آن که این دو فرد یعنی السراج و صالح روی زمین قدرتی ندارند بلکه دارای مشروعیت سیاسی متزلزلی هستند
السراج مانند صالح نماینده دو مشروعیت متفاوت هستند. السراج نماینده مشروعیت بین المللی است که از طریق توافقنامه صخیرات آمده است و صالح دارای مشروعیت پارلمانی منتخب و به رسمیت شناخته شده در سطح بین المللی است، اما مشروعیت این دو بدون پشتوانه است و قدرت نظامی روی زمین در دستان باشاغا و حفتر است.
ملت لیبی که نمیداند چه بکند و به حاشیه رانده شده است با تلخی نظاره گر جنگ بر سر قدرت و نفوذ است و خیلی از آنها حسرت روزهای سرهنگ معمر قذافی را میخورند همان طور که خیلی از عراقیها نیز حسرت روزهای حکومت صدام حسین را میخورند و این دو ملت متأسفانه ثبات و امنیت را بر همه بلند پروازیها و شعارها و خواستههای دموکراتیک مقدّم میدانند.
چه بسا مداخله آمریکا به اعلام آتش بس بین دو دشمن در شرق و غرب لیبی منجر شود، اما آتش بس، موقتی خواهد بود و آتش منازعه همچنان زیر خاکستر باقی خواهد ماند.