پخش زنده
امروز: -
امسال یکی از آیینهای سنتی و مذهبی بویین میاندشت که «سینه دوری» است و چهار قرن قدمت دارد. با توجه با شرایط کرونا برگزار نشد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری بویین میاندشت با اشاره به اینکه خاستگاه اصلی سینه دوری استان بوشهر است، گفت: در زمان صفویه، عده ای از اهالی بویین میاندشت که برای زیارت شاهچراغ به شیراز رفته بودند، با این نوع عزاداری آشنا شدند که بعد آن را با اندک تغییراتی در بویین میاندشت پایه گذاری کردند.
جواد فرهادی افزود: با توجه به قدمت بالای این آیین که اهمیت بسیار زیادی دارد، اقدامات لازم برای ثبت آن در فهرست آثار ناملموس ملی صورت گرفته است.
به گفته علیرضا توکلی، مداح و ذاکر اهل بیت، این نوح سینه زنی دو آهنگ دارد که شروع آن واحد است و بدون اینکه سینه زنان خم شوند، شروع به سینه زدن می کنند و سپس، با اشاره سرگروه، به دو گروه تقسیم می شوند که یک گروه نام امام حسن(ع) وگروه دیگر، نام امام حسین(ع) را فریاد می زنند.
وی افزود: بعد ازچند دقیقه گفتن ذکر حسن وحسین، با اشاره سردسته، سینه زنان خم می شوند و به صورت سه ضرب سینه می زنند.
گفتنی است در این آئین سنتی به دلیل آنکه سینه زنان به صورت حلقه ای(=دایره ای) دور مداح(=پیشخوان یا سرخوان) و یا دور صحنه ای که ساخته اند، حلقه می زنند و عزاداری می کنند.
امسال، به دلیل شیوع کرونا، این آئین بعد از ۴۰۰ سال اجرا نشد.