هشدار به شالیکاران
تشکیل ۲۱ پرونده قضایی در زمینه سوزاندن کاه وکلش
۲۱ پرونده تخلف در زمینه سوزاندن کاه وکلش به دادگستری مازندران تحویل شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران،معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به تشدید گشتهای کنترلی آتش زدن کاه و کلش در استان گفت: شماری از شالیکاران پس از درو کاه وکلش باقی مانده را آتش میزنند که این کار علاوه بر آسیب به محیط زیست تخلف هم محسوب میشود.
رکنی از معرفی ۲۱ پرونده تخلف در زمینه سوزاندن کاه وکلش به دادگستری استان اشاره کرد و افزود: ۵ پرونده تخلف دیگر در حال بررسی است.
او گفت:آتش زدن کاه و کلش به معنای سوزاندن خاک حاصلخیز است که بتدریج توان بارآوری زمین را کاهش میدهد و منافع درازمدت خود کشاورزان را با خطر مواجه میکند.
بیشتر بخوانید:
رکنی افزود: نابودی موجودات مفید خاک، افزایش مصرف کودهای شیمیایی و کاهش بازدهی زمین، فرسایش خاک در بلند مدت، کاهش رطوبت خاک و افزایش مصرف آب در طول دوره رشد، آلودگی محیط زیست و ایجاد بیمار یهای تنفسی بخصوص برای کودکان و سالمندان، سفت شدن لایههای خاک و کاهش نفوذپذیری آن از مهمترین عوارض جبران ناپذیر سوزاندن کاه و کلش در مزارع است.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران از کشاورزان شهرستان خواست برای حفظ خاک و جلوگیری از آلودگی محیط زیست، از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی خود خودداری کنند.