به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس،عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس گفت:
وضعیت دسترسی به اینترنت و زیر ساختهای مخابراتی برای واحدهای صنعتی استان مناسب نیست. یلدا راهدار در جلسه کمیسیون فناوری، اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه این اتاق که به صورت وبینار برگزار شد، اظهار داشت:
بر اساس آخرین پایش فضای کسب و کار انجام شده در کشور، استان فارس در رتبه ۹ قرار دارد که بر اساس اعلام فعالان اقتصادی وضعیت زیرساختهای مخابراتی، دسترسی به اینترنت، سرعت اینترنت و خدمات در حوزه ICT نامطلوب اعلام شده است.وی با ابراز گلایه فعالان اقتصادی خدمات در حوزه ICT در فارس افزود: بنا بر این گزارش و مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس مقرر شد
مشکلات حوزه فناوری و اطلاعات استان شناسایی و
راهکارهای رفع آن و تسهیل ارائه خدمات در این حوزه مشخص و به این شورا ارائه شود.راهدار اظهارداشت: افراد و واحدهای صنعتی که با مشکلاتی در حوزه ICT روبرو هستند مسایل خود را به کمیسیون فناوری، اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی فارس اعلام کنند.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی فارس با اشاره به
روند بازگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان عنوان داشت: موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات فضای صادرات کشور و فعالیت صادرکنندگان را با اختلال و سختی روبرو کرده به طوری که در صورت ادامه این روند فعالیت صادرکنندگان شناسنامه دار ما با مشکل جدی روبرو خواهد شد.
صادرات محصولات حوزه فناوری اطلاعاتحمیدرضا احمدیان مشاور فناوری و اطلاعات اتاق ایران نیز گفت: در حال حاضر ظرفیتهای خوبی در بخش بازیهای رایانهای در کشور وجود دارد و در حال برنامه ریزی بر روی ۴ شرکت فعال در این زمینه به عنوان قطب صادرات هستیم که برآورد ما این است در بازار بازیهای رایانهای در سه سال آینده به درآمد و ثروت آفرینی خوب بالای ۴۰ میلیارد برسیم.
احمدیان اظهارداشت: این درحالی است که برای حضور موفق در فضای بین الملل ICT نیازمند برخورداری از چند مولفه شامل
ایجاد هویت رسمی، حضور و مشارکت با مراکز برون سپاری بین المللی برای شناخته شدن، ایجاد ارتباط و حسن حرکت و قیمتهای رقابتی هستیم.
وی اضافه کرد: یکی از ظرفیتهای اصلی و مهم ما در حوزه ICT در دنیا برخورداری از
نیروی انسانی متخصص است که در این مزیت رقابتی هزینه نیروی انسانی ما به طور متوسط یک سیزدهم نرخ بین المللی است و همچنین ظرفیت خالی اشتغال ما در حوزه ICT و اشتیاق نیروی کار کشور ما به درآمدهای ارزی، نشان میدهد ما در این زمینه وضعیت خوبی داریم.
احمدیان عنوان داشت: نکته مهم در صادرات محصولات حوزه فناوری و اطلاعات این است که فعالان این حوزه در سالهای اول به فکر درآمد خاص نباشند و تمرکز خود را بر روی
تقویت و تکمیل زیرساختها قرار دهند و از سال سوم فعالیت به بعد در انتظار ثروت آفرینی این بخش باشند.
وی تصریح کرد: در حوزه تولید نرم افزار کشورهای اروپای شرقی، آسیای میانه، ارمنستان، رومانی، جمهوری چک و فرانسه میتوانند گزینههای خوبی برای صادرات ما باشند.
احمدیان افزود: یکی از بزرگترین چالشهای جدی ما در حوزه صادرات محصولات حوزه فناوری و اطلاعات،
بحث ضمانت نامه هاست که در این زمینه رایزنیهایی با
بخش اقتصادی وزارت امور خارجه داشتیم.
وی با اشاره حمایتها و تسهیلات دولتی برای توسعه قطب صادراتی بیان داشت: در حال حاضر حمایتها از صادرات محصولات حوزه ICT در قالبهای کمیته ماده ۱۹ در توسعه صادرات خدمات و نرم افزار، معاونت علمی ریاست جمهوری از قطبهای صادراتی در کشور و سازمان توسعه تجارت به عنوا حمایت از پروژههای مطالعه بازار وجود دارد.
مهرداد سهرابی مدیر کل فناوری، اطلاعات و ارتباطات استان فارس هم گفت:
شهرک صنعتی بزرگ شیراز در زیرساختهای مخابراتی مشکل دارد زیرا در ابتدا برای تعداد محدودی زیرساخت مخابراتی پیش بینی شده بود، اما چون شهرک مدام توسعه داشته زیرساختهای مخابراتی متناسب با این رشد توسعه چندانی نداشته است.وی ادامه داد:
زیرساختهای ایجاد شده در شهرکها و نواحی صنعتی استان به ویژه شهرک صنعتی شیراز از جمله برق و اینترنت در برخی نواحی نامطلوب است و سرعت تامین زیرساختها در این شهرک به مراتب کندتر از سرعت ایجاد زیرساختها بوده است.سهرابی اظهارداشت:
با خصوصی سازی مخابرات، عملیات توسعه متوقف شده است و در این خصوص نیاز به حمایت و ارائه منابع به استان است.