جابهجایی روستاهای سیل زده خوزستان از دستور کار خارج شد
جابه جایی روستاهای سیل زده غرب خوزستان به دلیل پیامدهای اجتماعی و هزینهزیاد منتفی و از دستور کار خارج شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان،مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خوزستان گفت:جابه جایی روستاهای سیل زده غرب خوزستان که به دلیل واقع شدن در حریم و یا بستر رودخانه در جریان سیل فروردین ماه ۱۳۹۸ متحمل خسارت سنگین شدند به دلیل پیامدهای اجتماعی و هزینهزیاد منتفی و از دستور کار خارج شد.
مسعود انصاریان با اشاره به اینکه برای جا بهجایی این روستاها به نقاط امنتر مقاومتهایی از سوی اهالی صورت گرفت افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با درک این موضوع، تدابیر فنی و حفاظتی برای این روستاها در نظر گرفت و در نهایت بازسازی این روستاها به صورت درجا صورت گرفت.
وی با بیان اینکه پس از وقوع سیلاب بی سابقه، مطالعاتی برای امکان سنجی جا بهجایی روستاهای در معرض خطر سیلاب در حاشیه رودخانههای کرخه و دز صورت گرفت افزود: بنیاد مسکن برای ایمن سازی این روستاها وارد عمل شد و با رعایت موازین فنی اقدام به ایمن سازی و ایجاد دایکهای حفاظتی و احداث خانههای روستایی با ارتفاع مناسب کرد تا در صورت ورود آب به روستاها، جریان سیلاب وارد منازل نشود.
در جریان سیلاب بی سابقه فروردین ماه ۱۳۹۸ که با طغیان رودخانههای کارون، دز و کرخه همراه بود حدود ۹۰ روستای غرب خوزستان در محاصره سیل قرار گرفتند و عملیات امداد رسانی به این روستاها تنها از طریق هوا و قایق صورت گرفت.
این سیلاب بیش از ۱۶۰هزار میلیارد ریال به زیرساختهای خوزستان خسارت زد و بیش از ۲۰۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی را زیرآب برد.
بیشتر بخوانید:مرمت و ساخت ۵۰ باب منزل سیلزدگان خوزستانی
این سیلاب به ۲۵هزار و ۸۲۵ واحد روستایی خسارت زد.
عملیات مرمت واحدهای آسیب دیده روستایی خوزستان ناشی از سیلاب به پایان رسیده و روند احداث بیش از پنج هزار واحد مسکونی روستایی در شرف پایان است.