به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر ایرج حریرچی با حضور در استودیوی برنامه صبح به خیر ایران شبکه اول سیما افزود: ما در خصوص سفر نکردن افراد در ایام کرونا باید از مرحله نصیحت کردن گذر کنیم و اکنون برخی کشورهای اروپایی به جهت جلوگیری از سفرها یا مرزهایشان را بسته اند و یا هر کسی که سفر کند بعد از بازگشت از سفر باید ۱۴ روز در قرنطینه بماند و همین مسائل موجب میشود افراد هیچ رغبتی به سفر پیدا نکنند.
وی گفت: ما در تاسوعای امسال یک میلیون و ۳۷۳ هزار و ۶۶۰ تردد بین استانی داشته ایم که بیش از ۹۰ درصد مربوط به خودروهای سبک بوده و البته در مقایسه با تاسوعای پارسال این ترددها ۴۶ درصد کاهش داشته است، اما برای کسانی که از روزهای قبل تاسوعا به مسافرت تفریحی رفتند در مقایسه با پارسال با افزایش ترددها مواجه بودیم.
آقای دکتر حریرچی افزود: برخی این گونه ادعا میکنند که بلافاصله از شهر مبداء شان مستقیم وارد ویلای شان میشوند و به همین علت آنها را خطری تهدید نمیکند در حالی که مگر چند درصد افراد ویلا دارند و به طور قطع سفرها موجب میشود تردد در مبداء برای خرید زیاد شود و به طور قطع در بین راه هم برای بنزین زدن توقف نیاز است و افراد مسن هم نیاز به سرویس بهداشتی پیدا میکنند و در شهر مقصد هم به طور قطع برای خرید ترددها بالا میرود.
وی گفت: همه مسافران هم ویلا ندارند یا چادر میزنند و یا به مسافرخانه و یا خانههای اجارهای میروند و تماس در این شرایط بالا میرود و نمیتوان گفت مسافرت، تأثیری بر شیوع بیماری ندارد.
آقای دکتر حریرچی افزود: هم اکنون روزانه بیش از ۷۰۰ نفر در کشور به جهت ابتلا به بیماری کرونا بستری میشوند و هر ۱۴ دقیقه یک ایرانی به لحاظ ابتلا به این بیماری فوت میکند.
معاون کل وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با گلایه از مردمی که شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند به سختیهای کادر درمانی در این چند ماه اشاره کرد و گفت: ما به دلیل بی مبالاتی مردم سرمایههای بسیاری شامل پزشکان و پرستاران را از دست دادیم و در شرایطی که یک پرستار جوان ما مراسم عروسی و ازدواجش را به تأخیر میاندازد چه لزومی دارد که افراد به استانهای مازندران و گیلان سفر کنند.
وی افزود: همینها وقتی به ساحل دریا میروند و آن جا با محدویت برای شنا مواجه میشوند به مکانهای غیر مجاز میروند که ما در این مکانها در این ایام شاهد افزایش غرق شدگی بوده ایم.
آقای دکتر حریرچی با اشاره به این که ظرفیت تختهای بیمارستانی خوب نیست و کادر بهداشتی و درمانی ما هم در خطر ابتلا هستند گفت: هم اکنون ما سومین کشور جهان به لحاظ تعداد مبتلایان کادر بهداشتی، درمانی هستیم.