در آیندهای نزدیک
انعقاد قرارداد اجرای «۲ مگاپروژه پژوهشی» در صنایع معدنی
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) , از انعقاد قرارداد اجرای ۲ مگاپروژه پژوهشی در بخش صنایع معدنی در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش
گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از وزارت صمت؛ آقای خداداد غریب پور با اعلام این مطلب افزود: ایمیدرو با اعتقاد بر اینکه توسعه فناوری در حوزه معدن و صنایع معدنی بدون توجه به تحقیق و پژوهش امکان پذیر نیست، ۲۶ پروژه و موافقتنامه تقاضامحور را با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی را در سال ۹۸ تعریف کرده است.
وی تصریح کرد: اکنون ۲ مگاپروژه در حوزه بهره وری کل زنجیره ارزش صنایع معدنی (مجری طرح: کنسرسیوم دانشگاه تهران و تربیت مدرس) و نیز انجام مطالعات تطبیقی نقشه راههای مختلف صنایع معدنی تا افق ۲۰۵۰ در کشورهای پیشرفته معدنی و ایران (مجری طرح: دانشگاه صنعتی شریف) در آستانه انعقاد قرارداد است.
انعقاد قراردادهای پژوهشی کاربردی با دانشگاهها تا پایان ماه جاری
رئیس هیئت عامل ایمیدرو همچنین با اشاره به اینکه تا پایان شهریور امسال، ۵ پروژه پژوهشی کاربردی به قرارداد تبدیل میشوند، گفت: تعدادی از این پروژهها شامل «ارائه الگوی و مدلسازی ارزیابی خطرات و ریسکهای ایمنی پویا در معادن سنگ آهن» و «تدوین شاخصهای ملی اثربخشی معدن و صنایع معدنی» است.
وی ادامه داد: «بررسی سیستمهای کنترل ایمنی عملیات در هلدینگهای بزرگ بین المللی معدنی و صنایع معدنی دنیا و انطباق آن با سیستمهای جاری واحدهای تابعه ایمیدرو و طراحی، مدل سازی و تدوین سیستمهای کنترل ایمنی عملیات در گروههای هدف مطابق با الگوهای استاندارد»، «بررسی صنایع قابل بارگذاری در مناطق ویژه اقتصادی مشتمل بر صنایع آلومینیم، سیمان، پایین دست فولاد و منیزیم منطبق با شرایط منطقه»، «بررسی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه مواد پیشرفته فلزی با توجه به رویکردهای موجود در دنیا و تجربیات موجود در کشور با هدف اولویتبندی آنها»، از دیگر پروژههای مذکور است.
انعقاد قرارداد ۷ پروژه دانشگاهی در قالب حمایت از پایان نامه تحصیلات تکمیلی تا پایان شهریور
غریب پور با اشاره به اینکه ۷ پروژه پژوهشی در قالب حمایت از پایان نامههای کارشناسی ارشد و دکتری تا پایان ماه جاری به قرارداد تبدیل میشوند، توضیح داد: این پروژهها مشتمل بر «بررسی روشهای علمی سیلیس زدایی از سیلیس موجود ایلمنیت تولیدی در واحد فرآوری معدن تیتانیوم کهنوج» و «بهینهسازی و تولید فروتیتان از سرباره حاصل از ذوب کنسانتره تیتانیوم مجتمع تیتانیوم کهنوج» است.
وی ادامه داد: «تولید پیگمنت به روش ARGEX»، «استحصال اکسید وانادیوم از کنسانتره تیتانومگنتیت»، مطالعات تطبیقی در احیا معادن کوچک مقیاس و نقش آن در زنجیره تامین مواد معدنی «طراحی و بهینه سازی غبارگیرهای مدارهای سنگ شکنی» معدن سنگان و «بررسی تاثیر سیستمهای انفجار بر اندازه خردایش»، پروژههای دیگر دانشگاهی است که در قالب حمایت از پایان نامه تحصیلات تکمیلی انجام میشوند.