به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: در مجموع برای ساخت سدهای استان، ۱۱ هزار و ۴۹ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده و تاکنون هفت هزار و ۹۰۹ میلیارد ریال آن تخصیص یافته و هزینه شده است.
کامران خرم با بیان اینکه کارهای خوبی در حوزه وزارت نیرو در سالهای اخیر در کردستان انجام شده است، اظهار داشت: برای ادامه اجرا و تکمیل سدهای استان، سه هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
خرم زمان آغاز ساخت سد گاران مریوان را سال ۸۱ اعلام کرد و افزود: مراحل ساخت این سد (غیر از شبکه پایاب) تمام شده و یک هزار و ۴۷۷ میلیارد ریال اعتبار برای احداث آن تخصیص یافته که بطور کامل هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: برای احداث سد سیازاخ دیواندره نیز یک هزار و ۴۳۳ میلیارد ریال تخصیص یافته و یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد ضمن اینکه کل اعتبار برآورد شده برای تکمیل این پروژه ۲ هزار و ۶۳۳ میلیارد ریال است.
خرم به آغاز احداث سد چراغویس سقز در سال ۸۲ و به تخصیص و هزینهکرد یک هزار و ۹۵۹ میلیارد ریالی برای ساخت آن تاکنون اشاره کرد و گفت: برای ادامه اجرای این سد در سالهای بعد ۷۵۰ میلیارد ریال نیاز است و با اعتبار برآورد شده ۲ هزار و ۷۰۹ میلیارد ریالی تکمیل میشود.
وی تأکید کرد: اعتبار در نظر گرفته برای ساخت و تکمیل سد زیویه کامیاران هم ۵۷۸ میلیارد ریال است که تاکنون ۴۸۸ میلیارد ریال آن تخصیص یافته و هزینه شده و برای سالهای بعد نیز ۹۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان با اشاره به اینکه برای احداث سد امیرآباد- رمشت کامیاران ۲ هزار و ۲۱۳ میلیارد ریال برآورد شده است، افزود: از ابتدای اجرای این پروژه تاکنون یک هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال هزینه شده و برای ادامه آن در سالهای بعد ۹۴۰ میلیارد ریال باید تخصیص یابد.
خرم رقم هزینه شده برای اجرای سد عباسآباد بانه را یک هزار و ۲۷۹ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: کل اعتبار برآورد شده برای این طرح یک هزار و ۴۳۹ میلیارد ریال بوده بر همین اساس، برای تکمیل آن ۱۶۰ میلیارد ریال دیگر مورد نیاز است.
ظرفیت سدهای کردستان ۲ میلیارد و ۶۲۲ میلیون مترمکعب است و در حال حاضر یک میلیارد و ۵۵۸ میلیون مترمکعب آب پشت این سدها ذخیره است.