عزاداری عاشورای حسینی در سیستان و بلوچستان
به علت رعایت شیوه نامه های ابلاغی ستاد ملی کرونا امروز دسته روی و عزاداری عاشورای حسینی در سیستان و بلوچستان متفاوت از سالهای گذشته برگزار می شود .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، اینجا مردم با حفظ فاصله ها و با استفاده از ماسک گرد هم آمده اند تا در حفظ فرهنگ عاشورا فاصله نیافتد.
عزاداری عاشورای حسینی در خاش
عزاداری عاشورای حسینی در زاهدان
عزاداری عاشورای حسینی روستای حمیدآباد دلگان
۱۳۸۱ سال پیش در چنین روزی، دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری یکی از حساسترین حلقههای نبرد حق و باطل و یکی از حماسیترین رویدادهای تاریخ اسلام و بشریت در سرزمین کربلا ـ واقع در عراق ـ روی داد. امام حسین (ع) از اهل بیت پاک رسول گرامی اسلام (ص) دراین روز به اتفاق ۷۲ تن از یارانش، به منظور پاسداری از دین خدا و مبارزه با ظلم، به نبرد با لشگری عظیم پرداخت.
حسین (ع) به دعوت مردم کوفه، عازم این شهر بود تا آنها را از ظلم و ستم حکومت یزید برهاند. اما سپاه یزید، راه را بر امام بست و خواستار بیعت او با یزید شد که این درخواست با مخالفت شدید امام حسین (ع) روبرو شد.
به این ترتیب، از صبح روز دهم محرم، جنگ بین یاران امام (ع) که تعدادی از آنان خویشاوندان نزدیک ایشان بودند، با دشمنان آغاز شد و تا بعد ازظهر ادامه یافت.
دراین مدت، یاوران امام حسین (ع) زیباترین جلوههای رشادت، ایثار و شهادت در راه خدا و وفاداری به امام خویش را به نمایش گذاشتند، به طوری که در طول تاریخ، الگوی آزادیخواهان جهان شدند.
درخشش و جاودانگی قیام امام حسین (ع) قبل از هر چیز به خاطر جنبههای الهی و انسانی آن است آن حضرت هدف از قیام بزرگ خود را امر به معروف و نهی از منکر و احیای آئین پیامبر اکرم (ص) عنوان کرد.
ازطرف دیگر، جنایات و بی رحمیهای سپاه یزید، چه در هنگام جنگ و چه پس از آن، باعث شد که دشمنان امام حسین (ع) به عنوان مظاهر ستم، تباهی و جهل در تاریخ، شناخته شوند، بویژه آنکه سپاه یزید پس از پایان جنگ، زنان و کودکان را، که بسیاری از آنها از نوادگان پیامبر گرامی اسلام (ص) بودند، به اسارت بردند.