ساسان شاه ویسی
حدود ۵۸ میلیون آمریکایی، شغل خود را از دست دادند
کارشناس مسائل اقتصاد بین الملل گفت: حدود ۵۸ میلیون آمریکایی، شغل پایدار و یا ناپایدار خود را از دست دادند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای ساسان شاه ویسی با حضور در تحریریه بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما درباره علت کاهش ۳۲ درصدی تولید ناخالص داخلی آمریکا افزود: این اتفاق صرفاً ناشی از اتفاقات درون سرزمینی نیست بلکه بیماری کرونا ظرفیتی را ایجاد کرد که کارکردهای تولید، سرمایه گذاری، به گردش درآوردن کسب کارهای خرد و سرمایه گذاریهای مالی را در اقتصاد آمریکا دچار چالش کرده است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد آمریکا با اقتصادهای بزرگی مانند چین، اتحادیه اروپا، کانادا و مکزیک هم پیوند دارد و ظرفیتهای مختلفی را به اشتراک گذاشته است، ادامه داد: کرونا این پیوند را دچار چالش کرد و جریان سرمایه گذاری مؤثر در اقتصاد آمریکا دچار از دست رفتگی شده است و نرخی که برای آن پیش بینی میکنند حدود ۵۴ درصد اقتصاد جهانی است یعنی تجارت جهانی دچار چالش شده است و قطعاً آن کشوری که سهم بزرگتری از این تجارت دارد بیشتر متضرر میشود.
آقای شاه ویسی با بیان اینکه اینکه گزارش فعلی اقتصاد آمریکا مربوط به دو ماه پیش است، افزود: اقتصاد آمریکا در فصل نخست سال میلادی، حدود ۳۶ میلیون بیکار داشت که این رقم در فصل دوم، حدود ۴۶ میلیون و در فصل سوم در پایان ماه دوم حدود ۵۳ میلیون بود که اگر این چند روز ماه جدید میلادی را هم محاسبه کنیم اکنون حدود ۵۸ میلیون آمریکایی، شغل پایدار و یا ناپایدار خود را از دست دادند.
وی اضافه کرد: اگر همین روند تا پایان سال میلادی ادامه یابد، یک سوم از ارزش اقتصاد ۲۰ هزار میلیارد دلاری آمریکا از دست میرود.
این کارشناس مسائل اقتصاد بین الملل گفت: در شش ماه گذشته، دلار حدود ۲۸ درصد از ارزش بین المللی خود را در برابر اونس طلا از دست داده است.
آقای شاه ویسی افزود: در چهار سال گذشته دوران ریاست جمهوری ترامپ، نسبت حقوق یک فرد آمریکایی افزایش نیافته و این موضوع، بازار مصرفی آمریکا را به شدت ضعیف کرده است.
وی اضافه کرد: به نظر میرسد آمریکا با توجه به این مسائل، تا پایان سال میلادی از بحران اقتصادی و رکود خارج نمیشود.