پخش زنده
امروز: -
تابستان داغ آمریکا در حالی سپری می شود که تنها حدود دو ماه تا انتخابات ریاست جمهوری این کشور باقی مانده است و ترامپ همزمان با اینکه دست به دامن پلیس مخفی برای سرکوب معترضان شده، ناتوانی در خواباندن آتش خشم مردم را به مسائل "حزبی" پیوند می زند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حدود 100 روز از آغاز اعتراضات ضد نژاد پرستی و ضد بی عدالتی در آمریکا می گذرد و هر روز اخبار جدیدی از میدان کشمکش نیروهای امنیتی و نظامی آمریکا با مردم بیرون می آید. در جدیدترین مورد معترضان در خیابانهای کنوشا در ایالت ویسکانسین تظاهرات میکنند تا خشم خودشان را از حادثه تیراندازی نیروهای پلیس به سوی یک مرد سیاه پوست، ابراز کنند.
این مرد سیاه پوست جاکوب بلیک (جیکوب بلیک) است که روز یکشنبه گذشته با شلیک هفت گلوله از سوی پلیس آمریکا مورد هدف قرار گرفت. آنطور که رسانه های آمریکایی گزارش داده اند حال او در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان وخیم است؛ البته این اقدام پلیس، حال و روز اعتراضاتی که حدود 100 روز پیش و به دنبال قتل جرج فلوید، زیر پای پلیس آمریکا آغاز شده بود را وخیم تر کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در واکنش به حوادث ایالت ویسکانسین، بر لزوم اعزام نیروهای گارد ملی و پلیس فدرال آمریکا به کنوشا تاکید کرد.
البته در دیگر ایالت های آمریکا هم نیروهای امنیتی-نظامی فدرال برای سرکوب معترضان حضور دارند. نیروهای فدرال، نظامیان زبده ای هستند که باید از ساختمان ها و شخصیت های مرتبط با دولت مرکزی آمریکا محافظت کنند؛ اما حالا در مقابل مردم کوچه و خیابان، دست به سلاح می برند (!)
کریس دیویس یک افسر بازنشسته نیروی دریایی ارتش آمریکا در گفتگو با یک شبکه خبری در آمریکا درباره نحوه برخورد نیروهای فدرال با معترضان گفته: «سئوالی که من دارم این است: آیا بخشی از آموزش نیروهای فدرال این است که زمانی که فردی از کنار آنها رد می شود از پشت سر با باتوم وی را مورد ضرب و شتم قرار بدهند؟! آیا ماموران فدرال می توانند با باتوم دست مرا بشکنند؟!»
همچنین این افسر بازنشسته نیروی دریایی ارتش آمریکا که مورد ضرب و شتم نیروهای فدرال قرار گرفته، میگوید صرفا قصد "گفتگو" با این نیروها را داشته: «زمانی که من ماموران فدرال را دیدم به سرعت در حال خروج از ساختمان دادگاه فدرال و حرکت به سمت معترضان بودند، ناگهان به من هم حمله ور شدند. تلاش کردم با آنها گفتگو کنم در این لحظه یکی از این ماموران به من نزدیک شد و سلاح نیمه خودکار خود را به سینه ام فشار داد و دیگری هم مرا به عقب هُل داد. در این لحظه برای شکنجه آماده شدم و بدنم را شل کردم و دیگر حرفی نزدم. ناگهان یکی از ماموران با باتوم مرا مورد ضرب و شتم قرار داد و دیگری هم گاز فلفل به صورتم پاشید. آنها غیرقابل کنترل بودند و هیچ طرح و تاکتیکی برای اقدامات شان نداشتند. فقط برای جنگیدن آمده بودند».
در هفته های گذشته نیز رسانه های آمریکایی از حضور" لباس شخصی ها"، در مهلکه اعتراضات خبر دادند؛ سی ان ان در این باره گزارش داده: «رئیس جمهور آمریکا با گماشتن پلیس مخفی در ایالت پورتلند به مقابله با اعتراضات به نژادپرستی در این ایالت رفته است. در ایالت اورگان نیز از سه روز گذشته پلیس مخفی مشغول گشتزنیِ مخفی با ماشین بدون آرمِ پلیس و بازداشت معترضان به نژادپرستی است. یکی از معترضان از بازداشت چند ساعتهاش توسط نیروهای ناشناس خبر داده که به مکان نامعلومی او را انتقال دادهاند و بعد مشخص شده آنجا در واقع ساختمان دادگاه بوده است».
تابستان داغ آمریکا در حالی سپری می شود که تنها حدود دو ماه تا انتخابات ریاست جمهوری این کشور باقی مانده است و رئیس جمهور امریکا همزمان با اینکه دست به دامن پلیس مخفی برای سرکوب معترضان شده، ناتوانی در خواباندن آتش خشم مردم را به مسائل "حزبی" پیوند می زند و سعی دارد بگوید اعتراضات مربوط به ایالات هایی بوده که فرمانداران آن از حزب مخالف ترامپ یعنی دموکرات ها هستند و هر چه هست تقصیر دموکرات هاست. او درباره ناآرامی های پورتلند در فضای مجازی نوشته بود: «در پورتلند ماه هاست که کنترل آنارشیستها و آشوبگران از دست رفته. مسئولان پورتلند صلاحیت رسیدگی به اوضاع را ندارند، ما باید از دارایی فدرال و مردم خود محافظت کنیم».
حالا مقامات "دولتی" و "ایالتی" آمریکا به جای آنکه سعی در شنیدن صدای معترضان و رفع مشکلاتشان داشته باشند؛ یک "جنگ لفظی" به راه انداخته اند که حتی کایلیش مک انانی سخنگوی کاخ سفید اذعان کرده که این شیوه سازنده نیست و خشونت ها را تشدید می کند. او در این باره گفته: «دموکرات ها همچنان به مسائل سیاسی در مقابل آرامش اولویت می بخشند؛ کیت براون فرماندار دموکرات ایالت اورگان اعلام کرد که رئیس جمهور باید "بازی با سیاست را متوقف کند" و او افسران مجری قانون را "پلیس سری" نامید و آن را به "دیکتاتوری" تشبیه کرد. تاد ویلر شهردار دموکرات پورتلند گفت که رئیس جمهور در تلاش برای تقویت پایگاه خودش است؛ این گونه لفاظی ها سازنده نیست و سبب تشدید خشونت ها می شود».
رقبای انتخاباتی ترامپ هم به نوع دیگری سعی دارند از "نمد" اعتراضات مردمی برای خودشات "کلاهی" ببافند، نمونه های این تلاش را میتوان در حضور جو بایدن، رقیب انتخاباتی ترامپ در صف معترضان دید که بعد تصاویرش به صورت گسترده در رسانه ها منتشر شد. مردم آمریکا در حالی سوژه عکس های انتخاباتی مقامات آمریکایی می شوند که با بحران های مختلف بی سابقه ای دست و پنجه نرم می کنند.
از دید ناظران داخلی و خارجی آمریکا، "ادامه اعتراضهای سراسری این کشور" در کنار "همه گیریویروس کرونا"، "کشتارهای ناشی از خشونت های مسلحانه" و "بحران اقتصادی" بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور که تنها حدود 60 روز به برگزاری آن باقی مانده تاثیر خواهد گذاشت، البته احتمال دیگری هم مطرح است؛ اینکه آتش خشم اعتراضات آمریکا، نه بر انتخابات که برا مشروعیت نظام سیاسی این کشور اثر بگذارد.