پخش زنده
امروز: -
رئیس بخش سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: مطالعات زیادی در دنبا انجام شده که نشان می دهد افرادی که مذهبی تر و معنوی تر هستند طول عمر بیشتری دارند.
دکتر حسن ابوالقاسمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه سلامت خبرگزاری صدا و سیما افزود: این مطالعات جهانی نشان می دهد ریسک فاکتورها در افراد مذهبی کمتر است آنها مواد مخدر و الکل کمتر مصرف می کنند و از بسیاری از خطراتی که سلامت آنها را تهدید می کند دوری می کنند و نهایتا کیفیت زندگی آنها مطلوب است و بیشتر عمر می کنند.
وی گفت: این مطالعه در بسیاری از کشورهای جهان انجام و ثابت شده موضوع معنویت و تاثیر آن بر سلامت جسمی و سلامت روانی و سلامت اجتماعی شناخته شده است
وی ادامه داد: بعنوان مثال افراد معنوی که در همین شرایط کنونی دچار بیماری کرونا می شوند بیماری را راحتتر تحمل می کنند چرا که آنها با توکل به یک قدرت لایتناهی, رنج این بیماری را کمتر می کنند و روند بهبودی در آنها بهتر دنبال می شود.
وی با تاکید بر ترویج سلامت معنوی در جامعه افزود: دانشجویان علوم پزشکی و متخصصان و پزشکان نیز باید بیشتر با سلامت معنوی آشنا شوند و بدانند انسان فقط بعد سلامت جسمانی ندارد بلکه توجه به ابعاد سلامت معنوی تاثیر بسزایی در روند بهبود بیماران دارد.
دکتر ابوالقاسمی افزود: براورد نیازهای معنوی بیماران یکی از وظایف جامعه پزشکی است و دست اندرکاران حیطه دانش پزشکی و سلامت باید به آن توجه کنند.
وی با اشاره به اینکه ده سال از عمر کار گروه سلامت معنوی در فرهنگستان علوم پزشکی می گذردافزود: متاسفانه واحدی به نام سلامت معنوی در برنامه های درسی دانشجویان علوم پزشکی نداریم سعی ما این است در کوریکولومهای آینده دروس پزشکی ورود این مبحث را بررسی کنیم.