دکتر بشیر حاجی بیگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ افزود: مردم استانهای تهران، خوزستان، اصفهان، مازندران، خراسان رضوی، کرمانشاه و آذربایجان غربی اقبال بیشتری به اهدای پلاسما داشته اند.
وی گفت: عزیزان به شکرانه سلامتی میتوانند به ۲۵ مرکز انتقال خون سراسر کشور جهت اهدای پلاسما مراجعه کنند.
حاجی بیگی ادامه داد: پزشکان معالج در بیمارستان از طریق بانک خون بیمارستان درخواست پلاسما میکنند و مراکز انتقال خون پلاسمای تهیه شده را به بیمارستانها تحویل میدهد.
وی با بیان این که حجم پلاسمای دریافتی ۵۰۰ سی سی است گفت: کلیه مراحل اهدای پلاسما در شرایط استریل و بهداشتی انجام میشود.
حاجی بیگی گفت: در حال حاضر از ۳۱ استان کشور ۲۵ استان و مرکز انتقال خون استانی جمع آوری پلاسمای هایپرایمیون (ایمنی بالا) را انجام میدهند.
وی در ادامه با اشاره به نذرخون به مردم توصیه کرد: از عزیزانی که نذر خون دارند آن را به روزهای تاسوعا و عاشورا موکول نکنند و برنامه نذر خون تا اربعین حسینی ادامه دارد.
حاجی بیگی افزود: در پنج ماه اخیر از اول سال ۹۹ تا پایان مرداد، یک میلیون و ۳۲۹ هزار واحد خون و فرآوردههای خونی به مراکز درمانی در سراسر کشور توزیع شده است که بیشترین میزان اهدای خون در کشور مربوط به استان تهران، فارس، اصفهان و خراسان رضوی بوده است.
وی در ادامه توضیح داد: ۱۱۴ هزار نفر برای نخستین بار در این پنج ماه خون اهدا کرده اند و بیشترین میزان شاخص اهدای خون در بانوان مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان با ۸ درصد، خراسان جنوبی ۸ درصد، کردستان ۸ درصد و لرستان ۷ و نیم درصد بوده است.
حاجی بیگی گفت: بیشترین میزان رشد در شاخص اهدای خون بانوان مربوط به استانهای خراسان شمالی و جنوبی و چهارمحال و بختیاری بوده است و بیشترین اهدای خون مربوط به گروه خونی O+ با ۳۴ درصد و کمترین میزان اهدای خون مربوط به گروه خونی AB- زیر یک درصد بوده است.