پخش زنده
امروز: -
خانم سبا بابایی تنها مادر شهید ژاپنی دفاع مقدس روایتی متفاوت از مردم ایران در کتاب مهاجر سرزمین آفتاب ارائه کرده است که میتواند بیانگر نگاه ناظران بیرونی به مجاهدتهای ایرانیان در تاریخ معاصر باشد.
این مادر شهید در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ضمن مرور تاریخ مقاومت مردم ایران گفت: من از سال ۱۳۴۲ شاهد مبارزات مردم ایران بودم و دیدم که ایران چگونه رنگ انقلاب به خود میگیرد.
خانم بابایی افزود: آن زمان بود که امام (ره) فرمودند ” هنوز سرباز من در گهواره است“ و در همان سال هم پسر من به دنیا آمد همان پسری که بعدها در جبههها به شهادت رسید. مردم ایران دعوت امام (ره) را لبیک گفتند و من از انقلاب ایران یاد گرفتم که ایران کشوری پهناور و دارای زمین و منابع طبیعی بی شمار است که نباید زیر نظر سیاست استعماری زندگی کند.
وی اضافه کرد: من از انقلاب ایران آموختم که جوانان ایران باید خود کشور خودشان را بسازند. پس از پیروزی انقلاب هم کشورهای خارجی سعی کردند در امور سیاست داخلی ایران مداخله کنند و توطئههای زیادی انجام دادند. اما با شروع جنگ تحمیلی، باز هم ایرانیان سعی کردند از استقلالی که به دست آورده بودند دفاع کنند.
خانم بابایی با یادآوری مجاهدتهای رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس گفت: این جنگ تحمیلی هشت سال طول کشید، اما بچههای ایرانی که به خاطر انقلاب و فرهنگ خود از اسلام و تمدن ایرانی دفاع میکردند، استقامت کردند.
راوی کتاب مهاجر سرزمین آفتاب افزود: ما در ژاپن هم جنگ را تجربه کردیم و من که در شهری نزدیک به هیروشیما و ناکازاکی زندگی میکردم شاهد آسیبهای ناشی از بمباران اتمی بودم. اما میان جنگ در کشورهای دیگر، با جنگی که در ایران اتفاق افتاد تفاوتهای زیادی هست. فرق اصلی این بود که هدف جنگ در ایران کشتار انسان نبود و برای همین اسم آن را " دفاع مقدس " گذاشتند و هشت سال دفاع مقدس ایرانیان واقعا زیباست.
خانم بابایی که بعد از جنگ تحمیلی فعالیتهای اجتماعی زیادی در ایران انجام داده است گفت: من پس از شهادت پسرم در سال ۱۳۶۲ و در عملیات والفجر یک، فعالیتهای مختلفی داشتم که بعد از پایان جنگ آنها را ادامه دادم. یکی از این فعالیتها شرکت در انجمنهای حمایت از جانبازان شیمیایی بود. چون هم در ژاپن تبعات سلاح کشتار جمعی را دیده بودم و هم در ایران آسیبهای ناشی از سلاحهای شیمیایی را مشاهده کرده بودم.
وی ادامه داد: من در ویژه برنامههای مرتبط با جانبازان شیمیایی شرکت کردم و در آن جا با آقای حسام آشنا شدم که اکنون به عنوان نویسنده کتاب " مهاجر سرزمین آفتاب " داستان زندگی من را نوشته اند.
خانم بابایی گفت: نخستین که ایشان را دیدم، نمیدانستند من مادر شهید هستم و من هم نمیدانستم که ایشان جانباز شیمیایی هستند. مدتی بعد فهمیدم نویسنده هم هستند و با این که خیلیها قبل از ایشان میخواستند کتاب زندگی من را بنویسند و نپذیرفته بودم، دعوت ایشان را قبول کردم.
تنها مادر شهید ژاپنی دفاع مقدس افزود: وقتی کتاب " مهاجر سرزمین آفتاب " نوشته شد و من این اثر را خواندم تازه فهمیدم چه زندگی خاص و متفاوتی در ایران داشته ام.
وی گفت: ممکن است جوانان نسل سوم و چهارم اطلاعات زیادی درباره انقلاب ایران و سالهای دفاع مقدس نداشته باشند، اما باید بدانند که تا کشوری استقلال نداشته باشد خوشبخت نخواهد شد و آن وقت هست که خوشبختی را مزه میکنند.
خانم بابایی اضافه کرد: ما باید این انقلاب را نگه داریم و به خاطر داشته باشیم که برای آن چه قدر شهید دادیم. ما باید به جوانها بگوییم که چرا شهید دادیم و بفهمند شهدای ما برای صلح و استقلال به شهادت رسیدند.
وی گفت: تاریخ اسلام هم نشان میدهد هزار و چهار صد سال قبل، امام حسین (ع) برای اینکه نمیخواست با یزید بیعت کند به شهادت رسید و برای زنده نگه داشتن اسلام قیام کرد.
خانم سبا بابایی، با نام ژاپنی کونیکو یامامورا سال ۱۳۳۹ بعد از ازدواج با یک فرد مسلمان ایرانی به دین اسلام گروید و به ایران آمد.
او بیش از نیم قرن است که در کشور ما زندگی میکند.
فرزند دوم وی در سن ۲۲ سالگی به شهادت رسید و خانم بابایی از آن زمان به عنوان تنها مادر ژاپنی دفاع مقدس شناخته میشود.
کتاب " مهاجر سرزمین آفتاب " که شامل زندگینامه خانم بابایی است اثر " حمید حسام " نویسنده سرشناس حوزه دفاع مقدس است.
این کتاب در نمایشگاه مجازی سوره مهر که اردیبهشت ماه برگزار شد در فهرست پر مخاطبترین کتابها قرار گرفت.