سخنگوی وزارت خارجه چین
آمریکا از دامن زدن به نظریه به اصطلاح «تهدید چین» دوری کند
چین از آمریکا خواست به حقایق و واقعیتهای بنیادین احترام بگذارد و از دامن زدن به نظریه به اصطلاح «تهدید چین» دست بردارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون سی سی تی وی، ژائو لی جیانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در سخنانی بسیار جدی و محکم به تازهترین موضع گیری مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا واکنش نشان داد.
اسپر در مقالهای که در روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شده بود تلاش کرد نظریه «تهدید چین» را گسترش بدهد و «سخنانی بی پایه و اساس» درباره ارتش جمهوری خلق چین بیان کرده بود.
ژائو با اشاره به موضع گیری رسمی چین و رد کردن تازهترین سخنان مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا درباره روابط واشنگتن با پکن گفت: سخنانی که اسپر در این زمینه بیان کرد به کلی بی اساس است. در اینجا مایلم توصیهای داشته باشم. دو واقعیت و سه پرسش از آقای اسپر,، اما توصیه من این است: امیدوارم آقای اسپر برود و با دقت متن سخنرانی پمپئو را بخواند - سخنانی که با هدف وارونه جلوه دادن حقیقت درباره چین بیان شد - آنگاه آن سخنان را با واقعیتی که طرف چینی منتشر کرد مقایسه کند. در متنی که از سوی طرف چینی منتشر شده حقایق و اطلاعاتی وجود دارد که همه دروغها و مُهمل بافیهای (پمپئو) را درباره نظریه به اصطلاح «تهدید چین» افشا و خُرد میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین خاطر نشان کرد: سپس نوبت به دو واقعیت میرسد. نخست اینکه از سال ۱۹۹۰ تاکنون، ارتش چین در مجموع در بیش از ۲۰ ابتکار عمل صلح بانی سازمان ملل شرکت داشته و بیش از ۴۰ هزار نظامی برای ماموریتهای حفاظت از صلح اعزام داشته است. چین در مقایسه با چهار عضو دیگر دائم شورای امنیت سازمان ملل بیشترین شمار نظامیان حافظ صلح را به ماموریتها فرستاده است. دومین واقعیت این است که آمریکا از وقتی که در بیش از ۲۴۰ سال پیش بنیانگذاری شد تنها ۱۶ سال درگیر جنگ نبوده است. بودجه نظامی آمریکا در سال ۲۰۱۹ از ۷۱۶ میلیارد دلار فراتر رفت. این رقم برابر است با کل بودجه نظامی ۹ کشور دیگری که پس از آمریکا بالاترین هزینههای نظامی را دارند.
ژائو افزود: اما سه پرسشی که در اینجا وجود دارد. نخست اینکه چین سیاستگذاری دفاعی در سطح ملی را دنبال میکند که ماهیت دفاعی دارد و هم در قانون اساسی حزب کمونیست چین و نیز در قانون اساسی جمهوری خلق چین به صراحت بیان شده است که پکن به مسیر توسعه و صلح پایبند و با سلطه گری مخالف است. آیا آمریکا میتواند چنین ادعایی در زمینه سیاستگذاری داشته باشد؟ دوم اینکه کدام کشور صدها پایگاه نظامی در سراسر دنیا بنا گذاشته، جنگهای غیرقانونی براه انداخته و در کشورهایی همچون عراق، سوریه، لیبی، (افغانستان، سومالی، نیجر، اروپای شرقی و.) عملیات نظامی به اجرا گذاشته و جنگنده هایش را به آبهای دوردست از قلمرو خود فرستاده تا زورآزمایی و گردنکشی کند؟ و سوم، کدام کشور به ذهنیت جنگ سرد چسبیده و آگاهانه و از روی عمد قوانین و مقررات بین المللی را نقض کرده و بارها و بارها از پیمانها و سازمانهای بین المللی خارج شده و دیپلماسی چماق و هویج را در پیش گرفته است؟ اگر تنها برخی از سیاستمداران آمریکایی به حقایق احترام بگذارند خیلی ساده میتوانند به این پرسشها پاسخ بدهند؟