پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل موزه انقلاب در گفتگو با رئیس کمیته بینالمللی موزههای نظامی ایکوم، بر آمادگی این موزه برای میزبانی نشست سالانه ایکوم، تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری دفاع مقدس، «علیاصغر جعفری» تصویری در یک گفتگوی برخط با «پل ون براکل» رئیس کمیته موزههای نظامی ایکوم (icomam)، زمینههای همکاری متقابل را بررسی کردند.
وی از ایده براکل برای ایجاد شبکه جهانی موزههای نظامی، ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: ایجاد چنین شبکه ارتباطی برای موزههای نظامی بسیار مهم و درخور توجه است و ما برای تحقق این ایده، آمادگی کامل داریم.
جعفری با اشاره به عضویت موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در شورای جهانی موزهها (ایکوم) در طول پنج سال گذشته، گفت: جنگ جهانی دوم که امسال، هفتاد و پنجمین سالگرد آن را میگذرانیم یکی از دهشتناکترین رویدادهای جهان است که توسط قدرتهای بزرگ بر بشریت تحمیل شد و متأسفانه برای ایران نیز با وجود اعلام بی طرفی، خسارتهای جانی بسیاری ایجاد کرد. به نحوی که ۹ میلیون ایرانی (قریب به ۴۰ درصد جمعیت کشور) بر اثر این جنگ و عواقب بعد از آن، جان خود را از دست دادند.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به این که جنگ ایران و عراق طولانیترین جنگ در قرن بیستم محسوب میشود، گفت: متأسفانه دشمنان انقلاب اسلامی، این جنگ را به ما تحمیل کردند. در ظاهر رژیم بعث عراق به کشور ایران تجاوز کرد، اما قدرتهای بزرگ و مجموعاً ۸۰ کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم از صدام حمایت مالی، لجستیک، نظامی و سیاسی کردند. رژیم بعث عراق، وقتی به ایران تجاوز کرد، ۲ هزار و ۷۵۰ دستگاه تانک داشت و با وجود آنکه در جنگ، بخش اعظم تانکهایشان نابود یا به غنیمت گرفته شد؛ در پایان جنگ چهار هزار تانک در اختیار داشت. ارتش بعث عراق در ابتدای جنگ با ۳۳۹ فروند هواپیما، حمله را آغاز کرد و با وجود ساقط شدن بیش از ۶۰۰ فروند از سوی ایران، در پایان جنگ بیش از ۵۹۰ فروند هواپیمای پیشرفته در اختیار داشت.
جعفری در خصوص ویژگیهای موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و موزههای دفاع مقدس استانها، گفت: این موزه، مدرنترین موزه غرب آسیا است و در حال حاضر ۱۶ موزه دیگر مشابه این مجموعه با موضوع دفاع مقدس و مقاومت در ابعاد کوچکتر در استانهای دیگر ایران وجود دارد که تا پایان امسال ۹ موزه جدید دیگر نیز در ۹ استان افتتاح خواهد شد. همچنین این برنامهریزی وجود دارد تا چهار سال آینده، سایر استانهای فاقد موزه در کشور، از چنین موزهای برخودار شوند.
مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه برای همکاریهای بیشتر با این نهاد بین المللی، دو پیشنهاد مهم مطرح کرد که هردوی این پیشنهادها با استقبال رئیس کمیته بین المللی موزههای نظامی ایکوم، مواجه شد.
وی افزود: موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با توجه به توانمندیها و ظرفیتهای بسیار خوبی که برخوردار است، این آمادگی را دارد که میزبان یکی از نشستها و کنفرانسهای علمی، ایکوم باشد. همچنین با توجه به برگزاری موفق دوره آموزشی و بین المللی مدیریت موزه در بحران در سال ۹۷ توسط موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، این موزه میتواند مرکز آموزشهای ایکوم در غرب آسیا باشد.
رئیس کمیته موزههای نظامی ایکوم نیز در این گفتگوی تصویری برخط از این پیشنهادها استقبال و تصریح کرد: بسیار علاقهمند به آشنایی و همکاریهای بیشتر با موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هستیم و در رابطه با برگزاری نشست سالانه ایکوم به میزبانی شما میتوانیم برای سال ۲۰۲۶ برنامه ریزی کنیم.
براکل تأکید کرد: آشنایی با موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ایران در کنفرانس سال گذشته در ژاپن برای ما بسیار جالب و در خور توجه بود و همه اعضا بسیار کنجکاو و علاقهمند هستند با موزه بزرگ شما و دیگر موزههای ایران بیشتر آشنا شوند.