پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامه ایجاد اشتغال، مهارتآموزی، مسکن و درمان ایثارگران و خانوادههای آنها را رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، امروز در هفته دولت تفاهمنامه 10 مادهای و 41 بندی بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بنیاد شهید و امور ایثارگران در محل وزارت کار به امضای محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران رسید.
این تفاهمنامه شامل همکاری در سه حوزه ایجاد اشتغال و مهارتآموزی، همچنین آموزش جانبازان برای کارآفرینی و مهارتآموزی و در زمینه درمانی است.
آقای شریعتمداری گفت: از ظرفیت های قانونی در حوزه اشتغال و درمان طبق این تفاهمنامه برای جامعه ایثارگران، جانبازان و خانوادههای شهدا استفاده میکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: 80 بیمارستان و 330 مرکز درمانی تأمین اجتماعی داریم که میتوانند طرف قرارداد بیمهها باشند و خدمات قابل توجهی به خانوادههای ایثارگران و جانبازان ارائه کنند.
آقای سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران هم در این مراسم گفت :20 هزار شهید خدمت توسط جامعه کارمندی و در دولت طی 40 سال گذشته تقدیم انقلاب شده که شاخصترین آنها شهید رجایی و شهید باهنر هستند که الان در هفته دولت قرار داریم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود : ساماندهی موضوع اشتغال، مسکن و درمان جامعه ایثارگری در اولویت قرار دارد و در این زمینه سه کارگروه در بنیاد شهید تشکیل شد تا برای این مسائل راهحلهایی ارائه کنند و قرار شد مشکلات ایثارگران در هر استان در داخل همان استان حل و فصل شود.
اوحدی گفت: تفاهمنامه امروز در زمینه اشتغال پایدار و تسهیلات کارآفرینی و خوداشتغالی، همچنین آموزش مهارت و کارآفرینی برای ایثارگران و فارغالتحصلان ایثارگر و در زمینه درمانی درمان جامعه ایثارگری است.
وی گفت: مراکز درمانی و بیمارستانهای تأمین اجتماعی میتوانند طرف قرارداد بیمه دی که عهدهدار بیمه تکمیلی ایثارگران است قرار گیرند و خدمات درمانی بهتری به ایثارگران و خانوادههای آنها ارائه کنند.
در این مراسم پاکدل از معاونان بنیاد شهید هم گفت: در دوره ریاست آقای اوحدی در بنیاد شهید، سفرهای استانی برای حل مشکلات جانبازان و ایثارگران انجام شده است و به هشت استان سفر کردهایم و مهمترین هدف ما ساماندهی مسائل جانبازان و ایثارگران اشتغال، مسکن و درمان است.
وی گفت: تاکنون با 3 وزارت راه و شهرسازی ، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تفاهمنامه امضا کردهایم و با وزارت تعاون در زمینه اشتغال ایثارگران و خانوادههایشان همکاری خواهیم کرد و از خدمات درمانی بیمارستانها و مراکز درمانی تحت پوش سازمان تأمین اجتماعی استفاده خواهد شد.
عیسی منصوری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت: در قوانین کشور اولویت خاصی به کارگران ایثارگر و خانوادههایشان داده شده اما به صورت کامل رعایت نشده و البته در حوزه سیاستی در سالهای اخیر ابزار خوبی برای حمایت از اشتغال ایثارگران فراهم شده است.
منصوری افزود: دست وزارت تعاون برای ارائه تسهیلات اشتغالزایی باز است و در جهت ایجاد کسب و کارهای جدید و تأمین سرمایه در گردش و استخدام نیروهای ایثارگر و جانباز در بنگاههایی که از تسهیلات اشتغالزایی استفاده کردهاند با اولویت استفاده می کنیم.
وی افزود: در بخش تعاون با هماهنگی معاون تعاون وزارتخانه 4-5 بند تشویقی برای شرکتهای تعاونی در نظر گرفته شده است که ایثارگران و جانبازان با اولویت به کار گرفته شوند.
منصوری افزود : جامعه هدف این تفاهمنامه ایثارگران و خانوادههای آنها هستند که میتوانند از تسهیلات قانونی اشتغال و مهارتآموزی استفاده کنند.
مشمولین این تفاهمنامه فرزندان و همسران شهدا، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان ۲۵ درصد به بالا، آزادگان و فرزندان آنان و خواهر و برادر شهدا هستند و اهداف آن شامل «کمک به تأمین اشتغال ایثارگران جویای کار با استفاده از ظرفیتهای موجود در دو دستگاه»، «کمک به اشتغال پایدار شاغلین کسبوکارهای خرد، کوچک و متوسط و کارآفرینان تحت پوشش بنیاد در حوزههای مختلف با استفاده از ظرفیتهای موجود» و «تلاش برای ساماندهی و توسعه طرحهای خوداشتغالی و کارآفرینی مربوط به ایثارگران و ارتقاء نقش این عزیزان در جهش تولید و رشد اقتصادی کشور از طریق توانمندسازی، آموزشهای مهارتی و تجمیع سرمایهها» است.