فرصت اقتصادی در بخش شیلات
رونمایی از طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات آبزیان و طیور
طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات آبزیان و طیور با هدف افزایش راندمان و کاهش هزینه تولید در بخش طیور و آبزی پروری رونمایی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، رییس موسسه تحقیقات شیلات کشور امروز در مراسم رونمایی از طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات آبزیان و طیور گفت: این ترکیب بیوسیلاژ از ضایعات ماهیان گرم آبی و قزل آلا از قبیل سر، فلس و باله ماهی و امعاء و احشاء طیور تولید شد.
بهمنی با بیان اینکه ۸۹ درصد پروتئین آبزیان قابل هضم است، افزود: این میزان در پودر ماهی فقط ۶۸ درصد است.
او گفت: قیمت تمام شده بیوسیلاژ تهیه شده از ضایعات ماهی تقریباَ ۵۰ درصد پودر ماهی است و این ترکیب میتواند جایگزین مناسبی به جای پودر ماهی برای جیره غذایی آبزیان باشد.
استاندار مازندران هم در این مراسم با اشاره به جایگاه مازندران در تولید محصولات شیلاتی و گوشت سفید گفت: طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات آبزیان و طیور فرصت مناسبی برای بهره گیری و افزایش ظرفیت تولید در کنار برخورداری از تولیدات دریایی است.
حسین زادگان افزود: امیدواریم با ورود سرمایه گذار بخش خصوصی در عملیاتی کردن این طرح، علاوه بر افزایش تولید، اشتغالزایی موثری در حوزه آبزی پروری استان را شاهد باشیم.
بیشتر بخوانید:
مجری طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات آبزیان و طیور هم گفت: هفتاد درصد قیمت تمام شده ماهی در صنعت آبزی پروری را پودر ماهی به عنوان ترکیب اصلی غذایی آبزیان تشکیل میدهد.
صفری افزود: ضایعات ماهی قزل آلا به هیچ عنوان قابل تبدیل به پودر ماهی نیست بنابراین تولید بیوسیلاژ از ترکیبات امعاء و احشاء این گونه ماهی بسیار ارزشمند است.
او گفت: امعاء و احشاء ماهی قزل آلا بعد از چرخ شدن و حرارت دیدن به منظور غیر فعال شدن میکروب طبیعی موجود در آن تیمار و سپس میکروب مفید و دیگر ترکیبات اثرگذار به آن اضافه میشود.
مجری طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات آبزیان و طیور افزود: با تولید سالانه ۵۰ تن جیره غذایی دارای بیوسیلاژ میتوان غذای ۳۶ هزار تن ماهی کپور و قزل آلا را تامین کرد.
صفری گفت: بیوسیلاژ تولید شده زمان ماندگاری بالایی دارد و به عنوان جایگزین پودر ماهی در جیره آبزیان قابل استفاده است.
بیشتر بخوانید:
در آیین رونمایی از طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات آبزیان و طیور که موسسه اکولوژی دریای خزر برگزار شد تفاهم نامهای با سرمایه گذار بخش خصوصی در زمینه واگذاری دانش فنی این طرح نیز منعقد شد.
فرصت اقتصادی در بخش شیلات