پخش زنده
امروز: -
طرح ملی کسب دانش فنی تولید بچه ماهی سی باس حاصل تلاش شرکتهای دانش بنیان در استان بوشهر افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، مجری طرح کسب دانش فنی و تولید بچه ماهی سی باس گفت: ۵ هکتار زمین در شهرک زیست فناوری دلوار به عنوان مرکز اصلی تکثیر این ماهی آماده شده است.
احمدرضا کهن افزود: برای اجرای این طرح ۱۵ میلیارد ریال هزینه شده است.
احمد رضا کهن افزود: ماهی سی باس از جمله آبزیانی است که مقاومت و تحمل بالایی در برابر شوری دارد و معمولا در قفسهای دریایی پرورش داده میشود، ولی لارو آن از استرالیا وارد میشود.
وی با اشاره به اینکه ۴.۸ میلیارد تومان سهم استان بوشهر در اجرای طرح کسب دانش فنی تولید و تکثیر بچه ماهی سیباس در سفر استانی رئیس جمهور تعیین شد ادامه داد: از ۸ میلیارد تومان اعتبار مصوب یاد شده تاکنون ۲٫۵ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
کهن اضافه کرد: ساخت حوضچههای ماهیان مولد در حال انجام است و در کنار این طرح بزرگ و مهم، تولید غذای زنده آرتمیا، روتیفر، و جلبک مورد توجه ویژه جهاد دانشگاهی قرار دارد.
حمید رضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی هم گفت: یکی از مشکلات کشور در بحث تامین امنیت غذایی و تامین گوشت سفید مورد نیاز کشور، مجموعه فناوریهایی برای پرورش ماهی در قفس بود که ما در جهاد دانشگاهی این فناوریها را در دستور کار قرار دادیم.
حمید رضا طیبی اضافه کرد: علاوه بر این تولید بچه ماهی، دارو و تور را به دست آوردیم و در حال تولید هستیم.
وی با بیان اینکه استان بوشهر در زمینه پرورش ماهی و میگو مزیتهای فراوانی دارد گفت: با حمایتهای استانداری بوشهر کسب دانش فناوری و تولید بچه ماهی در یک مقیاس صنعتی انجام شود.
رئیس جهاد دانشگاهی همچنین به افتتاح اولین آزمایشگاه غیر دولتی تشخیص کوید ۱۹ اشاره کرد و افزود: در جهاد دانشگاهی به محض اینکه بحث کرونا و همه گیری آن مطرح شد، محققان جهاد کار ساخت کیتهای تشخیصی را در دستور کار قرار دادندو الان توسط یک شرکت دانش بنیان تولید و در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
طیبی افزود: تا به حال سه نسل کیتهای جدید تولید شده که کیت مورد نیاز آزمایشگاه کوید ۱۹ جهاد دانشگاهی به صورت رایگان تامین میشود.
وی گفت: آنتی ژنهایی برای انجام تستها تولید شده و در اختیار آزمایشگاهها قرار میدهیم.
طیبی در مورد درمان بافتهای آسیب دیده ریه گفت: در پژوهشگاه رویان، بیمارستان شریعتی، مسیح دانشوری و هاجر طرحی شروع شده که فاز اول آن به اتمام رسیده و امیدواریم بعد از فازهای دوم و سوم به نتایج خوبی برسیم.
وی در مورد تولید واکسن کرونا هم گفت: به علت تامین نشدن منابع مالی نتوانستیم در زمینه تولید واکسن کاری انجام دهیم.