پخش زنده
امروز: -
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی از پیشرفت 79 درصدی طرحهای مصوب سفرهای رئیس جمهور به استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، جواد رحمتی در ویژهبرنامه دستاورد که به مناسبت هفته دولت از شبکه استانی سهند پخش میشود، گفت: 54 طرح در این سفرها تصویب شده بود که 15 طرح به اتمام رسیده است.
وی افزود: بیمارستان هزار تختخوابی تبریز یکی از مهمترین پروژههای مصوب در سفرهای استانی است که 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امسال 50 میلیارد تومان اعتبار به آن تخصیص یافته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی درخصوص آخرین وضعیت آزادراه تبریز- مرند- بازرگان، گفت: این پروژه، 256 کیلومتر طول دارد و در حال حاضر یک قطعه 63 کیلومتری از سمت تبریز و یک قطعه 65 کیلومتری از سمت بازرگان در حال اجراست.
وی با بیان اینکه برای 110 کیلومتر باقیمانده نیز به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم، افزود: تاثیرگذارترین قطعه این پروژه، مسیر 32 کیلومتری تبریز تا تقاطع جاده صوفیان- شبستر است که به صورت جدی اجرا میشود و 12 کیلومتر از آن امسال به مرحله آسفالتریزی میرسد.
رحمتی درخصوص بزرگراه تبریز- اهر هم گفت: 7 کیلومتر از این پروژه 90 کیلومتری باقی مانده و در راستای تقویت کریدور ترانزیتی، به دنبال تعریف یک پروژه مشارکتی در این مسیر هستیم.
وی با عذرخواهی از مردم به خاطر تأخیر در تکمیل بزرگراه تبریز- سهند نیز اعلام کرد: تا پایان شهریور امکان عبور خودروها از این مسیر فراهم میشود؛ اما بهرهبرداری رسمی از آن به خاطر مسائل ایمنی و تجهیزات جادهای ممکن است یک ماه طول بکشد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، تأمین آب شرب تبریز از طریق انتقال آب ارس را مهمترین پروژه حال حاضر استان دانست و گفت: موضوع تامین مالی خارجی این پروژه در سال 96 در شورای اقتصاد تصویب شده بود، اما متاسفانه به دلیل تحریم، امکان این موضوع فراهم نشد و در حال حاضر به دنبال استفاده از فاینانس داخلی هستیم.
وی با بیان اینکه هزینه اجرای این پروژه، 15 هزار میلیارد تومان است، افزود: 35 کیلومتر از این پروژه از جلفا تا هرزندات اجرا شده و هماکنون دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی واقع در مسیر از آن استفاده میکنند.
رحمتی درخصوص وضعیت صنعت برق استان نیز گفت: در حال حاضر تولید و مصرف برق در استان تقریبا سر به سر است و علاوه بر آن نیاز به احداث نیروگاههای جدید و نوسازی پستهای فوق توزیع هستیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید برق در استان، دو هزارمگاوات است، خاطرنشان کرد: ما نیاز به تولید دو هزار مگاوات دیگر داریم و بر این اساس احداث فاز دوم نیروگاه هریس و چند نیروگاه دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
رحمتی درخصوص سرمایهگذاری برای انرژیهای نو نیز گفت: سال گذشته یک نیروگاه بادی 50 مگاواتی بادی در میانه افتتاح شد و در در چند نقطه استان هم مطالعاتی انجام شده است؛ خوشبختانه شرکت های داخلی به توان بالایی در این حوزه رسیدهاند و بخش خصوصی نیز برای احداث چند واحد نیروگاهی اعلام آمادگی کرده است.
وی افزود: با توجه به حمایت دولت از انرژیهای تجدیدپذیر و تضمین خرید برق از نیروگاههای بادی و خورشیدی، سرمایهگذاری در این حوزه میتواند سودآور باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی درباره مقاومسازی خانههای روستایی هم گفت: ما 305 هزار واحد مسکونی روستایی داریم که تاکنون 140 هزار واحد معادل 46 درصد مقاومسازی شده و هر سال دو تا سه هزار واحد نیز جزو برنامه است.
وی، کم بودن تلفات زلزله سال گذشته در میانه و سراب را نتیجه توجه به بحث مقاومسازی روستایی دانست و ادامه داد: 60 درصد از واحدهای روستایی این مناطق مقاومسازی شده بود که ضرورت توجه به این موضوع در سایر نقاط استان را روشن میکند.
رحمتی درخصوص طرح اقدام ملی مسکن نیز گفت: سهمیه استان از این طرح 41 هزار واحد است که کار ساخت 1500 واحد در شهر جدید سهند شروع شده و 1500 واحد دیگر نیز در این شهر به زودی شروع خواهد شد.
وی افزود: 1400 واحد نیز از طریق ستاد اجرایی فرمان امام در تبریز و 400 واحد در مراغه در حال ساخت است و تلاش میکنیم تعهد استان را در این زمینه به طور کامل محقق کنیم.