نهاوند، قطب تولید گشنیز کشور:
جای خالی نشان تجاری گشنیز نهاوند
برداشت گشنیز از مزارع نهاوند و ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع زیر کشت این شهرستان آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، با توجه به برآورد، میزان برداشت دو تن در هکتار پیشبینی میشود. از این میزان زمین کشت شده ۱۲ هزار و ۴۰۰ تن گشنیز برداشت شود که در مقایسه با سال گذشته ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.
نهاوند با برخورداری از آب و هوای مساعد، قطب اصلی تولید گشنیز در کشور است به گونهای که ۷۰ درصد مجموع محصول تولیدی کشور در این شهرستان به دست میآید. محصول تولیدی گشنیز در نهاوند تقریبا صد درصد و خام از کشور خارج میشود و ارزش افزوده آن عاید کشاورزان ما نمیشود.
گشنیز در معیشت خانوار از ارزش بالایی برخوردار است،از آنجایی که در سطح شهرستان نهاوند کارگاههای فراوری وجود ندارد این گیاه، فلهای به پاکستان صادر میشود و سود زیادی به دست کشاورزان کشورمان نمیرسد.
- گشنیز گیاهی که عطر خوشش باخام فروشی میپرد. محصول گشنیز نهاوند باوجود بیشترین سطح تولید و زیر کشت در کشور از نبود صنایع تبدیلی دراین شهرستان رنج میبرد و تلاش کشاورزانش به جیب دلالان سرازیر میشود. محصولی که با زحمت کشاورزان نهاوندی کشت میشود، اما به کام پاکستانیها تمام میشود. جای نشان تجاری به نام گشنیز نهاوند برای کشاورزان و مردم این شهرستان خالی است.