پخش زنده
امروز: -
شرایط اقلیمی و آب و هوای مساعد باعث شده تا برداشت سیب زمینی در شهرستان اراک در دو مرحله انجام شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اراک؛ لطفعلی اخوان کشاورز اراکی است که 12 هکتار از زمینهای کشاورزی خود را به کشت سیب زمینی اختصاص داده که اسفند ماه سال 98 اقدام به کشت کرده و حالا مشغول برداشت محصول می باشد.
مسئول مرکز خدمات کشاورزی مشک آباد اراک گفت: در این روش کاشت سیب زمینی در اسفند ماه سال گذشته انجام شده که با این ابتکار و با توجه به بارشهای خوب بهاره، در این کشت آب کمتری مصرف شده است.
جلالی افزود: در این مزرعه محصول بصورت ارگانیک کشت شده ومقدار خیلی از سموم استفاده شده و محصول سالم و با کیفیت می باشد.
کیفیت خوب و بازار پسندی باعث شده تا علاوه بر تامین نیاز استان، سیب زمینی به سایر استانها نیز صادر شود.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان اراک سطح محصول محصول سیب زمینی در استان مرکزی را 2 هزار و 586 عنوان کرد که از این میزان 820 هکتار آن مربوط به شهرستان اراک می باشد.
شمس کاهش سطح زیرکشت، افزایش بهره وری در واحد سطح و کاهش میزان مصرف آب را از سیاست های جهادکشاورزی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: میانگین برداشت سیب زمینی در استان مرکزی حدود 30 تا 35 تن در هکتار است و پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت 78 هزار تن محصول در استان تولید شود که 24 هزار تن آن مربوط به شهرستان اراک است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اراک گفت: امسال افزایش سطح زیر کشت نداشتیم اما به دلیل استفاده از ارقام جدید، تغذیه گیاهی و کاشت به موقع پیش بینی می شود 10 درصد افزایش راندمان داشته باشیم.
سانته آگریا، چلنجر، مارفونا و سادینا مهم ترین ارقام سیب زمینی کشت شده در استان مرکزی است.
پایین بودن قیمت، بالا بودن هزینه های تولید و کمبود واحد های فرآوری و صنایع تبدیلی از جمله مشکلات کشاورزان این بخش است.