پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر ورزش: اگر نایب رئیس در بخش بانوان فرصت کافی نداشته باشد، حتما با احترام کنار گذاشته میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مهین فرهادی زاد در نشست خبری در هفته دولت درباره عملکرد حوزه ورزش بانوان در هفت سال گذشته، گفت: در ابتدای سال ۹۲ در حوزه مدیریت ورزش زنان در استانهای مختلف روسای بانوان کار را در دست گرفتند و در واقع ارتقای مدیریتی بانوان را داشتیم.
حضور رسمی نواب رئیس بانوان
وی افزود: اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی، فضای حضور بانوان در تصمیم سازی های کلان را مهیا میکند، اصلاحات جدید انجام شده است و نایب رئیسان بانوان ما رسمی میشوند.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: در سالهای اخیر تعداد زیادی از بانوان در استانها مدیریت میکنند. ۸۰ نفر در مدیریتهای استانی و ۷۳۰ نفر در بخش مدیریت شهرستانها مسئولیت دارند.
آمار مشارکت بانوان در ورزش
وی ادامه داد: ایران به عنوان نمونه فضایی ایجاد کرده است که بانوان میتوانند در بخشهای مختلف مسئولیت اداره خود را برعهده بگیرند. حدود صد هزار نفر مربی داریم، ۱۲۹ رشته فعال در بخش بانوان در فدراسیونهای مختلف فعالیت می کنند، ۴۵۰ نفر مربی و سرمربی تربیت شده اند، حدود ۸۰ داور توانمند در مسابقات بین المللی دعوت میشوند و حتی مربیان لژیونر هم داریم که به ارتقای ورزش بانوان کمک میکنند.
افزایش باشگاههای ورزشی
فرهادی زاد با اشاره به توازن سازی کمیته بین المللی المپیک بین مردان و بانوان، گفت: ایران در این بخش توانمندسازی کرده و حتی باشگاههای ورزشی مجزا هم برای بانوان تاسیس شده است. در بخش دولتی این تعداد را دو برابر کردیم و در استانها ۱۵ هزار باشگاه اضافه شده است و رشد ۶ و نیم درصدی باشگاهها را داشته ایم که از سال ۹۲ از چهار هزار باشگاه خصوصی به ۲۶ هزار باشگاه رسیده ایم.
آماری از ورزشکاران سازمان یافته
وی در خصوص ورزشکاران سازمان یافته بانو، گفت: یک میلیون و چهارصد هزار نفر تربیت شده اند که سهم برخی از استانهای ما در عضویت تیمهای ملی مثل تهران، البرز، خراسان رضوی، اصفهان و استانهای دیگر بیشتر بوده است.
آمار ملی پوشان
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: ورزشکاران دعوت شده به اردوهای تیم ملی ۱۰ هزار و ۸۵ نفر و اعضای تیم ملی حدود ۶۶۹ نفر بوده اند. در المپیاد استعدادهای برتر در سال ۹۷ تعداد ۳۲ رشته فعال بودند و در سال ۹۸ این تعداد به ۴۱ رشته رسیده است.
موفقیتهای بسکتبال
وی افزود: در بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ اولین حضور بانوان با کسب مجوز در رشته تیراندازی و مجوز حضور بسکتبالیستها هم آخرین آن بود که آنها از این فرصت بسیار خوب استفاده کردند و در بسکتبال سه نفره موفقیتهای خوبی بدست آمد.
کمک به سایر کشورها
فرهادی زاد با اشاره به حضور بانوان در مسابقات بین المللی مختلف، گفت: بانوان در مسابقات مختلف حضور دارند از جمله بازیهای ساحلی و این حضور به ورزشکاران مسلمان سایر کشورها هم کمک میکند.
۸ طرح کشوری
وی با اشاره به توسعه ورزش همگانی در بخش بانوان، گفت: این توسعه به ورزش بانوان کمک میکند و ما طرحهایی در معاونت ریاست جمهوری به تصویب رسانده ایم که هشت طرح است که یکی از آنها سنجش ساختار قامتی زنان روستایی است.
مدیریت و تخصص برای نواب رئیس بانوان
معاون وزیر ورزش در پاسخ به سوالی مبنی بر انتخاب نواب رئیس بانوان از کادر وزارتخانه در فدراسیونها، افزود: از کادر وزارتخانه کسی را به عنوان نایب رئیس بانوان نداریم یا خیلی کم داریم، همه تلاش ما این است که این نفرات در فدراسیونها نباشند.
وی ادامه داد: افرادی باید مسئولیت بگیرند که تخصص و یا مدیریت لازم را داشته باشند و علت آن قانونمند نبودن بحث حضور نایب رئیسان است، اما در اساسنامه جدید این تغییر به وجود میآید.
۶۵ دوره آموزشی برای بانوان
فرهادی زاد با بیان اینکه حدود یک سال است که در معاونت بانوان وزارتخانه حضور دارد، گفت: بحث آموزش نفرات برتر و نخبه و نایب رئیسان را برای مدیریت لازم شروع کردیم و آزمونهای مختلف در دست اجرا است و ۶۵ دوره آموزشی تا به حال داشته ایم تا مدیریت بخش بانوان ارتقا یابد.
انتخاب نواب رئیس با مشورت معاونت بانوان
وی در خصوص نظارت بر کار نایب رئیسان فدراسیونهای ورزشی، افزود: معاونت ورزش بانوان در عزل و نصب نواب رئیس بانوان به رئیس فدراسیون کمک میکند؛ اما اینکه فردی را انتخاب کنیم، کار درستی نیست. رئیس فدراسیون باید با فرد مورد اعتماد خود کار کند. به عنوان مثال در فوتبال نایب رئیس باید رای اعضای مجمع را بگیرد.
معاون وزیر ورزش ادامه داد: در فدراسیونهای دیگر رئیس فدراسیون رزومه فرد مورد نظر خود را برای نایب رئیسی بانوان به معاونت ارائه میدهد تا مشورت لازم داده شود. گاهی نفراتی معرفی میشوند که مدیریت کمی دارند که حتما در این مورد راهنمایی خواهد شد.
وی گفت: اگر موافقت معاونت بانوان نباشد، منجر به صدور حکم نمیشود. کارشناسانی از طرف معاونت بانوان وجود دارند که مختص فدراسیونهای مختلف و پیگیر فعالیتها هستند. در این سمت کمک هم میکنند و فقط گزارش کار و حضور و غیاب انجام نمیدهند.
فرهادی زاد با بیان اینکه در دوران کرونا جلسات نواب رئیس بانوان با تعداد محدودتری در معاونت بانوان برگزار میشود، افزود: اگر جایی نایب رئیسان ما کم کاری کنند، ضرر فقط برای خودشان است و بقیه مسئولان هم بررسی میکنند. نایب رئیسی داشتیم که وقت کافی نداشته است و با احترام کنار رفته و فردی با پیگیری بیشتر انتخاب شده است. در این خصوص ابتدا از او خواسته ایم در جلسه با معاونت حاضر شود و پیگیر عملکردش هستیم.
ظرفیت مدال آوری بانوان
وی به ظرفیت مدال آوری بانوان در بازیهای آسیایی اشاره کرد و افزود: باید از این ظرفیت خوب استفاده شود. حمایت براساس ارزیابیها است، فدراسیونها توانایی بانوان خود را شناخته اند؛ مثل تکواندو، کاراته و تیراندازی و از بانوان به خوبی در میادین بین المللی استفاده شده است. برخی رشتهها هم قدمت زیادی در میادین بین المللی ندارند و زمان نیاز دارند تا به موفقیت برسند.
موافقت نامه برای طرحهای جدید
معاون وزیر ورزش و جوانان در مورد بخش آموزش، گفت: استفاده از ورزشکاران را در صحنه مدیریت میخواهیم، بنابراین سعی کردیم ارتقای بانوان را در اداره کل استانها داشته باشیم تا فضای رشد بانوان مهیا شود. با همکاری خانم ابتکار برای گسترش طرح سنجش ساختار قامتی بانوان روستایی موافقت نامهای خواهیم داشت و با فدراسیون همگانی هم برای افزایش مجریان طرح ورزش همگانی تلاش میکنیم تا مربیان آمادگی جسمانی بیشتری تربیت شوند.
وی به المپیاد ورزش روستایی اشاره کرد و افزود: کارهای اولیه را در نیمه دوم امسال انجام میدهیم و سال آینده هم کار را شروع میکنیم.
فوتسالیها نیاز به تشویق و انگیزه دارند
فرهادی زاد درباره پرداخت نشدن پاداش فوتسالیستها، گفت: امیدواریم ورزشکاران ما دلزده نشوند و واقعیت مهم این است که آنها نیاز به دیده شدن دارند و یکی از راههای دیده شدن هم تشویق آنها است. باید انگیزه کار را برای آینده فراهم کنیم. اعضای تیم ملی فوتسال چیز اضافهای نمیخواهند و توقع دارند که قولها عملی شود.
وی افزود: صحبتهایی با نبی دبیرکل فدراسیون فوتبال داشتم که او هم اعلام کرد تیمهای دختران و پسران فوتسال پاداش خود را دریافت نکرده اند، چون مشکلات مالی وجود دارد و باید پیگیری شود تا بازیکنان به حقشان برسند.