پخش زنده
امروز: -
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی از هوشمندسازی صنعت طیور کشور و ثبت اطلاعات این صنعت در سامانه سما صط خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی رضایی در نشست خبری امروز به مناسبت هفته دولت با اشاره به اینکه سیاست بعدی وزارت جهاد کشاورزی توسعه زنجیره ارزش است افزود: در این زنجیره از مزرعه تا سفره باید همهی حلقه هابه یکدیگر متصل باشد به این معنا که در این زنجیره، مشتری، محل تامین دان، خدمات بهداشتی و بازار رسانی نیز باید مشخص باشد.
وی گفت: هم اکنون ١٦ درصد مرغ کشور، ٣٥ درصد تولید جوجه، ٧٨٠٠ تن گوشت قرمز و ٣٠٠ هزار تن شیرخام در زنجیرههای موجود توزیع و تولید میشود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص وضعیت تراز تجاری این بخش ادامه داد: سال ٩٨ بیش از ٧٠٠ میلیون دلار صادرات و یک میلیارد و ٢٦٠ میلیون دلار واردات انجام شد که علت تراز منفی تجارت ممنوعیت صادرات مواد ژنتیکی، دام زنده، طلیسه، لبنیات (بصورت مقطعی)، شیر خشک و تخم مرغ است.
وی افزود: صادرات و واردات باید بصورت دوسویه و البته با اولویت تولیدات داخلی باید در جریان باشد.
رضایی با بیان اینکه در سالهای گذشته کشور به واردات مواد ژنتیکی وابسته بوده است گفت: در سال ٩٢ یک میلیون و ٩٣٧ هزار واحد اسپرم گاو شیری وجود داشت که امسال این رقم تا ٥ میلیون تن واحد افزایش خواهد یافت و البته این درحالی است که ارتباط تجاری ما برای ورود مواد ژنتیکی با دیگر کشورها قطع نخواهد شد.
وی گفت: هم اکنون ١٣٠ هزار تن اسپرم گوسفند و بز در کشور تولید میشود.
رضایی افزود: در هفته دولت ٤٠١ طرح دام و طیور با سرمایه گذاری ٢٨٠٠ میلیارد تومان افتتاح میشود که این طرحها ٥٧٠٠ اشتغال ایجاد خواهدکرد.
خرید مرغ درشت، آسیب به صنعت طیور است
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی: خرید مرغ درشت که هم اکنون مردم خواستار هستند منجر به آسیب در صنعت طیور کشور میشود.
آقای مرتضی رضایی در نشست خبری امروز که به مناسبت هفته دولت برگزار شد با اشاره به اجرای طرح ملی تولید مرغ سایز و استاندارد افزود: مرغ درشت مصرف بیشتری در نهادهها و بهره وری پایین تری به لحاظ غذایی دارد و باتوجه به وارداتی بودن نهاده مصرف این مرغ به لحاظ اقتصادی مناسب نیست.
وی با بیان اینکه بهره وری تبدیل دان به گوشت در مرغهای درشت بسیار پایین است، گفت: باتوجه به اینکه مرغهای درشت تا ۵۰ روز نگهداری میشوند میتوان گفت با تولید این نوع مرغ, ۷۰۰ هزار تن نهاده دور ریخته میشود.
آقای رضایی ضایعات مرغ درشت را در کشور ۴ تا ۵ درصد دانست و افزود: باید الگوسازی اتفاق بیفتد تا مردم به اشتباه دنبال مرغ درشت نباشند.
وی با اشاره به اینکه مرغهای سایز یک کیلو و ۷۰۰ گرم و کمتر از آن وزن خواهد داشت، گفت: هم اکنون در سطح شهر مرغهای ۲ تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرمی خواهان بیشتری دارند.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه تولیدات گوشت قرمز کشور از ۷۵۵ هزار تن در سال ۹۲ به ۸۸۰ هزار تن در سال ۹۹ رسیده است، افزود: این میزان افزایش تولید، معادل دو و نیم درصد رشد در تولیدات گوشت قرمز کشور است.
آقای رضایی گفت: شیر خام از ۸ هزار و ۳۰۰ تن در سال ۹۲ به ۱۱ هزار و ۳۰۰ تن در سال ۹۹ رسیده است که پنج و نیم درصد رشد را نشان میدهد.
وی درخصوص میزان تولید گوشت طیور افزود: در سال ۹۲ یک میلیون و ۹۷۰ هزار تن گوشت طیور در کشور تولید شده بود که امسال این رقم با شش و نیم درصد رشد به دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده است همچنین امسال یک میلیون و ۵۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید شده است.
آقای رضایی با بیان اینکه ایران در سرانه تولید مصرف عسل سرآمد جهان است، گفت: امسال در کشور ۱۱۳ هزار تن عسل تولید شده است که البته سرانه آن نیز در کشور یک کیلو و ۳۵۰ گرم تخمین زده شده که این رقم ایران را در رده نخست تولید و مصرف عسل قرار داده است.
وی اضافه کرد: میزان تولید پیلهتر ابریشم از ۹۰۰ هزار تن در سال ۹۲ به یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسیده است.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی درخصوص سرانه مصرف انواع محصولات دامی گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور ۱۲ و نیم کیلوگرم، گوشت مرغ ۳۱ کیلوگرم و تخم مرغ ۱۱ کیلو و ۷۲۰ گرم است.
آقای رضایی افزود: میزان پروتئین حیوانی تولیدشده در کشور ۳۶ و نیم گرم است در حالی که براساس آمارهای استانداردهای جهانی این نیاز روزانه ۲۹ گرم تخمین زده شده است.
وی ادامه داد: میزان تولید بز شیری پرتولید از ۳ هزار راس در سال ۹۲ به ۹۳ هزار راس در سال ۹۷ و بیش از ۱۶۰ راس در سال ۹۹ رسیده است همچنین گوسفند پربازده با سرعت رشد بالا و دنبه کوچک از دو هزار راس در سال ۹۲ به ۳۷۰ هزار راس در سال ۹۹ میرسد.
آقای رضایی درخصوص جمعیت گاو آمیخته در کشور گفت: جمعیت گاوی کشور به صورت تک نژاد و فقط گاو هولشتاین بود که این شرایط هم اکنون تغییر یافته است به صورتی که در سال ۹۲ از ۵ هزار راس گاو آمیخته و ترکیب نژادی امسال به ۳۰۰ هزار راس و احتمالا تا پایان سال به ۴۵۰ هزار راس خواهیم رسید.
وی با اشاره به اقلیم گرم و خشک ایران افزود: باتوجه به اقبال خوب مردم از گوشت و شیر شتر، پرورش شتر در دستور کار قرار گرفته است که استانها باتوجه به اقلیمشان میتوانند مجوز این پرورش را دریافت کنند.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: مجوز پرورش شتر، تسهیل شده و وام مورد نیاز هم برای علاقهمندان پیش بینی شده است.