پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: از ایدههای فعال در حوزه هوش مصنوعی تمام قد حمایت میکنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهدی محمدی در مراسم رونمایی از سند ملی هوش مصنوعی که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور برگزار شد با اشاره به اینکه ستاد از سال گذشته بر توسعه ۵ فناوری آیندهساز تمرکز کرده است، افزود: براساس آیندهنگاری دنیا، پنج فناوری مختلف حدود ۵ تا ۱۰ سال آینده دنیا را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
وی گفت: ما هم در ستاد روی این فناوریها که شامل اینترنت اشیاء، بلاکچین، هوش مصنوعی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده میشود، تمرکز کردهایم.
محمدی افزود: در راس این ۵ فناوری، هوش مصنوعی قرار دارد. فناوری که معاون علمی و فناوری رییس جمهور هم بر توسعه ملی آن در کشور تاکید دارد. هوش مصنوعی از نظر اقتصادی و فناوری دنیا را متحول خواهد کرد.
وی گفت: امروز دو پلتفرم ارائه دهنده ماژولهای هوش مصنوعی رونمایی میشود. پلتفرم سیکپ که ۴۰ ماژول هوش مصنوعی و آیپا که ۶۰ ماژول هوش مصنوعی ارائه میکنند رونمایی میشوند. تقریبا این دو پلتفرم در حوزه پردازش متن، تصویر و صوت در لبه فناوری دنیا حرکت میکنند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتنصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: برنامه ملی هوش مصنوعی در کشور هم تدوین شده است که در جلسه امروز رونمایی میشود. در این برنامه ملی از شرکتهای ارائه کننده خدمات هوش مصنوعی حمایت میکنیم.
محمدی ادامه داد: در ستاد، ۵ کارگروه برای ساماندهی این ۵ فناوری موثر تشکیل شده است. این ۵ کارگروه هم زیرمجموعه برنامه ملی فناوریهای دیجیتال مدیریت میشوند و اقدامات خود را پیش میبرند.
وی با اشاره به برنامه استارتاپ پلاس گفت: ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای پویش استارتاپ پلاس به دنبال تقویت استارتاپهای فناوری محور و با تمرکز بر فناوریهای دارای اولویت در حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور است.
محمدی افزود: شناسایی و حمایت از زیستبوم فناوریهای نوظهور دیجیتال، کمک به ارتقای ظرفیتهای اقتصاد دیجیتال، پایدارسازی ظرفیتهای استارتاپهای دیجیتال، حوزههای اولویتدار مورد حمایت ستاد، توسعه هوش مصنوعی، بلاکچین، AR/VR، اینترنت اشیا، شهر هوشمند و ... از جمله اهداف این پویش ملی است.
حمایت از شرکتهای فعال در پویش استارتاپ پلاس
محمدی افزود: ستاد تا سقف ۵۰% هزینه شرکتکنندگان دورههای آموزشی با رویکرد بوت کمپهای علمی را حمایت میکند. همچنین در این پویش، از پایاننامههای مرتبط با حوزههای اولویت دار در مقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۱۰ میلیون تومان، دکتری تا سقف ۳۰ میلیون تومان و پسادکتری تا سقف ۵۰ میلیون تومان حمایت میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در مرحله شتابدهای هم، ۲ برابر هزینه شتابدهی (تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان) به استارتاپهای دارای MVP و پیش از مرحله مقیاس قرار دارند پرداخت میشود. در صورت خروج از مرحله شتابدهی ۵۰% مبلغ قابل تبدیل به بلاعوض است.
وی افزود: صندوقهای پژوهش و فناوری یا صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر هم با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی تا ۴ برابر حجم سرمایه شرکتهایی که به کمک آنها ایجاد شدهاند دریافت میکنند.
محمدی گفت:در بخش همکاریهای دانشگاه با صنعت هم با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی، از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای بزرگ که تمایل به همکاری با دانشگاه، استادان و مراکز رشد را دارند، تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان حمایت میشوند.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به سامانه راه نوآوری، گفت: به شرکتکنندگان استارتاپپلاس که در سامانه راه نوآوری خدمات خود را ارایه دهند یارانه خدمات تا سقف ۳۰% ارائه و کیف پول آنها هم به مبلغ ۲۰ میلیون تومان شارژ میشود.