نوید مظفری در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، گفت: مدت زمان زیادی است که در داوری بدنبال پشتوانه سازی مناسب نبوده ایم و به قدر کافی قاضی تربیت نکرده ایم. در این مدت فقط از داشته هایمان استفاده کرده ایم. البته از داوران با استعدادی که در این برهوت پرورش یافته اند هم به درستی بهره نگرفته ایم.
این کارشناس داوری ادامه داد: فوتبالِ ایران را به جایی رسانده اند که ما امروز با کمبود داور با تجربه در کشور روبه رو هستیم و برای جبران این خلأ باید چندین سال را بدون چهره تازه سپری کنیم.
مظفری با ابراز تاسف از اینکه امروز هیچ داور داخلی را نمیتوان برای قضاوت در شهرآورد انتخاب کرد، افزود: البته این یک حقیقت تلخ است که باید آن را بپذیریم. هنگامی که به فهرست داوران حال حاضر کشور نگاه میکنم نمیتوانم یک نفر را با قاطعیت برای قضاوت در این دیدار، برگزیده و با اطمینان بگویم از او استفاده کرد.
وی تاکید کرد: هم اکنون ما داور شش دانگ در کشور کم داریم و با این روند باید عنوان کرد آینده داوری در ایران نگران کننده است از این رو مسئولان اگر این شرایط را نامناسب میدانند باید هرچه سریعتر به فکر اصلاح این امر باشند.
کارشناس داوری در پاسخ به این سوال که این همه بدبینی به اشتباهات داوران در دیدارهای گذشته لیگ برتر و جام حذفی ارتباط داشته یا منشأ دیگری دارد، گفت: پاسخ این سوال را با سوال شروع میکنم! چند بازی از دیدارهای گذشته در لیگ برتر و جام حذفی را به خاطر میآورید که داوران در آن اشتباهات تاثیرگذار نداشته اند؟ بله به طور قطع این موضوع در اظهارنظر من هم تاثیر گذاشته و باعث تغییر دیدگاهم شده است.
مظفری درباره اینکه ترجیح میدهد شهرآورد را داوران ایرانی قضاوت کنند یا خارجی، گفت: طبیعی است که ترجیح میدهم تیم داوری ایرانی قضاوت کند، اما وقتی کسی را درحد این بازی نداریم ناچار به استفاده از گزینههای خارجی هستیم.
وی درباره اینکه آیا حضور داور خارجی به غرور و خودباوری داوران لطمه وارد میکند؟ عنوان کرد: از کدام غرور و خودباوری سخن میگویید، خودباوری یعنی محسن ترکی، مسعود مرادی و سعید مظفری زاده. امروز و پس از تصمیمات بحث برانگیز دیگر همه چیز خراب شده است و هیچ داوری نمیتواند از غرور و خودباوری سخن به میان بیاورد.
پیشکسوت داوری درخصوص اینکه داوران خارجی هم امکان اشتباه درشهرآورد را دارند، گفت: کاملا درست است، اما باید بدانیم آنان میآیند و میروند، اما داوران ما در شرایط مشابه میمانند و میسوزند. بارها به عنوان داور چهارم در کنار تیم داوران خارجی قضاوت کننده درشهرآورد تهران بوده ام آنها هم اشتباه داشته اند همانند مارکوس مرک، اما همانطور که عنوان کرده ام آنها میآیند و میروند. دعوت از داوران خارجی برای قضاوت در شهرآورد نه تنها مشکلی ندارد بلکه راه را برای دعوت از داوران ایرانی برای قضاوت در کشورهای دیگر باز میکند.
وی تاکید کرد: به علت استفاده بیش از حد از داوران حاضر آنان را سوزانده ایم و دیگر نمیتوانیم در شهرآورد از آنان استفاده کنیم. تاکید میکنم فدراسیون برای قضاوت در ۲ هفته پایانی لیگ برتر با کمبود داور آماده مواجه بود.
مظفری در خصوص اینکه فوتبال در ایران رشده کرده، چرا در داوری نتوانستیم این شرایط را ایجاد کنیم؟ گفت: مشکل از مسئولان داوری فوتبال کشور است. آنان هنگامی که در سِمت تازه قرار میگیرند نظارت را کاملا فراموش میکنند. همچنین برای تربیت داوران جدید برنامه ریزی نمیکنند. دنبال کشف استعدادهای داوری نیستند. بیشتر به دنبال نظارت بر بازیها هستند. هنوز همدوره ایهای من در فوتبال ایران داوری و ناظران بازی زمان من همچنان ناظر بازی هستند این بدان معنی است که ما در آموزش داوران جدید مشکل داریم.
وی ادامه داد: با این شرایط اتفاق تازهای در فوتبال ایران نخواهد افتاد و به جایی نخواهیم رسید. اطمینان میدهم در سال دیگر هم باید از داوران خارجی برای قضاوت در شهرآورد استفاده کنیم.
این کارشناس در پاسخ به این سوال که راهکاری برای اصلاح این روند دارد؟ اضافه کرد: اصلیترین مشکل به ساختار داوری ما برمیگردد. داوری فوتبال در ایران با زمان پیش میرود و این اشتباه است کسی که داوری را در ایران شروع کند به سرعت پلههای ترقی را طی کرده و پس از ۹ سال میتواند به بالاترین درجه داوری برسد و این در دنیای فوتبال عجیب است.
در کشورهای صاحب نام در فوتبال به هیچ وجه اینگونه نیست ممکن است داوری پس از ۲۰ سال قضاوت به علت اشتباهاتی که داشته است حتی یک درجه هم ارتقا پیدا نمیکند. در آن کشورها تا صلاحیت پیدا نکنند ارتقایی در کار نخواهد بود.