به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ رویترز نوشت: ۱۳ کشور با تلاشهای اخیر آمریکا برای اعمال تحریمهای سازمان ملل علیه ایران مخالفت و تاکید کردند این تلاشها به سبب خروج آمریکا از توافق هستهای بیهوده است، موضوعی که انزوای دیپلماتیک آمریکا را بیش از پیش تقویت میکند.
رویترز افزود: متحدان قدیم آمریکا یعنی کشورهای اروپایی و همچنین روسیه و چین، نامههای اعتراض آمیزی علیه تحرکات آمریکا ضد ایران در شورای امنیت نوشتند. حتی کشور دومینیکن که پیش از این به نفع آمریکا رأی داده بود، تاکنون از حمایت از پیشنهاد آمریکا خودداری کرده است.
حسین الموسوی گزارشگر شبکه العالم گزارش داد: مسئولان آمریکایی با لحن شدید خود نتوانستند حجم شکست دولت دونالد ترامپ را به سبب مخالفت عرصه بین المللی با تلاشهای واشنگتن برای تحریمهای دوباره سازمان ملل علیه ایران، مخفی کنند. آن هم در حالی که آمریکا پیش از این نیز در تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران شکست خورده بود.
پس از آنکه واشنگتن از شورای امنیت خواست سازوکار ماشه را علیه ایران به کار بگیرد، طرفهای اروپایی حاضر در توافق هستهای به صراحت با آن مخالفت کردند به طوری که جوزپ بورل هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد آمریکا به طور یکجانبه از توافق هستهای خارج شد و در هیچ یک از فعالیتهای مرتبط به آن مشارکت نکرد. ازین رو، نمیتوان آمریکا را کشور حاضر در توافق هستهای دانست تا بر اساس قطعنامههای شورای امنیت تحریمها را علیه ایران از سر بگیرد.
بورل تاکید کرد: توافق هستهای به منزله پایه و اساس مهمی در ساختار جهانی برای جلوگیری از گسترش تسلیحات هستهای است.
به نظر میرسد مواضع اروپا در مقابله با سیاستهای آمریکا در خصوص توافق هسته ای، براساس اجماع است.
هلگا اشمیت دبیر کل سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم بار دیگر تاکید کرد: پس از عقب نشینی آمریکا از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸، این کشور دیگر در این توافق حضور ندارد.
وی همچنین بر تمایل اتحادیه اروپا به اتخاذ همه اقدامات برای حفظ توافق هستهای و اجرای کامل آن تاکید کرد.
هم زمان با موضع گیری اروپا، مخالفت چین و روسیه در مخالفت با تلاشهای دولت آمریکا، نشان دهنده انزوای واشنگتن است. همان طور که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران تصریح کرد دولت ترامپ بار دیگر در عرصه بین المللی دچار انزوا و رسوایی خواهد شد.
ظریف افزود: پافشاری طرفهای دیگر توافق هستهای بر مشروعیت نداشتن این اقدام آمریکا، موجب میشود این کشور بار دیگر در عرصه بین المللی با انزوا و رسوایی مواجه شود.
گزارشگر این شبکه اضافه کرد: دولت آمریکا زودهنگام شکست خود را نشان داد.
الیوت آبرامز نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در سخنان خود گفت: آمریکا برای ازسرگیری تحریمها علیه تهران، به اجازه هیچ کس نیاز ندارد.
در همین حال مایک پمپئو که به شدت خشمگین به نظر میرسید، تهدید کرد آمریکا مانع تلاشهای چین و روسیه برای جلوگیری از تحریمهای ایران خواهد شد.
کارشناسان بر این باورند که این تهدید به منزله اذعان تلویحی به شکست واشنگتن است و از انزوای بین المللی دولت آمریکا پرده برمی دارد.