در نشست خبری مطرح شد
افزایش ۱۰۳ درصدی ارزش تجارت الکترونیکی
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت از افزایش ۱۰۳ درصدی ارزش تجارت الکترونیکی سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷ خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، آقای علی رهبری امروز در نشست خبری افزود:حجم معاملات تجارت الکترونیکی کشور در سال ۹۸ بیش از ۴۲۳ میلیارد تومان بود که در مقایسه با سال پیش از آن, ۱۰۳ درصد رشد را نشان می دهد.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت ادامه دارد:در این مدت مجموع مبالغ تراکنش های درگاه پرداخت الکترونیکی حدود ۲۹۶ هزار میلیارد تومان و مجموعه مبالغ پرداخت در محل و سایر روشهای پرداخت بیش از ۱۲۷ میلیارد تومان بوده است.
وی اضافه کرد: در سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل آن نسبت اسمی حجم تجارت الکترونیکی به تولید ناخالص داخلی(GDP) بدون احتساب نفت، ۵۰ درصد رشد را نشان می دهد. این در حالی است که نسبت حقیقی حجم تجارت الکترونیکی به تولید ناخالص داخلی(GDP) بدون احتساب نفت در این مدت افزایش ۴۰ درصدی داشته است.
آقای رهبری گفت: تعداد وب سایت های تجارت الکترونیکی در کشور ۳۰۰ هزار سایت و تعداد کل واحدهای کسب و کار الکترونیکی دارای "اینماد" حدود ۶۱ هزار واحد است.
وی افزود: تعداد واحدهای کسب و کار الکترونیکی در سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۷ با رشد ۱۱ درصدی همراه بوده است و سهم واحدهای کسب و کار الکترونیکی دارای "اینماد" از کل وب سایت های تجارت الکترونیکی حدود ۲۱ درصد است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص حوزه فعالیت واحدهای کسب و کار الکترونیکی دارای "اینماد" گفت: ۴۲ درصد واحدهای کسب و کار الکترونیکی در زمینه ارائه کالا، ۳۴ درصد در ارائه خدمات و ۲۴ درصد در ارائه کالا و خدمات فعالیت می کنند.
رهبری ادامه داد: بیشترین زمینه فعالیت واحدهای کسب و کار الکترونیکی دارای "اینماد" فروش کالا است و خدمات آموزشی و خدمات آژانس های مسافرتی در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی گفت: سال گذشته حدود ۲۶ درصد خدمات الکترونیکی واحدهای کسب و کار از طریق اپلیکیشن های موبایل، ۶۸ درصد از طریق شبکههای اجتماعی و ۶ درصد نیز توسط پیام رسان ها کالا یا خدمات واحد الکترونیکی را به متقاضیان در کنار بکارگیری وب سایت ارائه نموده اند.
رهبری افزود: استان تهران با ۲۸ هزار و ۱۲۵ واحد کسب و کار الکترونیکی دارای "اینماد" و سهم ۴۶ درصدی بالاترین رتبه را در کشور دارد و پس از آن استانهای اصفهان، خراسان رضوی و فارس به ترتیب با ۸ درصد و ۵ درصد سهم تعداد واحدهای کسب و کار الکترونیکی رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند.
وی گفت: گروه جنسیتی مالکان واحدهای کسب و کار الکترونیکی دارای ای نماد شامل ۸۷ درصد سهم آقایان و ۱۳ درصد بانوان است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ضریب نفوذ ۹۴ درصدی اینترنت پهن باند در ایران خبر داد و گفت: هم اکنون حدود ۷۳ میلیون نفر کاربر اینترنت در کشور وجود دارد و ایران پانزدهمین کشور از نظر داشتن کاربر اینترنت در سال ۲۰۱۹ به شمار می آید.
رهبری اضافه کرد: ایران دهمین کشور از نظر رشد اینترنت در جهان است و نرخ رشد ضریب نفوذ اینترنت در ایران ۲۷ درصد و ضریب نفوذ کاربران اینترنت در ایران ۸۹ درصد است.
وی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۴۷ میلیون کاربر شبکههای اجتماعی با ضریب نفوذ ۵۷ درصدی در کشور فعال هستند و با نرخ رشد ۷۱ درصدی، حدود ۷ میلیون کاربر جدید به شبکه های اجتماعی در سال ۹۸ افزوده شده است.
افزایش ۲۳۶ درصدی ارزش معاملات الکترونیکی در زمان شیوع کرونا
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت گفت: اسفند ۱۳۹۸ با توجه به شیوع بیماری کرونا و رشد تقاضا برای خریدهای اینترنتی، شاهد افزایش ۲۳۶ درصدی در ارزش معاملات الکترونیکی بوده ایم که رقم قابل توجهی است.
آقای علی رهبری در حاشیه نشست خبری ویدئو کنفرانسی خود در جمع خبرنگاران افزود: ارزش ریالی معاملات تجارت الکترونیکی از ۲۰۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۷ به ۴۲۳ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸ رسید.
وی در خصوص تعداد معاملات تجارت الکترونیکی نیز گفت: تعداد معاملات تجارت الکترونیکی در سال ۱۳۹۸ به ۱.۵ میلیارد عدد رسیده است که رشد ۳۶ درصدی در مقایسه با سال قبل آن داشته است.
رشد ۸۰ درصدی سهم شاغلان حوزه تجارت الکترونیکی
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی همچنین تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸ سهم شاغلان حوزه تجارت الکترونیکی به کل شاغلان کشور به ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است که رشد ۸۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۷ داشته است.
رهبری افزود: در اسفندماه ۱۳۹۸ با توجه به شیوع بیماری کرونا و افزایش تقاضا برای خریدهای اینترنتی شاهد رشد ۲۳۶ درصدی در ارزش معاملات الکترونیکی بوده ایم که رقم قابل توجهی است.
وی همچنین گفت: در مجموع رشد تجارت الکترونیکی در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال ۱۳۹۷ روند رو به افزایش بوده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در خصوص سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) نیز افزود: برای معاملات دولتی در مقیاسهای بزرگ روند مناقصات را داریم که برای شرکت در مناقصه پاکتهای الف (ضمانت نامه)، ب (اسناد فنی، مشخصات و سوابق شرکت) و ج (پیشنهاد قیمت) باید ارسال شود که تا پیش از این، اسناد علاوه بر چاپ فیزیکی، امضا و مهر باید بصورت الکترونیکی اسکن و در سامانه بارگذاری میشدند.
رهبری ادامه داد: در همین زمینه نرم افزاری را برای امضای الکترونیکی اسناد در اختیار شرکتها قرار دادیم که دیگر نیازی به ارسال اسناد فیزیکی وجود ندارد و گواهی امضای دیجیتال افراد دارای صلاحیت امضاء و مهر سازمانی به صورت الکترونیکی در سامانه بارگذاری میشود.
وی با بیان اینکه این روند در مزایدات نیز وجود دارد، گفت: با ارایه گواهی امضای الکترونیکی برای پاکتهای ب و ج دیگر نیازی به ارسال نسخ فیزیکی وجود ندارد.
صرفه جویی یک میلیارد برگه کاغذی در سال با سامانه ستاد
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اضافه کرد: برآورد میشود که با انجام این روند نزدیک به یک میلیارد برگه کاغذی در سال صرفه جویی شود و نزدیک به ۱۵۰ هزار مراجعه حضوری نیز برای تحویل اسناد فیزیکی حذف شود.
رهبری گفت: برای دستگاهها و بخش خصوصی دو هفته مهلت به منظور دریافت امضای دیجیتال در نظر گرفته شده است ضمن اینکه از اول شهریورماه ارایه اسناد فیزیکی توسط بخش خصوصی و دولتی ممنوع اعلام شده و هماهنگیهای لازم با دستگاههای نظارتی صورت گرفته است.
افزایش ۴۹ درصدی تعداد معاملات الکترونیکی دولتی در سال ۱۳۹۸
وی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه نرخ کاربران اینترنتی به عنوان خریداران الکترونیکی بالقوه در سال ۱۳۹۸ با ۲۸ درصد رشد نسبت به سال قبل به ۸۹ درصد رسیده است، افزود: حجم اسمی معاملات تجارت الکترونیکی با ۱۰۳ درصد رشد نسبت به سال قبل به ۴۲۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اضافه کرد: مبلغ هر خرید الکترونیکی به طور میانگین ۲۷۹ هزار تومان برآورد شده که نسبت به سال قبل ۴۹ درصد رشد داشته است.
رهبری همچنین گفت: تعداد معاملات الکترونیکی دولتی در سال ۱۳۹۸ نیز حدود ۲۵۱ هزار عدد بوده که در مقایسه با سال قبلاز آن حدود ۱۰۶ درصد رشد داشته است.