به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه لوموند چاپ پاریس، در لبنان که با موج بی سابقه آلودگی به ویروس کرونا و بیمارستانهای اشباع شده از بیماران کووید ۱۹ و زخمیهای انفجار بزرگ ۴ اوت بیروت رو به رو شده است، قرنطینه دوباره به دستور مقامات از جمعه ۲۱ اوت برای بیش از دو هفته اجرایی شد. این قرنطینه به منزله منع آمد و شد از ساعت ۱۸ تا ۶ بامداد است.
این تدابیر که قرار است تا ۷ سپتامبر ادامه داشته باشد، مناطق ویران شده در انفجار بیروت را شامل نمیشود. کار پاکسازی، بازسازی و کمک به مردم در این مناطق ادامه دارد. در این مدت وزارتخانهها و نهادهای دولت با ۵۰ درصد کارکنان کنونی خود کار خواهند کرد.
در دو هفته اخیر لبنان افزایش شدید آلودگی را ثبت کرد. طبق آمار وزارت بهداشت پنجشنبه لبنان ۶۰۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا و ۴ مورد مرگ ناشی از آن را ثبت کرد. طبق آمار رسمی این کشور با ۵ میلیون نفر جمعیت تا کنون ۱۰ هزار و ۹۵۲ مورد ابتلا به کووید ۱۹ ثبت کرده است که ۱۱۳ مورد آن به مرگ منجر شده است.
حاماد حسن وزیر بهداشت لبنان هشدار داد بیمارستانهای بیروت از بیماران کووید ۱۹ و شمار زیادی از مجروحان انفجار بندر بیروت اشباع شده اند. وی تاکید کرد کشور در لبه پرتگاه است.
اواخر ژوئیه مقامات لبنان از قرنطینه موقت طی دو مرحله خبر دادند. اما مرحله دوم به دلیل انفجار بزرگ بندر بیروت لغو شد. در این انفجار ۱۷۷ نفر کشته و بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر زخمی شدند.
در این شرایط بیش از نیمی از مردم لبنان به شدت گرفتار فقر هستد. سازمان ملل متحد چهارشنبه اعلام کرد این رقم دو برابر برآوردهای سال ۲۰۱۹ است. بنابر اعلام کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیای غربی ۲۳ درصد مردم در وضعیت فقر شدید به سر میبرند. این رقم در سال ۲۰۱۹، ۸ درصد بود.
فادی سوان قاضی لبنانی که مسئول تحقیق در مورد انفجار بندر بیروت است که بندر و بخشی از پایتخت را نابود کرد جمعه دو حکم پیگرد جدید صادر کرد. این احکام مربوط به حنا فارس رئیس بندر گمرکات بیروت و نایلا الحاج مهندس یک شرکت امور تعمیر و نگهداری آشیانه شماره ۱۲ است که محل انفجار بود. مقامات لبنان در مورد منشاء این انفجار تحقیق میکنند که حدود ۳۰۰ هزار نفر را بی خانمان کرد.
عامل این فاجعه انفجار ۲ هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در انباری در بندر بیروت اعلام شده است که از شش سال پیش در این محل ذخیره شده بود. در مجموع از میان ۲۵ نفری که از ۴ اوت تحت پیگرد قرار گرفتند برای شش مظنون حکم بازداشت صادر شده است که در میان آنها حسن قریطم مدیرعامل بندر و بدر داهر مدیر کل گمرک دیده میشوند.
بسیاری مقامات لبنان را به دلیل فساد مالی و سهل انگاری عامل این فاجعه میدانند. با این حال مقامات لبنان باوجود خواسته مکرر مردم این کشور و کشورهای خارجی ایده تحقیق بین المللی در این زمینه را رد میکنند.
بازرسان پلیس فدرال آمریکا به درخواست مقامات لبنان وارد این کشور شدند تا به تحقیقات کمک کنند. فرانسه هم که دو شهروند خود را در این انفجار از دست داده ، تحقیقات خود را آغاز کرده است.