پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد کرونا تبعات اقتصادی و اجتماعی شدیدی به همراه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد کرونا تبعات اقتصادی و اجتماعی شدیدی به همراه دارد.
آدهانوم گفت: در سراسر تاریخ بشر شیوع و همه گیری بیماریها سبب تغییر در اقتصاد و جوامع شده اند. هم اکنون هم وضعیت به همین وضع است. همه گیری سبب شده است درخواستها برای مقابله با تغییرات آب و هوایی افزایش پیدا کند. همه گیری به منزله یک نقطه تاریک در جهان است.
در ادامه ماریا نیرا یکی دیگر از مقامات سازمان جهانی بهداشت گفت: ما شاهد مرگ و میر زیادی خواهیم بود، زیرا آلودگی هوا وضعیت را بدتر میکند و افراد را آسیب پذیرتر میکند. این موضوع خطر و آسیب پذیری شما را افزایش میدهد. ما هنوز نمیتوانیم ارتباط کرونا و آلودگی هوا و نرخ مرگ و میر را پیش بینی کنیم اما معتقدیم این موضوع مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم.
در ادامه دکتر ماریا وان کرخوف دیگر مقام سازمان جهانی بهداشت گفت: زمانی که ما به موضوع مدارس نگاه میکنیم باید به موضوع ارتباطات در مدرسه توجه داشته باشیم. نمیتوان مدارس را به روشی منزوی بازگشایی کرد. ما شاهد حضور جمعی افراد در مدرسه هستیم. اگر ویروس در این جمع جریان داشته باشد آنگاه شاهد انتقال شدید بیماری خواهیم بود. باید میزان انتقال و شیوع بیماری تحت کنترل قرار گیرد. لازم است این موضوع در رابطه با بازگشایی مدارس بررسی شود.
در ادامه یکی دیگر از مقامات سازمان جهانی بهداشت گفت: موضوع مهم دیگر ماسک زدن در مدارس است. ماسک زدن به منزله یک راه حل جایگزین برای ایجاد فاصله اجتماعی نیست. این به منزله جایگزینی برای شستن دستها نیست. این به منزله کاهش حضور دانش آموزان در مدرسه نیست.
وی افزود: این ویروس یک الگوی منظم از خود نشان نمیدهد. نمیتوان با روشهای معمول ویروس را همانند سالهای ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ تحت کنترل درآورد. این بسیار شفاف است. اما باید جلوی شیوع بیماری در سراسر جهان را گرفت تا افراد زیادی آسیب نبینند.
در ادامه تدروس آدهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت: من باید به موضوع شیوع ابولا در استانهای استوایی در جمهوری کنگو هم اشاره کنم. شیوع بیماری رو به گسترش است. این بیماری از نظر جغرافیایی رو به گسترش است. دیروز ۱۰۰ مورد از ابتلا گزارش شد که از میان آنها بیش از ۴۰ نفر در یازده منطقه جان باختند. ۵ روز تا مشاهده نشانههای ابتلای فرد به ابولا طول میکشد. این مایه نگرانی است.
وی افزود: نیازی فوری به منابع انسانی و ظرفیت لجستیکی برای پاسخگویی به شیوع ابولا و کمک به مقامات برای تشخیص بیماری مشاهده میشود. دولت جمهوری دموکراتیک کنگو طرحی را ایجاد کرده است که به ۴۰ میلیون دلار بودجه نیاز دارد. ما از حامیان مالی سازمان میخواهیم که از این طرح حمایت کنند.